Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Cum să scapi de durerile din zona lombară

31-08-2018

Cum să scapi de durerile din zona lombară

 

Durerea lombară își face simțită prezența în viața oricăruia dintre noi, cel puțin o dată în viață. Ești familiarizat și tu cu un disconfort în partea de jos a spatelui, nu-i așa?

Durerile de spate se regăsesc pe poziții fruntașe în topul motivelor pentru care oamenii merg la doctor. Suntem tentați să asociem durerea lombară cu hernia de disc însă de cele mai multe ori poate fi vorba doar de o afecțiune a mușchilor. Află în continuare cele mai importante cauze care stau la baza apariției durerilor în zona de jos a spatelui.

 

 

Cauzele durerilor lombare

 

Motivele pentru care apar durerile lombare pot fi privite din mai multe puncte de vedere.

Plecând de la organele care se regăsesc în zona spatelui (rinichii sau plămânii) și până la „defecte” congenitale înnăscute, cauzele durerilor lombare sunt multiple.

Iată câteva dintre acestea:

-          Poziție incorectă a corpului - adoptarea în permanență a poziției de cocoșat;

-          Leziuni ale discurilor coloanei vertebrale;

-          Scolioza;

-          Excese fizice: activități sportive sau lucrul îndelungat în grădină;

-          Deplasarea vertebrelor;

-          Osteoporoza și osteoartrita;

-          Malformații congenitale ale coloanei vertebrale;

-          Hernia de disc;

-          Infecții fungice sau bacteriene etc.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai răspândite cauze care stau la baza durerilor lombare și de spate. În funcție de durata de timp pe care aceasta se întinde, durerea lombară poate fi acută - până la 4 săptămâni, respectiv cronică - de cel puțin 3 luni.

Cauzele durerilor lombare sunt împărțite în două mari categorii: mecanice și inflamatorii. În urma unui control medical, se va vedea în care dintre cele două grupe se încadrează durerea lombară pe care o are pacientul și se va aplica tratamentul corespunzător.

 

Metodele de tratament pot fi fizice, prin sesiuni de fizioterapie, kinetoterapie, kiropractică sau medicale, prin administrarea medicamentelor sau prin intervenții chirurgicale.

Totodată, o altă metodă care ajută semnificativ la combaterea durerilor lombare este reprezentată de cea alternativă. Află mai multe despre aceasta în continuare.

 

 

 

Metode alternative de înlăturare a durerilor lombare

 

Medicina alternativă vine în completarea celei clasice. Variantele prin care poți ajuta tratamentul urmat de combatere a durerilor de spate sunt numeroase. Una dintre ele este acupunctura.

 

Important de știut în cazul în care te confrunți cu acest tip de durere este faptul că repausul la pat nu este o alternativă bună de luat în calcul. Pentru durerile sporadice, care nu au un nivel de gravitate ridicat și nu reprezintă riscuri, sportul este o variantă alternativă bună de urmat. Înotul, corectarea permanentă a poziției spatelui, yoga, pilates, mersul pe jos, renunțarea la sedentarism sunt doar câteva metode prin care îți poți ajuta spatele să fie iar sănătos.

 

Centura cu turmalină - aliatul perfect

În același timp, un mod eficient de a înlătura durerile de spate și prevenirea apariției acestora este să utilizezi produse destinate durerilor lombare. Purtarea unei centuri cu turmalină dedicată pentru zona lombară a spatelui este o metodă prin care tensiunea și durerile din această zonă. În contact cu pielea, turmalina din compoziția centurii elimină ioni negativi și încălzește pielea. Aceștia pătrund în straturile pielii și pot contribui semnificativ la eliminarea inflamațiilor și eliminarea durerilor, după o perioadă constantă de purtare a centurii, care poate fi de cel puțin 7 zile, de două ori pe zi. Efectele, însă, sunt resimțite încă de la prima purtare: pielea se încălzește în mai puțin de 20 de minute.

 

Noi îți recomandăm să ai grijă în fiecare zi de poziția spatelui tău, să controlezi timpul pe care îl petreci în poziția de șezut și să te bucuri de tot ce te înconjoară în timp ce mergi pe jos.

Elimină posibilitatea agravării afecțiunilor din zona lombară prin utilizarea produselor cu turmalină și un stil de viață sănătos!