Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Ghid pentru o cură de detoxifiere eficientă după sărbători

08-01-2020

Ghid pentru o cură de detoxifiere eficientă după trecerea sărbătorilor

 

 

 

 

 

 

Sărbătorile de iarnă au fost momentul mult așteptat din an datorită revederii cu cei dragi și a bucuriei care ne-a purificat spiritul. Păstrând această bucurie în suflet, să nu uităm totuși că în această perioadă nu am fost foarte vigilenți în privința obiceiurilor alimentare.

 

Dacă am urmat calea cumpătării, pornim cu energie în Noul An, dar această energie merită să fie amplificată printr-o cură eficientă de detoxifiere. Indiferent cât de atenți am fost la cantitatea deliciilor din farfurie, efectul consumului de alimente pe bază de carne trebuie neutralizat.

 

În acest sens, echipa Eden Line ți-a pregătit un ghid complet pentru detoxifierea organismului cu care să intri încrezător în Noul An.

 

Detoxifierea și beneficiile ei

 

După cum știi deja, detoxifierea este o metodă de purificare practicată din cele mai vechi timpuri. Încă din Egiptul Antic, detoxifierea organismului este văzută ca soluția cea mai eficientă în caz de oboseală și lipsă de energie.

 

Organismul uman are capacitatea naturală de a se detoxifia. Principalele organe prin care se realizează detoxifierea sunt colonul, plămânii, rinichii, ficatul și pielea. Din cauza stresului, a alimentației dezechilibrate și a poluării, organismul nu reușește să se detoxifieze singur în totalitate. 

 

Toxinele din organism afectează tranzitul intestinal și provoacă flatulență, constipație, alergii, dureri de cap, tulburări de concentrare, oboseală și chiar stări depresive. 

 

În aceste condiții, următorul pas este să dai o mână de ajutor organismului tău pentru a putea funcționa la cote maxime printr-o detoxifiere totală.

 

Iată care sunt metodele principale pentru detoxifierea totală a organismului tău!

 

3 metode de succes pentru detoxifierea organismului

 

E important să știi că pentru buna funcționare a organismului, detoxifierea se face o dată la 3 luni, adică după fiecare anotimp în parte. Detoxifierea de după sărbătorile de iarnă sau cele pascale e binevenită pentru că în perioadele respective, cu toții înclinăm spre anumite excese culinare.

 

Să vedem împreună cele 3 metode de succes!

 

1.      O farfurie plină de fructe și legume

 

După o perioadă atât de bogată în alimente pe bază de carne sau prăjituri delicioase, ar fi bine să te reorientezi spre consumul de fructe și legume, antioxidanți naturali atât de benefici pentru organismul uman.

 

E indicat să le consumi proaspete, dar poți oricând apela și la sucuri sau la un smoothie savuros, ideal pentru reechilibrarea tranzitului intestinal. Există o selecție de fructe și legume care îți sunt de un real ajutor în procesul de detoxifiere al organismului.

 

Include pe lista ta următoarele:

 • lămâi;
 • mere;
 • ananas;
 • sfeclă roșie;
 • ridichi;
 • morcovi;
 • conopidă;
 • broccoli;
 • spanac;
 • Usturoi.


2. Apa e viață, iar hidratarea e esențială pentru detoxifiere

 

În perioada de detoxifiere și nu numai, este recomandat să îți hidratezi organismul cât mai responsabil. Pentru o hidratare eficientă trebuie să spui adio băuturilor alcoolice sau celor acidulate. Nici laptele nu este de un real ajutor pentru că produsele lactate îngreunează digestia și provoacă balonarea.

 

Hidratează-te cu apă, ceaiuri și sucuri de fructe, atât de bogate în vitamine. 

 

Se recomandă ceaiul verde, ceaiul de gălbenele, ceaiul de mușețel, ceaiul de urzică sau cel de mentă.

 

În materie de sucuri există câteva combinații ideale pentru organismul tău pe care merită să le încerci nu doar în perioada de detoxifiere.

 

De exemplu, poți încerca sucul de morcovi și varză acră. Această combinație bogată în betacaroten și vitamina C îți curăță organismul și favorizează pierderea în greutate. Trebuie doar să amesteci 200 ml zeamă de varză acră cu 150 ml suc de morcovi și 100 ml suc de portocale.

 

3. Gimnastica îți pune organismul în mișcare

 

O detoxifiere eficientă nu se realizează în absența exercițiilor fizice. Câteva exerciții corect executate favorizează circulația sangvină, dar și pe cea limfatică, însă favorizează și eliminarea toxinelor din organism. În plus, vei simți cum starea de bine se instalează și oboseala se estompează treptat.

 

5 minute pe zi pot fi magice. Începe să alergi pe loc timp de 2 minute, iar apoi fă progresiv genuflexiuni. Este un exercițiu simplu pe care îl poți executa în orice loc. Merită să reiei exercițiul de 2-3 ori pe zi. 

 

Dacă gimnastica nu e cea mai atrăgătoare variantă pentru tine, atunci poți face exerciții cardio sau poți dansa pe muzica preferată. Distrează-te și nu uita că o minte sănătoasă nu poate locui decât într-un corp sănătos!

 

4. Plasturii detoxifianți: o metodă alternativă

 

Medicina chineză semnalează existența a 60 de puncte active și zone reflexogene în tălpi. Fiecare zonă reflexogenă corespunde unui organ intern. În aceste puncte ajung canalele energetice importante din corpul uman, tălpile devenind cea mai sigură zonă din organism prin care toxinele pot fi eliminate.

 

Eliminarea toxinelor prin intermediul tălpilor se realizează cu succes prin aplicarea unor plasturi detoxifianți ce conțin și turmalină.

 

Plasturii detoxifianți Eden Line extrag toxinele din organism datorită compoziției din oțet de arbori, plante medicinale, turmalină și chitosan.

 

Plasturii pentru detoxifiere sunt  o metodă eficientă datorită următoarelor beneficii:

 • îmbunătățesc circulația sângelui;
 • combat starea de oboseală și reglează somnul;
 • fortifică sistemul imunitar;
 • purifică ficatul și rinichii;
 • combat constipația;
 • favorizează scăderea în greutate.

 

Sperăm că sugestiile noastre îți vor fi de un real ajutor, iar cura de detoxifiere propusă te va umple de energia necesară pentru proiectele tale din Noul An. Așa că îți dorim un An Nou cu sănătate și alegeri inspirate!