Ce ceaiuri să bei pentru o circulație cerebrală mai bună

26-07-2022

Ce ceaiuri să bei pentru o circulație cerebrală mai bună

 

 

Știi de ce ai nevoie pentru ca sistemul tău nervos să funcționeze corespunzător? De o circulația cerebrală bună. Dacă aceasta este deficitară, activitățile tale de zi cu zi pot fi date peste cap, iar calitatea vieții tale scade. 

 

Descoperă, în articolul nostru, care sunt cauzele și simptomele circulației cerebrale deficitare și completează-ți stilul de viață sănătos cu ceaiuri pentru circulația sângelui la cap. 

 

Cauzele și factorii de risc pentru circulația cerebrală deficitară

Până să aflăm împreună care este cel mai bun ceai pentru circulația sângelui la cap, să începem cu începutul. Adică să vedem care sunt cauzele și factorii de risc pentru circulația cerebrală deficitară.

 

Aceasta poate apărea și din cauza unui stil de viață sedentar și a consumului de alimente grase, prăjite, bogate în zahăr, care nu conțin necesarul de substanțe nutritive.

 

Alți factori de risc pe care trebuie să-i iei în calcul:

 • hipertensiunea arterială,
 • obezitatea,
 • diabetul.

 

De asemenea, un stil de viață mult prea agitat, precum și lipsa somnului pot cauza o circulație cerebrală deficitară. Igiena somnului tău este precară? Încearcă remedii pentru insomnii sau folosește cristale de turmalină pentru un somn odihnitor

 

Hipertensiunea arterială, cauza unei circulații cerebrale deficitare

Dacă fluxul de sânge pompat de inimă în corp exercită o presiune mult prea mare asupra pereților arterelor, atunci discutăm despre hipertensiune arterială.

 

Valoarea tensiunii tale crește frecvent peste 140/90 mm HG fără vreun motiv (efort fizic intens sau un episod anxios)? Întreabă medicul ce poți face în acest caz.

 

Netratată, această afecțiune poate duce în timp la un accident vascular cerebral. Citește mai multe despre simptomele hipertensiunii arteriale și cum poți controla tensiunea ridicată.

 

Care sunt simptomele circulației cerebrale deficitare?

Neuronii sau celulele nervoase au nevoie de mult oxigen pentru a-și susține activitatea intensă. Însă ce se întâmplă atunci când cantitatea corespunzătoare de sânge oxigenat, adică în jur de 15% din debitul cardiac, nu mai ajunge la creier? Ei bine, înseamnă că suferi de circulație cerebrală deficitară. 

 

Te întrebi care sunt simptomele circulației cerebrale? Ți-am pregătit o listă care să te ajute să identifici repede dacă circulația ta cerebrală e deficitară pentru a te trata corespunzător:

 • dureri de cap frecvente,
 • capacitate de concentrare foarte scăzută,
 • tulburări de vedere,
 • amețeli,
 • insomnii.

 

Remedii naturiste pentru circulație sanguină deficitară

În cazul în care ai mâinile și picioarele reci chiar și vara, citește despre cauze și remedii pentru circulația sanguină deficitară. Consumă rodii, ardei iute, citrice și usturoi pentru a stimula circulația sângelui.

 

Ceaiuri bune pentru circulația cerebrală deficitară

Cum găsești cele mai bune ceaiuri pentru circulația sângelui la cap? Ei bine, noi îți spunem că există plante care îmbunătățesc atât activitatea cerebrală, cât și circulația.

 

Unul dintre aceste ceaiuri este cel din gingko biloba. De ce? Pentru că stimulează rapid circulația sanguină, accelerând fluxul către creier. Planta:

 • stimulează capacitatea de concentrare, 
 • protejează vasele de sânge, 
 • ajută la îmbunătățirea memoriei.

 

Din câte observi, ai mai multe motive să bei două căni de ceai pe zi de gingko biloba.

 

Un alt ceai bun pentru circulația cerebrală deficitară pe care-l poți trece pe listă este cel de păducel. Acesta nu numai că elimină durerile de cap, dar are și acțiune vasodilatatoare. În plus:

 • îmbunătățește fluxul coronarian (arterele coronare reprezintă acele vase de sânge care hrănesc mușchiul inimii, miocardul),
 • îmbunătățește tonusul cardiac,
 • ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

 

Pentru o circulație cerebrală optimă, pe lângă ceaiul de gingko biloba și cel de păducel, mai există un alt ceai care trebuie să se regăsească pe lista ta: ceaiul Mursalski. Planta medicinală Sideritis Scardica din care este obținut conține fier, cupru, magneziu, zinc și calciu, aproape toate mineralele esențiale pentru funcționarea optimă a organismului tău. 

 

Beneficiile ceaiului Mursalski sunt nenumărate:

 • protejează și îmbunătățește activitatea sistemului digestiv,
 • reglează tranzitul intestinal,
 • ajută la menținerea sănătății celulelor nervoase,
 • îmbunătățește circulația sângelui la cap,
 • ajută la menținerea în limite normale a tensiunii arteriale.

 

Alimente pentru îmbunătățirea circulației sângelui

Ți-am reamintit că o dietă sănătoasă are efecte benefice asupra organismului tău. Așa că integrează în meniul tău alimente care îmbunătățesc circulația sângelui. În plus, află mai multe și despre:

 

Tehnici de relaxare pentru reducerea stresului

Una dintre cauzele circulației cerebrală deficitare este stresul care se acumulează zi de zi. Încearcă tehnici de relaxare pentru stres. Acestea te vor ajuta să-l combați și să-l gestionezi mai ușor. 

 

Descoperă sănătatea pe site-ul Eden Line!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!