Beneficiile testate ale ciupercii tibetane Cordyceps Sinensis

18-06-2020

Beneficiile ciupercii tibetane Cordyceps Sinensis testate de oamenii de știință

 

 

 

 

 

Știm că ai auzit de nenumărate ori despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis și despre proprietățile ei miraculoase asupra organismului uman.

 

Dacă încă nu ești decis să-i acorzi încredere și să o investești cu sarcina de a-ți energiza organismul, Echipa Eden Line ți-a pregătit câteva informații la care merită să reflectezi.

 

Iată cele mai cunoscute beneficii ale ciupercii tibetane, demonstrate științific!

 

Ce este Cordyceps Sinensis?

 

Dintre cele 400 de specii de Cordyceps descoperite, cercetătorii și-au îndreptat atenția spre Cordyceps Sinensis și Cordyceps militaris.

 

Dar de ce a monopolizat Cordyceps Sinensis toată atenția oamenilor de știință și a întregului glob?

 

Când se vorbește despre Cordyceps Sinensis trebuie să ai în vedere că acesta este un miceliu care de mii de ani îi ajută pe medicii chinezi să creeze minuni pentru organisul uman.

 

După cum bănuiai, compoziția miceliului este foarte importantă, înglobând următoarele elemente:

·        aminoacizi;

·        beta-caroten;

·        vitamina E și C;

·        seleniu;

·        72 de microelemente;

·        80 de fermenți.

 

Descoperă și top 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis.

 

Cordyceps Sinensis îți aduce tinerețe fără bătrânețe

 

Datorită acestei compoziții complexe, Cordyceps Sinensis crește numărul de antoxidanți în organismele îmbătrânite, îmbunătățind memoria și funcția sexuală. După cum știi, antioxidanți sunt esențiali pentru orice organism viu pentru că limitează acțiunea nocivă a radicalilor liberi, responsabili pentru degradarea corpului și a organelor.

 

Acest fapt a fost testat pe șoarecii bătrâni care au trăit cu șase luni mai mult decât cei cărora li s-a administrat placebo.

 

Ciuperca tibetană ia atitudine în fața diabetului de tip 2

 

Diabetul de tip 2 este cunoscut și ca diabet zaharat și apare atunci când pancreasul nu produce insulină în limita valorilor normale. După cum știi, insulina menține sub control nivelul de glucoză din sânge.

 

Transferul glucozei din sânge spre celule este favorizat de hormonul de insulină. Este esențial ca glucoza să ajungă în celule pentru că aceasta funcționează ca un motor care ne pune organismul în mișcare și ne energizează.

 

În lipsa unei cantități normale de insulină, glucoza nu mai poate fi ținută sub control și  apare glicemia, adică nivelul de zahăr din sânge. Din punct de vedere medical, este bine ca nivelul de zahăr din sânge să se înscrie între 70 și 100 mg/dl.

 

Cordyceps Sinensis contribuie la menținerea nivelului de zahăr din sânge în conformitate cu valorile normale. În această situație, poți uita de riscul de a dezvolta diabetul insulino-dependent.

 

Ciuperca tibetană luptă pentru sănătatea inimii tale

 

Dincolo de beneficiile aduse în cazul diabetului de tip 2, Cordyceps Sinensis joacă un rol important în ameliorarea mai multor boli cardiovasculare.

 

Una dintre acestea este aritmia care se manifestă prin bătăi de cord prea încete sau prea rapide, dar întotdeauna neregulate. Aritmia poate apărea și în urma unui traumatism cardiac sau a unui infarct miocardic.

 

La fel ca Spirulina Naturală, Cordyceps Sinensis ține sub control numărul de lipoproteine cu densitate scăzută, proteine care determină apariția „colesterolului rău”. „Colesterolul rău” se depune pe vasele de sânge și poate cauza blocaje arteriale și alte boli de inimă grave.

 

Vezi și articolul nostru despre proprietățile și beneficiile spirulinei asupra sănătății noastre.

 

În urma testării pe șoareci s-a demonstrat că administrarea unei doze de Cordyceps scade nivelul trigliceridelor din organism, epurând organismul de excesul de grăsimi.

 

Cordyceps Sinensis îți redă vitalitatea și energia

 

Alte beneficii Cordyceps Sinensis observate sunt cele ce vizează și performanța sportivă, cât și efortul fizic pe care îl facem în fiecare zi. Dacă te confrunți cu sedentarismul și obezitatea, ciuperca tibetană îți sare imediat în ajutor prin producerea moleculei de adenozintrifosfat.

 

E important să știi că adenozintrifosfatul este molecula care stochează energia și o redirecționează către mușchi. Molecula de adenozintrifosfat reglează metabolismul și contribuie la refacerea celulelor deteriorate din organism.

 

Adenozintrifosfatul îmbunătățește și maniera în care organismul se oxigenează în timpul exercițiilor fizice.

 

Subiecții testați au fost în medie adolescenți și adulți, aceștia îmbunătățindu-și performanța fizică și sportivă cu un procent de 11% față de subiecții care au consumat placebo.

 

Ciuperca tibetană: un antiinflamator de top

 

Suplimentul nutritiv Cordyceps Sinensis are un puternic efect antiinflamator și antispetic asupra organismului. De aceea, ciuperca tibetană îți poate fi de un real ajutor în combaterea infecțiilor din organism, contribuind și la decongestionarea cărilor respiratorii.

 

Cordyceps a fost testat pe șoareci, iar rezultatul a fost îmbucurător: inflamația care afecta căile respiratorii ale micuțele rozătoare a fost calmată. În urma experiementului, Cordyceps Sinensis este considerat un potențial tratament pentru astm.

 

Cordyceps Sinensis acționează eficient împotriva tumorilor

 

Subiecții experimentului sunt tot micile rozătoare care se confruntă cu leucopenia, unul dintre efectele adverse ale terapiei cu radiații și ale Taxolului, un medicament popular în rândul bolnavilor de cancer. În urma administrării dozei de Cordyceps, efectele leucopeniei au fost reduse simțitor.

 

Pentru o mai bună informare, e important să știi că leucopenia înseamnă scăderea numărului de celule albe, responsabile pentru protejarea organismului de infecții, viruși și bacterii.

 

Cordyceps, ingredientul miraculos preluat din medicina tradițională chineză, stagnează evoluția tumorilor prin inhibarea dezvoltării celulelor canceroase. Indiferent că este vorba despre cancerul de ficat, plămâni sau piele, ciuperca tibetană este la fel de îndărjită în lupta cu boala.

 

Sperăm că informațiile noastre despre beneficiile testate ale ciupercii tibetane ți-au deschis orizonul despre direcțiile în care acest supliment poate fi folosit cu succes pentru sănătatea ta.

 

Până data viitoare, îți dorim multă sănătate și alegeri inspirate!

 

 

SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE

 

 

 

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!