Învață cum să ții osteoporoza sub control cu ajutorul alimentației

23-12-2022

Învață cum să ții osteoporoza sub control cu ajutorul alimentației

 

Care este legătura dintre un regim alimentar sănătos și osteoporoză?

 

Dacă alegi să mănânci alimente pline de calorii goale, care doar îți satisfac foamea pe moment, această decizie îți poate influența negativ sănătatea oaselor și nu numai. 

 

Însă, o alimentație sănătoasă, plină de nutrienți, te ajută să întârzii atât osteopenia, cât și osteoporoza. Este important să știi ce mănânci și să faci alegeri conștiente în materie de alimentație pentru ca organismul tău să se mențină sănătos. 

 

Așa că hai să aflăm mai multe despre osteoporoză și cum să o ții sub control cu ajutorul alimentației.

 

Ce este osteoporoza și care sunt simptomele?

Osteoporoza și simptomele sale sunt cunoscute mai ales în rândul femeilor din cauza durerilor de oase care apar treptat din cauza deficitului de estrogen, hormon cu un rol important în formarea oaselor. Mot-a-mot, osteoporoza înseamnă ,,os poros’’, adică, o dată cu înaintarea în vârstă oasele încep să-și piardă densitatea, devenind fragile.

 

Practic, oasele încep să-și modifice structura deoarece, după o anumită vârstă, se instalează procesul de resorbție osoasă.

 

Diferența dintre osteopenie și osteoporoză

Din păcate, osteopenia și osteoporoza sunt deseori confundate. Însă există o diferență între osteopenie și osteoporoză: osteopenia este stadiul de început al osteoporozei. Și, pentru ca osteopenia să nu avanseze rapid, sunt recomandate schimbări ale regimului alimentar și cât mai multă mișcare.

 

Leacuri bătrânești pentru întărirea oaselor

Nu aștepta ca osteoporoza să avanseze, ci încearcă să o ții sub control cu remedii naturale pentru întărirea oaselor și articulațiilor. Leacurile bătrânești pentru întărirea oaselor îți sunt la îndemână. Noi îți recomandăm expunere la soare pentru o fixare cât mai bună a vitaminei D în oase, evitarea mâncărurilor grase și prăjite de tip fast-food, evitarea alcoolului deoarece excesul duce la pierderea densității osoase, precum a cafelei normale în exces. 

 

Dacă nu poți să elimini consumul de cafea normală, încearcă cafeaua cu Ganoderma, care conține de 6 ori mai mult calciu decât laptele și nu afectează densitatea osoasă.

 

Cum să ai mai mult calciu în organism

Calciul este un mineral esențial de care sistemul tău osos are nevoie pentru mobilitate și susținerea greutății corpului. Un aport de calciu corespunzător este egal cu oase puternice.

 

Te întrebi cum să ai mai mult calciu în organism? E simplu. Consumă alimente care conțin calciu, cum ar fi: parmezan, cașcaval, brânză, fasole, țelină, pește de apă sărată.

 

Prevenția osteoporozei cu ajutorul regimului alimentar

Un regim alimentar plin de nutrienți îți oferă, pe lângă energie și longevitate, oase puternice. Și cum alimentația sănătoasă poate avea un efect atât de benefic asupra modului în care funcționează organismul tău, să vedem cu ajutorul căror mâncăruri ții osteoporoza în frâu.

 

Dieta în osteoporoză: alimente pentru oase sănătoase

Sunt mai multe alimente pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău zilnic. În primul rând, ar trebui să te asiguri că ai un aport de calciu suficient și care se asimilează corespunzător. Așa că nu uita să mănânci cât mai des pește, legume, proteine și grăsimi bune.

 

Ce fel de pește trebuie să consumi pentru a evita accelerarea osteoporozei? 

-sardine la conservă,

-somon,

-macrou,

-șprot,

-hering,

-ton.

 

Peștele gras este plin de proteine și conține o cantitate mare de calciu, Omega 3, vitamina A și D, esențiale pentru sănătatea oaselor.

 

Proteinele de origine vegetală sunt și ele recomandate alături de cele de origine animală.

 

Ce fel de legume trebuie să consumi pentru a evita accelerarea osteoporozei?

-varză de Bruxelles,

-ardei gras roșu

-ardei gras verde,

-sfeclă, 

-broccoli,

-cartof dulce,

-varză kale.

 

Fructe:

-căpșuni,

-grepfruit,

-portocale,

-ananas,

-prune.

 

Cel mai bun calciu pentru osteoporoză

În meniul tău alimentar, poți introduce și suplimente nutritive care să completeze aportul de calciu obținut din alimentație. Biocalciul pentru femei combină substanța l-aspartat de calciu și lactatul de zinc cu extract de Pueraria. Această formulă unică permite o mai bună asimilare a calciului, în proporție de 90%.

 

Acesta este recomandat imediat după sarcină, deoarece o cantitate mare de calciu este transmisă fătului, cât și la instalarea menopauzei.

 

Fii mereu sănătoasă!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!