Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Impactul consumului de zinc asupra organismului - Rol și beneficii

21-10-2019

Impactul consumului de zinc asupra organismului - Rol și Beneficii

 

 

Zincul este un element mineral necesar funcționării eficiente a corpului uman. Trebuie să știi că organismul unei persoane adulte conține o cantitate de 3 grame de zinc, element distribuit în oase, organe interne, celule și țesuturi.

 

Carența de zinc poate provoca stări fizice neplăcute, cum ar fi căderea părului, insomnii, diareea acută, apariția unei erupții în zona gurii și a ochilor, alterarea simțului gustativ și olfactiv, alterarea auzului. Deficitul de zinc provoacă și tulburări alimentare cu repercusiuni grave, cum ar fi anorexia. Mai mult, lipsa zincului în organism afectează și procesul de creștere și dezvoltare al copiilor. Nici slăbirea sistemului imunitar provocată de carența zincului nu este de neglijat.

 

Te invităm să descoperim împreună care este impactul zincului asupra organismului, cât și modalitățile prin care îți poți asigura ție și celor dragi necesarul de zinc.

 

 

Beneficiile zincului: doza zilnică pentru familia ta

 

De regulă, doza zilnică de zinc variază de la organism la organism. Factorii ca vârsta sau sexul fac ca această doză să nu fie una standard pentru fiecare individ în parte.

 

De exemplu, sugarii până în 6 luni, indiferent de sex au nevoie de 2 mg de zinc pe zi. Până la vârsta de 3 ani, copiii au nevoie de 3 mg de zinc pe zi. Până la 8 ani, cantitatea de zinc necesară crește la 5 mg, iar la 13 ani deja necesarul de zinc este de 8 mg pe zi.

 

Odată cu pubertatea, dozajul zilnic se modifică în funcție de sex. Adolescenții și adulții bărbați au nevoie de 11 mg de zinc pe zi, în timp de femeile au nevoie doar de 9 mg pe zi în perioada adolescenței, ulterior doza scăzând la 8 mg. În perioada sarcinii și a alăptării, necesarul de zinc pentru femei crește la 11 mg, respectiv 12 mg pe zi.

 

 

Suplimente zinc pentru un organism sănătos

 

În ciuda alimentației sănătoase, deficitul de zinc poate să apară și în urma unor infecții sau pe durata ciclului menstrual. Un deficit ridicat de zinc se întâlnește și la persoanele în vârstă sau la cele care consumă alcool fără moderație.

 

În aceste condiții, poți apela la suplimente zinc pentru a-ți asigura acest oligoelement esențial funcționării normale a organismului tău.

 

Atât pentru adulți, cât și pentru copii, Zinc Tablet sunt suplimente care contribuie la întărirea sistemului imunitar, creșterea masei osoase și a celulelor musculare, protejarea ficatului și a rinichilor de substanțe toxice, menține vederea la capacitate optimă.

 

Tabletele de zinc sunt ideale pentru răceli și acționează eficient împotriva virușilor. Aceste tablete au un regim de administrare diferit în funcție de vârstă. Pentru copii până la 5 ani este recomandată administrarea unei singure tablete de zinc pe zi, iar pentru adulți, 1-2 tablete pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.

 

Pe lângă o alimentație atent aleasă, îți poți asigura necesarul de zinc și minerale pentru organism și prin suplimente nutritive care vin în ajutorul acestuia pentru întărirea imunității.

 

Sperăm că toate aceste informații despre rolul și beneficiile zincului pentru organism ți-au fost utile și te vor ajuta să adopți un regim de viață cât mai sănătos, atât pentru tine, cât și pentru familia ta.

 

Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!