Descopera importanta colagenului pentru piele

08-06-2018

Descoperă importanța colagenului pentru piele

 

Te întrebi deseori cum unele femei au pielea atât de elastică și tenul lipsit de riduri chiar dacă au o vârstă înaintată? Reclamele care promovează nenumărate tipuri de creme anti-aging pentru ten sau cele în care unghiile și părul au un aspect sănătos și bogat îți fură ochii aproape în fiecare zi, nu-i așa? Multe dintre acestea folosesc un ingredient comun din compoziția lor și anume colagenul.

Ce este acest colagen și cum are o putere atît de mare de transformare a aspectului pielii? Haide să vedem în continuare.

 

Colagenul și proprietățile lui pentru piele

Cuvântul colagen este derivat al termenului grecesc „kolla” care înseamnă lipici. Acesta se regăsește în structura pielii, a oaselor, articulațiilor și cartilajelor. Are rolul de întărire a structurii pielii dar și a oaselor. Totodată, scopul lui este de a înlocui celulele moarte cu cele vii.

 

Și ție îți spuneau părinții sau bunicii când erai mic să mănânci sau mai bine zis să „rozi” și cartilajul oaselor de pui, că îți face bine? Știau ei ce știau. Colagenul este de fapt o proteină regăsită în organismul nostru. Odată cu depășirea vârstei de 25 de ani, organismul nostru nu mai produce atât de mult colagen iar efectele încep să se regăsească, treptat, în aspectul pielii. Acesta își pierde elasticitatea și încep să își facă apariția semnele și ridurile ce ne dau bătaie de cap ulterior.

 

Pe lângă impactul pe care îl are lipsa de colagen în organism asupra pielii și a tenului, în timp efectele se vor vedea și la nivelul articulațiilor și oaselor. Așadar, în continuare vei afla cum poți să îți ajuți organismul să producă proteina ce amână apariția ridurilor și îmbunătățește structura pielii.

 

Alimente bogate în colagen

Alimentația, fumatul, expunerea îndelungată la soare fără aplicarea de creme care să protejeze pielea își spun cuvântul în modul în care arată pielea ta. Iată, astfel, recomadările noastre de ingrediente pe care le poți include în alimentația ta zilnică pentru a-ți ajuta corpul să producă mai mult colagen:

       - Legume roșii precum ardei, sfeclă sau roșii – ele conțin antioxidanți ce acționează ca apărători ai pielii în cazul expunerii la soare. De asemenea, stimulează producția de colagen.
       - Legume cu frunze verzi precum: varza, varza Kale, spanac, broccoli, conopida sunt bogate în vitamina C. Această vitamină este esențială în protejarea colagenului din organism și menținerea nivelului acestuia.
       - Legume portocalii: morcovii și cartofii dulci conțin vitamina A, care regenerează colagenul din organism.
       - Citrice: lămâi, portocale, grapefruit, lime și orice alt fruct din această categorie conține substanțe care se transformă în colagen.
       - Usturoi: este esențial în producerea de colagen în organism. Totodată are în compoziție taurină și acid lipoic, care au același scop.

 

Pe lângă acestea, include în alimentația ta avocado, afine, căpșuni, mango, papaya, linte, năut și semințe de in. Totodată consumul de ceai alb protejează proteinele din componența pielii.

 

Acum că ai aflat ce alimente ajută la producerea respectiv protejarea colagenului din organism, haide să vedem în continuare ce măști poți utiliza pentru ca tenul tău să-și recapete farmecul.

 

Soluții pentru îngrijirea tenului cu ajutorul colagenului

Știai că ai posibilitatea de a utiliza o varietate largă de produse cosmetice pe bază de colagen realizate de specialiști? De asemenea, poți apela la măștile naturale făcute acasă sau de producători ce utilizează doar produse naturale, fără adăugarea de substanțe chimice.

 

Noi, la Eden Line, îți punem la dispoziție masca de față cu colagence are la bază colagen extras din plante și alte componente ce formează un produs ideal de folosit pentru ten. Această metodă de înfrumusețare ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire a pielii și funcționează pe un principiu simplu: absorbția substanțelor nutritive din componența ei de către piele.

 

Un alt aspect important care ne preocupă este pielea din jurul ochilor. Cu toții ne dorim ca ridurile să nu se vadă proeminent și zona din jurul ochilor să fie una netedă și fină. În acest sens, poți încerca masca pentru ochi cu colagence ajută la reducerea semnelor pe care trecerea anilor le lasă în urmă.

 

Redă elasticitatea și aspectul tineresc al pielii tale utilizând combinații reușite de ingrediente naturale bogate în colagen, ce stau la baza măștilor pentru față.

 

Noi îți stăm la dispoziție pentru orice întrebare pe care o ai legată de această proteină atât de importantă pentru sănătatea pielii tale.

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!