Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

De ce să alergi sau să mergi mai mult pe jos?

22-08-2018

De ce să alergi sau să mergi mai mult pe jos?

 

„Run, Forrest, run!”

Ai mai auzit această expresie, nu-i așa? Este celebra replică din filmul Forrest Gump (1994) - un film iconic ce a transmis un puternic mesaj motivațional multor generații.

Am menționat această peliculă datorită imaginii rămase în memorie cu actorul principal, Tom Hanks, care aleargă în cea mai mare parte a filmului îmbrăcat cu o cămașă și pantaloni lejeri, ci nu cu echipament special pentru alergat.

Pentru anumite persoane care practică acest sport în mod regulat, alergatul reprezintă un mod de viață. Însă, nu trebuie neapărat să transformi această activitate într-un sport de performanță pentru a te menține în formă.

În continuare vei afla cât este de important să aloci cel puțin 10 minute pe zi alergatului și să te bucuri de beneficiile acestuia.

 

 

Beneficiile alergatului pentru sănătatea ta

Avantajele pe care le are activitatea de alergat asupra organismului pot fi privite din mai multe puncte de vedere. Căpătând acest obicei vei observa schimbări importante asupra ta, atât fizice cât și psihice. Aceleași efecte le are și mersul pe jos. Iată câteva dintre acestea.

 

 

O inimă puternică

Cu siguranță ai simțit după un mers mai alert sau după câteva minute de alergare cum bătăile inimii tale s-au amplificat, așa este? Este firesc și totodată benefic, deoarece în acest fel, mușchiul cardiac devine mai puternic. În același timp, circulația sângelui este îmbunătățită, astfel riscul apariției hipertensiunii este diminuat.

 

 

Ardere mai accelerată a grăsimilor

Unul dintre sporturile recomandate în cazul în care se dorește tonifierea organismului sau chiar pierderea în greutate este alergatul. Transpirația provocată în minutele în care alergi, precum și efortul fizic depus contribuie la o arderea mai rapidă a grăsimilor.

Desigur, alergatul și mersul pe jos sunt activități cardio și nu reprezintă metoda de succes a pierderii în greutate în timp record. În schimb, ajută la eliminarea colesterolului negativ din corp și îmbunătățește considerabil capacitatea fizică a organismului tău.

 

 

Oase sănătoase

Alergatul întărește oasele mai mult față de alte sporturi, datorită faptului că alergatul, dar și mersul pe jos, cresc densitatea osoasă. Acest lucru se reflectă în scăderea semnificativă a instalării osteoporozei.

 

 

Nivel de energie ridicat

Știai că starea de oboseală și lipsa de energie sunt alimentate de sedentarism și somn prelungit? Cu cât corpul nostru este mai activ, cu atât nivelul de energie este unul mai ridicat. Alergarea în aer liber sau plimbările lungi regulate se vor reflecta în timp direct în nivelul de energie pe care îl ai în fiecare zi.

 

 

Stare continuă de bine

Dacă tot am vorbit despre energie, un alt beneficiu major resimțit după alergare este reprezentat de încărcarea psihicului cu energie pozitivă. Fiecare sesiune de alergare te ajută să îți crești încrederea în forțele proprii. Acest lucru este dovedit și bilologic: alergatul stimulează sinteza de endorfine. Eliberarea acestora, în urma unei ture de alergat în parc, îți va aduce o stare de liniște și relaxare.

Fie că alegi să mergi mai mult pe jos în mod constant sau să alergi, noi îți suntem alături cu produsele care să îți ajute oasele să se obișnuiască cu  noul stil de viață. Descoperă în continuare de ce este indicat să porți, în cadrul activităților sportive pe care le desfășori, produse cu turmalină.

 

 

Centuri elastice cu turmalină pentru genunchi și glezne

Protecția genunchilor și a gleznelor în timpul alergării sau a plimbărilor lungi este esențială  pentru sănătatea picioarelor tale. Noi îți oferim o variantă sigură prin care să îți protejezi genunchii, centurile elastice cu turmalină pentru genunchi.Acestea acționează ca antiinflamator, reglează circulația sângelui și contribuie semnificativ la reducerea oboselii picioarelor.\

 

În ceea ce privește protejarea gleznelor, centurile elastice cu turmalină pentru gleznepot fi o modalitate bună de luat în calcul. Acestea reduc umflăturile gleznelor, elimină tensiunea musculară și cresc rezistența organismului.

Ambele produse pot fi purtate oricând, în orice anotimp.

Îți dorim să iei în considerare alergatul ca pe o activitate de auto-motivare, auto-depășire și plăcere fizică și psihică de fiecare dată. Bucură-te mereu de beneficiile alergatului!

Ține cont de faptul că sportul nu are vârstă iar motivele pentru care nu mergi mai mult pe jos în fiecare zi sau nu alergi sunt doar scuze ușor de eliminat!

 

 

Designed by Freepik