Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Cum te ajuta Cordyceps si Chitosan in caz de chimioterapie

30-06-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Chimioterapia în lupta cu cancerul

 

 

 

 

 

 

 

Miturile care circulă frecvent despre cancer îl transformă într-o afecțiune care scade drastic calitatea vieții, distanțând tot mai mult persoana diagnosticată de orizontul vindecării. Cancerul este o boală complexă, dar întotdeauna se impune nuanțarea problemei.

 

Indiferent că ești tu cel diagnosticat cu cancer sau cineva drag, ține cont că fiecare persoană reacționează diferit și are nevoie de un plan de diagnostic și de tratament personalizat. Pe măsură ce boala este mai bine localizată și diagnosticată din timp, șansele de îmbunătățire a calității vieții sunt majore.

 

Menținerea sănătății mentale este o altă provocare declanșată de acest diagnostic. De aceea, se recomandă tratamente integrative, care implică și consult și susținere psihologică.

 

După cum ai auzit în repetate rânduri, chimioterapia este tratamentul cel mai popular, dar și sigur, în lupta cu cancerul. Din păcate, medicamentele citostatice pot slăbi organismul.

 

Echipa Eden Line îți semnalează prezența a două studii importante în lumea medicinei. Fiecare dintre ele mizează pe efectele benefice ale suplimentelor nutritive Cordyceps Sinensis și Chitsan capsule, acestea fiind binevenite în secondarea chimioterapiei.

 

Iată mai multe detalii despre chmioterapie și concluziile studiilor menționate!

 

Ce este chimioterapia și cum te ajută în lupta cu cancerul?

 

Organismul uman conține o multitudine de celule care îmbătrânesc pe măsură ce trece timpul. Locul celulelor îmbătrânite este preluat de alte celule care se divid pentru a forma noi celule. Atunci când celulele canceroase se divid necontrolat și depășesc numeric celulele sănătoase, se formează o tumoră și cancerul se instalează în organism.

 

În caz de cancer, monitorizarea constantă a pacientului și chimioterapia sunt esențiale. Rolul chimioterapiei este administrarea unor medicamente capabile să distrugă celulele canceroase. Altfel spus, tratamentul medicamentos acționează la nivelul celulelor maligne, predispuse spre o divizare necontrolată, și stagnează dezvoltarea acestora.

 

Chimioterapia este cel mai eficient tratament în următoarele situații:

·        previne răspândirea cancerului în alte organe;

·        previne și stagnează apariția celulelor canceroase după intervenția chirurgicală;

·        reduce dimensiunea tumorilor;

·        tratează cancerul.

 

Cum ajută Cordyceps Sinensis în caz de chimioterapie?

 

Medicina tradițională chineză valorifică de mii de ani proprietățile curative ale miceliului Cordyceps Sinensis, dar abia în 2009 a fost publicat un studiu centrat pe beneficiile aduse de consumul de Cordyceps în procesul chimioterapiei.

 

Wei Chung Liu, în colaborare cu Min-Lung Tsai, William H. McBride și alte somități din domeniu au adunat rezultatele experimentelor întreprinse în studiul ՙCordyceps Sinensis Health Supplement Enhances Recovery from Taxol-Induced Leukopenia՚ („Suplimentul nutritiv Cordyceps Sinensis contribuie la recuperarea după leucopenia provocată de Taxol”).

 

Subiecții experimentului au fost șoriceii achiziționați din Centrul Național de Animale de Laborator, Tawain. Pe parcursul experimentului, șoriceii au fost tratați conform normelor de îngrijire și folosire a animalelor de laborator, stabilite de Comitetul Instituțional pentru Îngrijirea și Folosirea Animalelor.

 

Șoriceilor li s-a administrat 17 kg de Taxol pe kilogram corp cu o zi înainte de administrarea a 50 mg de extract de Cordyceps Sinensis, combinat cu apă caldă. Tratamentul cu Cordyceps a fost administrat zilnic, timp de trei săptămâni.

 

Concluzia a fost că extractul de Cordyceps ameliorează efectele agresive ale chimioterapiei asupra funcției măduvei osoase pentru că protejează atât celulele homeopatice progenitoare, cât și nișele stem aferente măduvei osoase.

 

Unul dintre cele mai cunoscute efecte adverse ale tratamentului cu Taxol este leucopenia, adică scăderea numărului de celule albe din sânge. În urma studiului, se pare că suplimentul Cordyceps Sinensis nutralizează și acest efect advers.

 

Pentru mai multe detalii, vezi și articolul nostru despre beneficiile testate ale ciupercii tibetane Cordyceps Sinensis asupra organismului uman.

 

Chimioterapia și efectele benefice ale capsulelor de Chitosan

 

Un alt studiu scris de Anish Babu și Rajagopal Ramesh, publicat în 2017, mizează pe versatilitatea Chitosanului și pe capacitatea acestuia de a ameliora efectele adverse ale administrării medicamentelor și a chimioterapiei în rândul bolnavilor de cancer.

 

Dacă succesul Chitosanului nu ți se pare plauzibil, e important să știi că acesta este o polizaharidă obținută de chitină, substanță asemănătoare cu celuloza, extrasă din exoscheletul crustaceelor sau din ciuperca "agaricus blaze".

 

Conform cercetării, Chitosan capsule funcționează ca un adjuvant în chimioterapie pentru că menține la valori normale pH-ul fluidelor intracelulare ale organismului. De asemenea, Chitosan contribuie la refacerea țesuturilor după intervențiile chirurgicale. În plus, Chitosan capsule funcționează și ca imunoadjuvant pentru vaccinuri.

 

Vezi și alte efecte benefice prin care Chitosan îți surprinde organismul.

 

Totuși, este important să ții cont de faptul că fiecare pacient are un organism propriu, cât și nevoi diferite.

 

De aceea, în ciuda succesului studiilor, este obligatoriu să ceri sfatul medicului pentru a vedea care dintre cele două suplimente nutritive ți se potrivește. Părerile specializate despre Cordyceps sau Chitosan trebuie întotdeauna luate în calcul.

 

Sperăm că articolul nostru îți este de ajutor și ți-a adus mai aproape informații prețioase despre cum poți neutraliza efectele chimioterapiei asupra organismului.

 

Până data viitoare, multă sănătate și optimism!

 

 

SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE