Ai tensiunea mare? Care sunt ceaiurile care scad tensiunea

10-10-2022

Ai tensiunea mare? Care sunt ceaiurile care scad tensiunea

 

Știai că multe persoane pot să sufere de hipertensiune arterială fără să știe?

 

E adevărat. Iar una dintre regulile de bază este să-ți monitorizezi tensiunea regulat cu ajutorul unui tensiometru. Astfel, îți va fi mult mai ușor să previi complicațiile care vin la pachet cu această afecțiune.

 

Mai mult, sunt recomandate și vizitele regulate la medicul de familie, cât și anumite remedii naturiste pentru tensiune mare care ajută la reglarea sau scăderea acesteia.

 

Astăzi vei afla mai multe informații utile despre hipertensiunea arterială, vei afla ce este hipertensiunea labilă și ce ceaiuri naturiste pentru tensiune mare poți consuma pentru a ține valorile ridicate sub control.

 

Ce să știi despre hipertensiunea arterială

În cazul în care presiunea sângelui ajunge sau depășește 140/90 mm HG, înseamnă că te confrunți cu tensiune mare, sau, în termeni de specialitate, hipertensiune arterială. 

Uite care sunt cele mai întâlnite simptome ale hipertensiunii arteriale:

  • sângerări nazale,
  • stări de leșin,
  • dureri de cap,
  • palpitații,
  • confuzie.

 

Cum îți dai seama că ai tensiune mare?

Ai tensiune mare sau nu? Cum îți poți da seama? Atenție: poți avea de-a face și cu hipertensiune labilă, adică tensiune peste 140/90 mm HG, dar pentru perioade scurte de timp. Anxietatea sau stresul sunt factorii care îți pot crește artificial tensiunea.

 

De aceea, pentru a fi sigur de diagnostic, este indicat să mergi la medic. Însă, până atunci, poți face un test simplu acasă. Măsoară-ți tensiunea cu un tensiometru dimineața și seara timp de o săptămână.

 

Dacă tensiunea ta se menține la valoarea 140/90 mm HG sau peste, în cele mai multe cazuri, înseamnă că ai hipertensiune și ai nevoie de un tratament adecvat.

 

De asemenea, mai trebuie menționată și hipertensiunea asociată cu emoțiile vizitei la medic, așa numita hipertensiune a halatului alb. Aceasta se referă la faptul că pot fi înregistrate valori mari ale tensiunii doar în cabinetul medical, din cauza emoțiilor de moment, în timp ce la domiciliu, nu.

 

Cauzele tensiunii mari sau ce crește tensiunea

După cum bine știi, cauzele tensiunii mari pot fi diverse. Tutunul, consumul excesiv de sare, de alcool, deshidratarea, administrarea anumitor medicamente antiinflamatoare, dereglări hormonale. Iar factorii de risc includ și:

  • sedentarismul,
  • nivelul ridicat al colesterolului, 
  • stresul,
  • anxietatea.

 

Există modalități naturale de reducere a colesterolului, precum și tehnici de relaxare pentru stres care te pot ajuta să ții tensiunea mare sub control, dacă acestea sunt două dintre cauze.

 

Stările de anxietate sau stresul cresc tensiunea?

În zilele noastre, stresul și stările de anxietate sunt mai prezente decât ne dorim. Și, din păcate, sunt doi dintre factorii de risc care contribuie la creșterea tensiunii arteriale, așa cum îți spuneam și mai sus.

 

Scăderea tensiunii arteriale fără medicamente

După o vizită la medic și un schemă de tratament corespunzătoare, poți încerca și remedii naturiste pentru reglarea tensiunii, cum ar fi ceaiuri care scad tensiunea. Tu știi care sunt? Dacă nu, ți-am pregătit o listă specială pe care s-o ai la îndemână dacă îți dorești să le încerci.

 

Ceaiul de păducel scade tensiunea

Fiind cunoscută drept planta inimii, ceaiul de păducel nu numai că ajută la reglarea tensiunii, având proprietăți hipotensive, ci crește și forța de contracție a miocardului, adică a mușchiului inimii. 

Consumat regulat, ceaiul de păducel reduce și riscul afecțiunilor cardiovasculare, are efecte diuretice și ajută la oxigenarea corespunzătoare a creierului ca ceaiul de munte Mursalski.

 

Beneficiile ceaiului de munte Mursalski pentru scăderea tensiunii arteriale

Beneficiile ceaiului Mursalski sunt nenumărate. Întocmai ca ceaiul de păducel, și ceaiul de munte Mursalski ajută la reducerea riscului afecțiunilor cardiovasculare, adică are grijă ca inima ta să funcționeze corespunzător. 

 

Mai mult decât atât, ajută la reglarea tensiunii arteriale cu succes, ajutând la calmarea sistemului nervos, dacă alegi să-l consumi regulat. Prepară ceaiul de munte Mursalski rapid și bucură-te de toate beneficiile sale. Și nu uita să-l adaugi pe lista ceaiurilor pentru scăderea tensiunii!

 

De asemenea, ceaiul Mursalski intră la categoria ceaiuri bune pentru ficat, fiind un bun protector gastric.

 

Ceai de urzică pentru scăderea tensiunii 

Un alt ceai pentru scăderea tensiunii este ceaiul de urzică, care nu doar că are efect vasodilatator, dar previne și anemia. Ceaiul de urzică ajută la curățarea arterelor și oxigenează sângele.

 

În concluzie, pentru a determina dacă ai hipertensiune arterială, nu uita de vizitele constante la medic, măsurarea valorilor tensiunii cât mai des și integrarea remediilor naturiste în obiceiurile tale, cum ar fi ceaiurile pentru scăderea tensiunii.

 

Fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.