Ce este spasmofilia? Află cauzele, simptomele și remediile naturiste care te ajută

07-09-2022

Ce este spasmofilia? Află cauzele, simptomele și remediile naturiste care te ajută

 

Spasmofilia poate să apară din cauza unui deficit de minerale esențiale sau în urma unui șoc. Iar femeile sunt mult mai predispuse la spasmofilie decât bărbații.

 

Sunt adevărate aceste ipoteze?

 

Aflăm, în articolul de astăzi ce este spasmofilia, cum te poate afecta, ce anume o cauzează, care sunt simptomele ei și remedii naturiste.

 

Ce este spasmofilia?

Spasmofilia sau tetania latentă cronică, așa cum este ea cunoscută în literatura de specialitate, este o tulburare ce ține de un dezechilibru intern, și anume, de folosirea corectă a calciului seric. În organismul uman, calciul se regăsește sub formă liberă (calciu ionic) și sub formă legată de proteine (calciul seric). 

 

Din cauza acestui dezechilibru, se ajunge la contracturile și spasme musculare, apoi de instalarea hiperventilației (adică accelerarea ritmului cardiac). Aceasta poate duce la apariția unor simptome asemănătoare cu atacurile de panică. 

 

Spasmofilia, simptomele anxietății și atacurile de panică

Trebuie menționat faptul că spasmofilia împrumută destul de mult din simptomele anxietății și simptomele atacurilor de panică, de aici și numeroasele confuzii care pot apărea. 

 

Cauzele spasmofiliei

Acum ceva timp, nu se știau prea multe lucruri despre această afecțiune. Însă una dintre ipoteze era deficitul mai multor minerale esențiale în organism, cum ar fi calciul, magneziul și potasiu.

 

Această ipoteză nu este departe de adevăr.

 

Așa cum spuneam mai sus, conform ultimelor cercetări, spasmofilia apare în urma unei metabolizări defectuoase a calciului în organism și în urma unor carențe.

 

Pentru un adult se recomandă un aport de 100 mg de minerale ca cele de mai sus. Dacă nu, pot apărea dezechilibre mari în organism care pot duce, în cazul nostru, la spasmofilie. 

 

O altă ipoteză din trecut sugera că simptomele spasmofiliei pot apărea în urma unui șoc sau a unei situații extrem de stresante, de aici și legătura cu simptomele anxietății. Sau din cauza hipoglicemiei sau a nivelului scăzut al zahărului din sânge.

 

Care sunt simptomele spasmofiliei?

Poți recunoaște spasmofilia? Răspunsul este da, mai ales dacă știi cum se manifestă. Ți-am pregătit lista simptomelor spasmofiliei ca să-ți fie mai ușor s-o recunoști:

-contracturi musculare involuntare sau tetania (dureri ascuțite, însoțite de inflamații),

-hiperventilație,

-spasme musculare,

-dureri abdominale puternice,

-senzație de greață,

-furnicături la nivelul membrelor,

-încleștarea gurii, 

-dureri ascuțite de cap,

-palpitații,

-insomnii, 

-simptome de oboseală cronică,

-amorțirea mâinilor și a picioarelor,

-senzație de sufocare,

-frisoane,

-amețeli,

-tremur.

 

Primul ajutor în spasmofilie: cum tratezi spasmofilia

Dacă ți-ai făcut o idee legată de ce este spasmofilia, trebuie să ai în vedere faptul că pot exista crize de spasmofilie. Cum se manifestă acestea, mai exact? În principal, ai senzația acută că te sufoci (apare hiperventilația), apar spasmele musculare, îți amorțesc mâinile și picioarele.

 

În acest caz, îți recomandăm să încerci câteva exerciții ușoare de respirație pentru a-i diminua ritmul. Ritmul crescut al respirației poate să accentueze restul simptomelor. 

 

Încearcă respirația în 4 timpi, mai exact:

-inspiră în timp ce numeri în gând până la 4,

-ține aerul inspirat timp de 4 secunde,

-expiră în timp ce numeri în gând până la 4.

 

Repetă acest procedeu până respirația ta se liniștește, apoi mergi la medic pentru un diagnostic exact.

 

Spasmofilia și deficitul de calciu

Am înțeles până acum că spasmofilia are legătură că metabolizarea calciului. Ei bine, dar ce ne facem atunci când apare deficitul de calciu? Îl tratăm. Cum?

 

Alimente care conțin calciu pentru tratarea spasmofiliei

Calciul este al cincilea cel mai răspândit mineral din organismul uman și are multe roluri extrem de importante pentru funcționarea corespunzătoare a acestuia.

 

Așa cum am observat, carența de calciu poate duce la afecțiuni precum spasmofilia, de aceea este indicat ca dieta ta să aibă destule alimente care conțin calciu

 

Află și cum să ai mai mult calciu în organism

 

Pastile pentru spasmofilie: remedii naturiste recomandate

Despre importanța calciului în organism am discutat și știi de ce e vital să ai un aport generos de calciu. Pe lângă o dietă echilibrată cu alimente care conțin acest calciu, nu uita de suplimentele nutritive, mai exact Biocalciu pentru femei și Locomotor Biocalcium.

 

Biocalciul pentru femei este un produs natural destinat femeilor, care combină L-aspartatul de calciu, lactatul de zinc și extractul de Pueraria pentru o asimilare de peste 90%. Acesta asigură necesarul de calciu și ajută la prevenirea spasmofiliei.

 

În aceeași măsură, Locomotor Biocalcium asigură o absorbție de peste 90% datorită combinației de L-aspartat de calciu extras din rădăcină de yam, turmeric și aloe vera.

 

Nu-i așa că e ușor să previi simptomele spasmofiliei dacă ai o dietă sănătoasă, îți iei porția de calciu din alimente și suplimente alimentare? 

 

Fii mereu sănătos cu Eden Line!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.