Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Ce vitamine si minerale sustin fertilitatea femeilor

18-02-2021

Ce vitamine și minerale susțin fertilitatea și sănătatea viitoarelor mămici
 

Îți dorești un prichindel căruia să-i urezi bun venit în familia voastră? Înainte de marea decizie, trebuie să știi că o sarcină implică multă responsabilitate, și mai ales atenție față de propriul corp.

 

Studiile arată că în aproximativ 20% din cazuri, primul an de încercări nu aduce rezultatele dorite. Cheia succesului e perseverența, dar și o dietă echilibrată, bogată în nutrienți, adoptată de viitoarea mămică.

 

Esențiale în sporirea fertilității sunt vitaminele și mineralele pe care organismul le procură dintr-o alimentație sănătoasă. De cele mai multe ori, alimentația trebuie secondată de un consum inspirat de suplimente alimentare care sporesc fertilitatea feminină.

 

Descoperă împreună cu noi vitaminele și mineralele necesare pentru fertilitatea femeilor și pregătește-te cum se cuvine de marele eveniment din familia voastră.

 

# Vitamine esențiale pentru fertilitatea feminină

Dacă te întrebi care sunt vitaminele care îți pregătesc organismul pentru o sarcină ușoară și sănătoasă, urmărește cu atenție recomandările noastre și sfătuiește-te cu medicul tău.

 

Acidul folic: vitamina cu un puternic impact asupra sănătății bebelușului

Acidul folic, cunoscut și ca vitamina B9, nu poate fi procurat prin alimentație, ceea ce înseamnă că este un supliment alimentar despre care trebuie să discuți cu medicul tău ginecolog.

 

Printre cele mai importante beneficii aduse de acidul folic în caz de sarcină este prevenirea malformațiilor congenitale. Altfel spus, acidul folic protejează fetusul aflat în dezvoltare, împiedicând apariția malformațiilor faciale, ca buza de iepure, a malformațiilor la nivelul creierului sau la nivelul coloanei vertebrale. De aceea, se recomandă consumul de acid folic atât înainte de a rămâne însărcinată, cât și pe perioada sarcinii.

 

Această vitamină are un rol decisiv și în susținerea imunității organismului, crescând rezistența viitoarelor mămici în fața infecțiilor.

 

În plus, acidul folic stimulează receptorii de serotonină de la nivelul creierului și funcționează ca un scut protector împotriva depresiei, o provocare atât de populară în perioada de sarcină, cât și în cea post-natală.

 

Vitamina D, esențială pentru greutatea normală a bebelușului

Deloc întâmplător, vitamina D este cunoscută și ca „vitamina razelor de soare” pentru că expunerea la soare stimulează pielea să producă această vitamină.

 

De aceea, persoanele care petrec mult timp în interior sau locuiesc în țări nordice sunt predispuse deficitului de vitamina D.

 

Un detaliu important este că atât sistemul reproductiv feminin, cât și cel masculin conțin receptori pentru vitamina D, ceea ce înseamnă că acest supliment stimulează fertilitatea ambilor parteneri.

 

În cazul femeilor, deficitul de vitamina D are legătură directă cu ovulația neregulată și creșterea riscului de endometrioză.

 

#Minerale care stimulează fertilitatea la femei

Află care sunt cele mai eficiente minerale care susțin buna funcționare a organismului feminin în timpul sarcinii și îl pregătesc pentru această provocare.

 

Seleniul: antioxidantul cu multiple beneficii asupra organismului

Seleniul joacă un rol important atât în stimularea fertilității feminine, cât și în a celei masculine. În cazul unei prime sarcini, seleniul este ajutorul perfect pentru că reduce semnificativ riscul unui avort spontan.

 

De asemenea, seleniul se remarcă prin efectul său pozitiv asupra sănătății inimii, ameliorând efectele afecțiunilor cardiovasculare. În plus, seleniul reglează funcționarea glandei tiroide.

 

Printre cele mai bogate alimente bogate în seleniu se numără ouăle, ficatul de miel sau vită, heringul, somonul, stridiile, pieptul de pui, ciupercile, semințele de floarea soarelui, cerealele și nucile.

 

Un supliment natural care conține seleniu este și Spirulina bio, benefică pentru stimularea lactației.

 

Citește și sfaturile noastre despre o alimentație corectă în timpul sarcinii!

 

Calciul: scade riscul dereglărilor legate de ovulație

Calciul protejează atât sistemul osos, asigurând buna funcționare a inimii, a mușchilor și a nervilor. De asemenea, valorile normale de calciu în organism mențin echilibrul hormonal.

 

Necesarul de calciu pentru organismul feminin crește în timpul sarcinii, o bună parte din rezerva mamei fiind folosită pentru formarea scheletului fătului. Mai mult, calciul administrat în perioada de sarcină reglează hipertensiunea arterială și împiedică demineralizarea osoasă.

 

Biocalciu pentru femei este întotdeauna o alegere inspirată pentru că permite o asimilare de peste 90%, remarcându-se prin compoziția care conține aspartat de calciu, extractul de Pueraria și lactatul de zinc.

 

Zincul: sporește atât fertilitatea feminină, cât și pe cea masculină

Zincul se implică activ în buna funcționare a organismului feminin, prevenind fragilitatea osoasă. Pe lângă suportul oferit sistemului osos, zincul stimulează imunitatea fătului și a mamei.

 

Adesea, deficitul de zinc se manifestă prin calitatea scăzută a spermatozoizilor. În ceea ce privește beneficiile zincului pentru fertilitatea feminină, acest mineral ajută la producerea de hormoni feminini, cum ar fi progesteronul.

 

În plus, zincul joacă un rol important în dezvoltarea celui mic pe parcursul sarcinii și în perioada de alăptare.

 

Pentru a-ți menține rezistența în fața posibilelor infecții pe durata sarcinii, merită să alegi Zinc Tablet, mereu prietenos față de starea ta de bine.

 

Sperăm că planurile de viitoare mămică îți vor fi ușurate de sfaturile noastre.

 

Îți recomandă să te sfătuiești regulat cu medicul tău și să vezi care dintre aceste vitamine și minerale care susțin fertilitatea femeilor sunt necesare pentru organismul tău.

 

Multă sănătate!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!