Află care sunt ceaiurile care cresc tensiunea arterială

11-11-2022

Află care sunt ceaiurile care cresc tensiunea arterială

 

Există persoane care se confruntă cu hipertensiune arterială. Însă există și persoane care au tensiune mică, așa numita hipotensiune arterială. Și da, este mai frecventă decât ai putea crede. Din păcate, la fel ca hipertensiunea, simptomele nu sunt deloc plăcute. Dar, dacă încerci ceaiuri care cresc tensiunea și o echilibrează, sunt șanse să te simți mult mai bine.

 

În articolul de astăzi aflăm împreună:

 • care pot fi cauzele tensiunii mici,
 • care sunt simptomele hipotensiunii,
 • remedii rapide pentru echilibrarea tensiunii,
 • ceaiurile care cresc tensiunea și cum să le bei ca să te simți mai bine.

 

Ești pregătit să nu te mai simți amețit?

 

Când știi că ai tensiune mică?

Când poți spune că ai hipotensiune arterială? Atunci când instrumentul care te ajută să-ți măsori tensiunea, adică tensiometrul, indică valori de 90/60 mmHG sau poate chiar mai mici. 

 

Bineînțeles, trebuie să îndeplinești câteva reguli de bază pentru o măsurătoare corectă a tensiunii arteriale, adică să nu vorbești pe parcursul măsurătorii, să stai liniștit câteva minute înainte, să nu vorbești și să-ți măsori tensiunea arterială de două ori.

 

Mai mult, până să ajungi să-ți dai singur un diagnosticul de hipotensiune arterială, este indicat să-ți măsori tensiunea dimineața și seara timp de o săptămână. De ce? Pentru a elimina situația în care tensiunea ta poate oscila din cauza anumitor factori exteriori.

 

Dacă valorile sunt mici, consultă medicul pentru mai multe sfaturi avizate. Dar ce faci când ai tensiune mică? Întâi afli care ar putea fi cauzele.

 

Care sunt cauzele tensiunii mici?

Cauzele tensiunii mici pot fi multiple. De obicei, hipotensiunea arterială poate fi determinată de:

 • hipotiroidism,
 • deshidratare,
 • anumite afecțiuni cardiace,
 • efecte adverse ale anumitor medicamente,
 • sarcină,
 • repaus.

 

Simptomele hipotensiunii arteriale pe care trebuie să le cunoști

Atunci când ai tensiune mică, sunt câteva simptomele cu care te poți confrunta. Uite care sunt:

 • oboseală, 
 • stare de leșin, 
 • confuzie,
 • respirație rapidă,
 • dificultăți de concentrare.

 

Tensiune mică? Remedii rapide pe care să le încerci

Există multe remedii pentru tensiunea mică, însă nu toate sunt eficiente. Dar care sunt acele remedii rapide pentru tensiunea arterială scăzută? Ei bine unul dintre ele este cafeaua. Cafeaua cu Ganoderma, diferită de cafeaua normală, conține peste 200 de substanțe bioactive care te ajută să te mai simți mai energic, mai plin de viață.

 

Mai mult, cafeaua cu extract de Ganoderma oferă energie organismului pe parcursul întregii zile. Cafeaua normală cu cofeină poate provoca insomnie și stări de anxietate, însă cea cu Ganoderma nu. De asemenea, încearcă și alimente care cresc tensiunea arterială. Adică menține un regim sănătos și echilibrat

 

Alte remedii naturiste eficiente care ajută la echilibrarea tensiunii arteriale sunt ceaiurile. Dar care sunt aceste ceaiuri și ce conțin ele?

 

Ceaiuri care cresc tensiunea

Ce conțin ceaiurile care cresc tensiunea? Ei bine, acestea au în componența lor substanțe care îți echilibrează funcționarea sistemului cardiovascular. Însă trebuie să ai grijă: nu toate ceaiurile cresc tensiunea, unele dintre ele pot să ți-o scadă și mai rău.

 

Dar care sunt acele ceaiuri care cresc tensiunea? Hai să aflăm împreună.

 

Ceaiul de busuioc crește tensiunea?

Din cauza unui compus organic denumit eugenol, care are proprietăți antiseptice, ceaiul de busuioc este recomandat mai degrabă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, deoarece acesta are proprietăți de calmare. Adică, mai pe scurt scade tensiunea. 

 

Într-adevăr, acesta îmbunătățește circulația sângelui, dar dacă ai hipotensiune, evită-l. 

 

Ceaiul de măceșe crește tensiunea?

În comparație cu ceaiul de busuioc, ceaiul de măceșe ajută cu succes la reglarea tensiunii. Acesta conține antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea inimii, reduc nivelul colesterolului și scad riscul afecțiunilor cardiovasculare.

 

Ce trebuie să reții este faptul că ceaiul de măceșe reglează tensiunea, așa că, dacă ai tensiunea mică, îl poți încerca.

 

Ceaiul Mursalski crește tensiunea arterială?

Ceaiul Mursalski este apreciat încă din Antichitate pentru proprietățile sale vindecătoare. Ba, mai mult, acest ceai făcea parte din meniul de pregătire al cosmonauților sovietici. Bun antioxidant și cu un conținut mare de fier, Mursalski este unul dintre ceaiurile care cresc tensiunea și ajută la menținerea sănătății inimii. Descoperă și alte beneficii ale ceaiului Mursalski.

 

Ceaiul verde crește tensiunea?

Consumul ceaiului verde are multiple beneficii, printre care și creșterea tensiunii arteriale. Însă niciodată consumat în exces deoarece poate provoca reacții adverse cum ar fi dureri de cap și dureri de stomac. Mai mult, chiar dacă face parte din categoria ceaiurilor care cresc tensiunea, poate crește ritmul cardiac.

 

Așa că, poți consuma ceai verde pentru tensiune mică, însă nu în exces. Și nu dacă iei medicamente anticoagulante.

 

Așadar, dacă vrei să-ți reglezi tensiunea arterială din cauza valorilor mult prea mici nu ezita și încearcă ceaiuri care cresc tensiunea: ceaiul Mursalski, ceai de măceșe și ceai verde, însă cu atenție.

 

Fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.