Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Biocalciu pentru copii

14-11-2019

Lipsa calciului la copii

 

Un asemenea procentaj dă seama despre cât de importantă este prezența calciului în organismul adulților, dar mai ales cât de necesar este calciul la copii atunci când aceștia se află în procesul de creștere.

 

Pe lângă rolul-cheie pe care îl are în menținerea sănătății oaselor și a danturii, calciul este responsabil și de buna funcționare a sistemului nervos, fiind un ajutor de nădejde pentru cei mici în procesele cognitive.

 

Simptomele pentru lipsa de calciu la copii

 

Carența de calciu din organism se manifestă prin:

  • fragilitatea părului și a unghiilor;
  • piele deshidratată;
  • încetinirea procesului de creștere și dezvoltare;
  • întârzierea pubertății;
  • întârzieri în apariția dinților, dar și carii în ciuda unei igiene corespunzătoare;
  • scăderea imunității;
  • anemie;
  • senzație de oboseală, completată de amețeli și insomnii;
  • transpirații excesive mai ales în timpul nopții;
  • afectarea sistemului imunitar;

 

Dacă observi la micuțul tău câteva dintre aceste simptome, atunci este recomandat să apelezi la un medic și să soliciți o analiză de sânge. Analiza de sânge este cea mai sigură metodă prin care ți se poate confirma deficitul de calciu în organism.

Trebuie să știi că doza zilnică de calciu necesară copilului tău diferă în funcție de vârstă și crește progresiv odată cu aceasta. 

 

Între 1 și 3 ani este ideal să îi asiguri copilului tău o cantitate de 700 mg pe zi. Între 4 și 8 ani cantitatea crește la 1000 mg, iar între 9 și 18 ani necesarul de calciu zilnic ajunge la 1300 mg. După cum ai observat deja, și adolescenții au nevoie de calciu pentru că sunt încă într-o etapă de creștere și dezvoltare.

 

Pentru a nu duce lipsă de calciu, micuțul tău are nevoie de o alimentație sănătoasă bazată pe lactate și legume. De un real ajutor este laptele de capră și iaurturile cu un conținut mai redus de grăsimi. În cazul în care cel mic suferă de intoleranță la lactoză, laptele de soia este o opțiune demnă de luat în calcul.

 

Evită pe cât posibil sarea în alimentația copilului tău pentru că împiedică absorția de calciu în organism. De evitat este și surplusul de grăsimi.

 


 

În materie de suplimente, Biocalciu pentru copii este o alegere inspirată. Biocalciul pentru copii asigură dezvoltarea normală a sistemului osos și a dentiției, contribuind la rezistența scheletului în timp. În plus, îmbunătățește funcțiile digestive, ameliorează anemia și oboseala.

 

 

Trebuie să ții cont că administrarea calciului trebuie făcută cu măsură. Hipercalcemia, adică excesul de calciu din organism poate avea efecte la fel de neplăcute ca deficitul de calciu. Hipercalcemia poate conduce la grețuri, constipație, pierderea apetitului, dureri osoase și musculare, iar pe termen lung, chiar și la apariția pietrelor la rinichi.

 

 

Până data viitoare, îți dorim multă sănătate!