Ferește-te de alimentele care produc celulită

29-07-2022

Ferește-te de alimentele care produc celulită

 

Știi doar că o dietă sănătoasă și echilibrată are numai efecte benefice asupra corpului și a psihicului tău, nu? Însă știi și că o alimentație corespunzătoare te poate ajuta să-ți tonifici corpul, inclusiv zonele cu celulită?

 

Primul pas este să te ferești de alimentele care produc celulită. Apoi, să faci cât mai mult sport.

 

Însă care sunt aceste alimente care favorizează celulita? Sunt dificil de scos din meniul zilnic? Există o alternativă mai sănătoasă?

 

Hai să aflăm împreună ce alimente ar trebui să ocolești pentru a avea o piele frumoasă și tonifiată.

 

Alimente care produc celulită

Despre eliminarea celulitei cu ajutorul alimentației probabil ai mai auzit. Într-adevăr, dacă ai un meniu echilibrat, pielea ta dobândește un aspect mai tonifiat. Însă nu poți scăpa în totalitate de celulită cu ajutorul dietei și al sportului. Celulita este ceva normal, mai ales când discutăm despre corpul unei femei.

 

De ce?

 

Pentru că, așa cum îți spuneam și cu alte ocazii, celulita apare aproape la toate femeile din lume din cauza distribuirii diferite a țesutului adipos.

 

Dar, dacă elimini anumite obiceiuri alimentare, poți avea mai puțină celulită.

 

Uite care sunt alimentele pe care ar trebui să le ocolești sau să le consumi într-o cantitate moderată spre mică:

-sarea în exces și alimentele cu un conținut ridicat de sare - aceasta este responsabilă de retenția de apă și afectează circulația sângelui, favorizând, printre alte și apariția celulitei,

-băuturile carbogazoase - ele nu au substanțe nutritive, conțin foarte mult zahăr și îndulcitori artificiali ca aspartamul și deshidratează; în plus, acestea produc retenție de apă, care contribuie la apariția nodulilor de celulită),

-făina albă – la fel ca băuturile carbogazoase, făina albă nu conține nutrienți, ci doar carbohidrați rafinați, dar duc la obezitate),

-cereale – cerealele pe care le consideri sănătoase și pe care le mănânci dimineața conțin zahăr și făină în exces, acestea ducând la apariția celulitei și a kilogramelor în plus;

-mezeluri – aceste produse sunt extrem de procesate, iar acest lucru înseamnă că-și pierd majoritatea substanțelor nutritive, mai pe scurt, conțin o cantitate mare de sare, conservanți și grăsimi, ele fiind responsabile, printre altele și de apariția celulitei.

-foietajele – celebrele foietaje franțuzești te conduc direct pe drumul kilogramelor în plus și al celulitei tot din cauza ingredientelor ca făina, zahărul și stabilizatori de arome.

 

Cum poți înlocui alimentele care produc celulită?

Dacă te-ai hotărât să înlocuiești alimentele care produc celulită cu alternative sănătoase, noi te susținem cu cele mai bune variante.

 

De exemplu, dacă vrei să reduci consumul de sare, încearcă să-ți asezonezi mâncarea cu diferite ierburi aromatice. Acestea te vor ajuta să nu mai simți nevoia de sărat. Iar în cazul mâncărurilor gătite, poți aplica o regulă simplă: lasă fiecare membru al familiei să-și pună singur sare în farfurie atât cât consideră.

 

Vrei să mănânci ceva sănătos dimineața, iar vechile cereale nu mai sunt opțiune din cauza surplusului de zahăr și făină? Încearcă cereale din grâu combinate cu lapte de cocos sau migdale.

 

Încearcă să elimini pe cât posibil mezeluri din meniul. Înlocuiește-le cu carne de pui sau pește.

 

Dacă ți-e poftă de ceva dulce, nu uita că una dintre cele mai sănătoase alternative sunt fructele proaspete. Și, în cazul în care ești în plin sezon rece, un compot de fructe sau o linguriță de miere te poate ajuta să scapi de pofte.

 

De asemenea, nu uita să citești mereu eticheta produselor pe care îți dorești să le achiziționezi.

 

Poți să scapi de celulită în mod natural?

Dacă întrebarea: cum să scapi de celulită? nu și-a găsit încă răspunsul, ei bine, răspunsul este da, poți îmbunătăți aspectul pielii, însă nu poți scăpa de tot de ea.

 

Însă, cu ajutorul:

-alimentației sănătoase,

-exercițiilor regulate,

-consumul alimentelor care ajută la combaterea celulitei

ești pe drumul cel bun.

 

Alimente care ajută la combaterea celulitei

Alimentele care combat celulita sunt alimentele care se digeră repede și cu un conținut potrivit de substanțe nutritive, vitamine și minerale. Uite ce ar trebui să ai mereu în bucătărie:

-cartofi dulci,

-ouă,

-orz,

-banane,

-kale,

-ananas,

-pere,

-ovăz,

-coacăze,

-broccoli,

-varză de Bruxelles.

 

Consumul lichidelor este și el important, mai ales când dorești să ai un corp cât mai tonifiat. 2 litri de apă pe zi, ceai verde sau ceai de munte Mursalski.

 

Descoperă beneficiile ceaiului Mursalski pentru un organism mai sănătos și folosește un sistem de purificare al apei cu turmalină neagră.

 

Așadar, ferește-te de alimentele care produc celulită, consumă cel puțin 2 litri de apă sau ceaiuri pe zi și fă exerciții constant.

 

Fii mereu sănătoasă!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!