Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Cum sa ne mentinem sanatosi pe timpul iernii

10-01-2019

 

Cum să ne menținem sănătoși pe timpul iernii

 

 

 

Iarna suntem tentați să fim mai puțini activi și să ne schimbăm obiceiurile alimentare. Crezi că mai mult întuneric și temperaturile scăzute din lunile friguroase ale anului reprezintă un motiv întemeiat pentru a neglija întreținerea stării tale de sănătate?

 

În timpul iernii, corpul nostru depune și mai mult efort pentru restabilirea temperaturii optime a organismului și păstrarea unui nivel ridicat de energie, în fiecare zi. Așadar, de ce să renunțăm la toată bogăția din fructe și legume în schimbul excesului de alimente bogate în grăsimi?

 

În vederea menținerii unui nivel optim al sănătății generale pentru tine și întreaga familie ai posibilitatea de a lua câteva măsuri de precauție din timp. Află în continuare sugestiile noastre în această privință. Astfel, sperăm să menții sănătatea iarna atât pentru tine cât și pentru cei dragi.

 

 

Calitatea aerului din casă

 

Venirea iernii și pornirea căldurii în locuință influențează aerul din încăperi. Datorită faptului că nu mai deschidem geamurile atât de mult în timpul sezonului rece și caloriferele emană căldură influențează în mod negativ calitatea aerului pe care îl respirăm. Aerul uscat duce la dezvoltarea bolilor respiratorii, mai ales pentru bebelușii sau copiii din cadrul familiei.

 

Soluțiile pentru ridicarea umidității din casă până la valorile normale sunt numeroase. Cea mai simplă este umplerea unui recipient termo-rezistent cu apă și așezarea acestuia direct pe calorifer. O altă variantă poate fi constituită din achiziția unui umidificator, aparat care va crea ambientul corespunzător în casă, pe timp de iarnă.

 

Menținerea unui stil de viață activ

 

Pe perioada iernii este foarte important să nu lași lipsa energiei să se instaleze și amânarea exercițiilor fizice să devină un obicei. Este esențial să îți pui sângele în mișcare în tot timpul anului și să îți încarci bateriile cu ajutorul sportului.

 

Continuă sau începe să mergi la sală, ori pur și simplu destinde-te în propria locuință cu exerciții simple care te scot din amorțeală. În acest mod previi îngrășarea și menții circulația sângelui la un nivel ideal. Această măsură contribuie la menținerea stării de sănătate pe timpul iernii și la întărirea sistemului imunitar.

 

Sărbători de iarnă fără excese

 

Ofertele pline de luminițe și culori ne fac cu ochiul în toate magazinele, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Este important să nu faci exces de mâncare bogată în grăsimi animale și să înlocuiești garniturile de legume cu preparate prăjite.

 

La fel de importantă este și limitarea consumului de alcool pe perioada iernii. Băuturile pe bază de alcool combinate cu mese supraaglomerate pot avea repercursiuni grave asupra organismului care vor afecta sănătatea o perioadă îndelungată de timp.

 

Hidratare și alimentație

 

Necesitatea hidratării organismului nu depinde de anotimpul în care ne aflăm. În timpul iernii avem nevoie de aceeași cantitate de apă, la fel ca în restul anului, pentru a asigura funcționalitatea corectă a tuturor organelor din corpul nostru.

 

Alimentele pe care alegem să le consumăm în timpul iernii sunt sursele noastre de nutrienți, vitamine și minerale. Supele, ciorbele bogate în legume și preparatele în care cantitatea de grăsimi nu este una excesivă contribuie la un obicei alimentar sănătos.

 

Dacă nu mai ai poftă de salate, poți opta pentru preparate pe bază de cartofi dulci, linte, usturoi, păstârnac și alte ingrediente asemănătoare. Totodată, este recomandat un consum redus de sare. Prin urmare, gustoasele murături pregătite în saramură trebuie consumate cu măsură.

 

Suplimentele nutritive - o alternativă actuală

O alternativă de luat în calcul pentru a acoperi lipsa de asimilare a vitaminelor din mâncare rămâne consumul de suplimente nutritive. Acestea pot înlocui cu succes lipsurile din organism și pe timp de iarnă.

 

Unul din suplimentele recomandate este Cordyceps Sinensis, care funcționează ca un imuno-modulator perfect, activând sistemul imunitar atunci când acesta este slăbit sau epuizat. Din acest motiv, este foarte indicat acest supliment pe timpul iernii.

 

Noi îți dorim să ai parte de o iarnă blândă și să te menții la fel de sănătos și voios și în sezonul rece!

 

 

 

 

Designed by pixbay.com