Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

5 suplimente alimentare pentru digestie care te scapă de balonare

17-08-2020

5 suplimente alimentare pentru digestie care te scapă de balonare

 

 

 

 

 

Plictisit de balonare și episoade frecvente de disconfort abdominal? Nu te îngrijora pentru că toți ne confruntăm cu balonarea sau senzația de arsură din când în când. Deloc selectivă, balonarea afectează în egală măsură bărbații, femeile, dar și pe cei mici.

 

Pentru a preveni această stare neplăcută, este necesar să cunoști cauzele principale care o pot declanșa, dar și să optezi pentru o alimentație echilibrată, dublată de suplimente care ajută digestia.

 

Să vedem împreună care sunt cauzele balonării, dar și suplimentele alimentare pentru digestie care ne ajută să o prevenim!

 

Balonarea: cele mai frecvente cauze

Să fii bine informat ajută întotdeauna. După cum ai observat, balonarea apare de fiecare dată când gazele intestinale nu sunt eliminate complet și se manifestă prin creșterea abdomenului cu câțiva centimetri.

 

Vestea bună este că o bună parte dintre factorii declanșatori ai balonării pot fi controlați cu succes. Iată cele mai frecvente cauze ale balonării!

·        servitul mesei în fugă sau într-o atmosferă tensionată;

·        consumul des de alimente bogate în amidon (pâine, cartofi, produse de patiserie etc.);

·        consumul de apă în timpul mesei pentru că „înghițim” și aer;

·        perioade de stres, anxietate, depresie sau insomnie;

·        intoleranța la glucoză sau lactoză;

·        indigestia sau toxiinfecțiile alimentare;

·        fluctuațiile hormonale specifice organismului feminin.

 

Top 5 suplimente alimentare care țin balonarea la distanță

Pentru a evita pe cât posibil balonarea, este esențial să ai o alimentație echilibrată, lipsită de produse procesate, dar și să faci mișcare minim 30 de minute în fiecare zi. Menținerea echilibrului florei intestinale este primul pas important în tentativa de a scăpa de balonare.

 

În plus, o floră intestinală echilibrată e benefică pentru sistemul tău imunitar și te protejează împotriva unor afecțiuni cronice: diabetul, boala Chron sau cancerul de colon. Obezitatea este o altă provocare în fața căreia o floră intestinală sănătoasă acționează eficient.

 

Pentru o floră intestinală sănătoasă, farmacia naturii îți vine în ajutor cu o serie de ceaiuri pe care trebuie să le încerci:

·        ceaiul de mușețel;

·        ceaiul de mărar;

·        ceaiul de păpădie;

·        ceaiul de coriandru;

·        ceaiul de măghiran;

·        ceaiul de anghinare;

·        ceaiul de mentă.

Completează efectul benefic al ceaiurilor naturale cu suplimente alimentare capabile să mențină sănătatea tractului digestiv. Iată ce poți alege!

 

#1 Cărbunele medicinal: un supliment natural complet

Obținut din lemn ars, cărbunele medicinal este un supliment cât se poate de natural și foarte versatil, putând fi consumat atât sub formă de capsule, comprimate sau pulbere. Cărbunele medicinal funcționează ca detoxifiant, fiind un remediu eficient în cazul crizelor de gastrită sau al indigestiilor.

 

Pentru tratarea balonării sau a arsurilor stomacale, poți consuma zilnic două lingurițe de pulbere de cărbune, puțin înmuiate în apă. Pulberea de cărbune se administrează cu aproximativ 30 de minute înainte de mesele importante ale zilei.

 

Pe lângă beneficiile aduse tractului digestiv, cărbunele medicinal reduce nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățește activitatea inimii și a creierului și oferă suport în cazul crizelor de astm.

 

#2 Vitamina C: un supliment alimentar necesar pentru digestie

După cum știi, vitamina C este un antioxidant care influențează semnificativ buna funcționare a organismului uman. Prezența vitaminei C în organism contribuie la frumusețea și sănătatea pielii prin stimularea producerii de colagen, dar menține și sănătatea articulațiilor, a ligamentelor și a vaselor de sânge.

 

Medicii au remarcat că deficitul de vitamina C cauzează probleme și la nivelul sistemului digestiv, favorizând balonarea, dar și apariția colitei ulceroase.

 

De aceea, este necesar un control medical pentru a afla dacă te confrunți sau nu cu această carență. Ia în calcul că un adult de peste 18 ani,  trebuie să consume zilnic o doză de 75 mg.

 

#3 Enzime digestive: suplimentele alimentare care îți asigură o digestie totală

Enzimele digestive sunt eliberate de pancreas și ajută la digerarea completă a alimentelor. În condițiile în care pancreasul nu secretă suficiente enzime, alimentele nu sunt digerate 100% și atunci apar crampele, balonarea și gazele.

 

Pentru a stimula pancreasul să funcționeze la capacitate maximă, alege suplimente alimentare pe bază de enzime digestive. Acestea te vor ajuta să faci față balonării, dar și să digeri corect și sănătos o varietate largă de alimente, de la la carbohidrați până la proteine și lipide.

 

Dacă te confrunți cu intoleranța la lactoză, ai un motiv în plus să încerci suplimentele pe bază de enzime digestive.

 

#4 Probiotice: suplimentele alimentare care susțin bacteriile bune

Dacă balonarea devine o problemă frecventă, una dintre cauze poate fi dezechilibrul florei intestinale. Un sistem digestiv sănătos include aproximativ 400 de bacterii bune care stopează dezvoltarea bacteriior nocive.

 

Probioticele sunt suplimente alimentare care conțin bacterii bune, capabile să neutralizeze gazele intestinale,  și implicit, să combată disconfortul abdominal și balonarea. Acestea sunt foarte eficiente administrate separat sau în combinație cu enzimele digestive.

 

Specialiștii de la Cleveland Clinc, cât și cercetătorii de la Universitatea Oxford susțin că probioticele sunt de un real ajutor pentru balonare, mai ales în rândul pacienților care se confruntă cu sindromul colonului iritabil.

 

#5 Digest: suplimentul  nutritiv care alungă balonarea și colicii

De asemenea, Digest este un supliment nutritiv care contribuie la echilibrarea florei intestinale și favorizează funcția pancreatică, atât de importantă pentru secreția enzimelor digestive.

 

Compoziția din migdale, malț, fasole roșie, piper de baltă și păducel transformă Digest în partenerul perfect pentru buna funcționare a tractului tău digestiv. Digest acționează cu succes împotriva balonării, a indigestiei, dar și a gastritei sau a ulcerului duodenal.

 

Pe lângă aceste proprietăți, suplimentul nutritiv Digest îți creează o stare de bine, luptând împotriva stresului și a oboselii. În plus, Digest este eficient și pentru prevenirea obezității.

 

Vezi și articolul nostru despre cele mai sănătoase metode de slăbit în mod natural!

 

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să combați rapid balonarea și să recâștigi o digestie sănătoasă, folosind suplimente alimentare de calitate.

 

Până data viitoare, ai grijă de tine și de toți cei dragi!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!