Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Introducere în medicina tradițională chineză. Ce cuprinde și tehnicile de tratament utilizate

26-11-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Introducere în medicina tradițională chineză. Ce cuprinde și tehnicile de tratament utilizate

 

În ultimii ani, medicina asiatică și-a găsit loc și în viețile noastre. Pentru unii dintre noi, tratamentele și tehnicile de vindecare chinezești au dat rezultate, astfel contribuind la răspândirea unei reputații favorabile pentru medicina practicată pe continentul asiatic.

 

Despre medicina tradițională chineză știm că este practicată de mii de ani de în țara ei de origine cel puțin, iar acest lucru ne trezește curiozitatea și crește credibilitatea practicării unor metode de tratament cu care noi nu suntem obișnuiți. Însă, atunci când vedem turiști chinezi pe stradă sau când ne uităm la filme chinezești, realizăm cât de sănătoși, optimiști și veseli arată acești oameni. Așadar, descoperă în continuare mai multe informații interesante legate de acest tip de medicină orientală.

 

 

Ce este și ce cuprinde medicina tradițională chineză

 

 

Ai auzit de termenii „yin și yang” sau de metode de tratament care presupun acupunctura, nu-i așa?

 

Frumusețea pe care medicina chinezească o emană constă în echilibru. Pentru a fi sănătoși este necesară atingerea echilibrului dintre părțile componente ale organismului nostru, metaforic exprimate sub forma celor 5 elemente: apă, pământ, lemn, metal și foc. Fiecare dintre acestea „acoperă” sau cuprinde organele din diferite părți ale corpului, după cum urmează:

 

●      Apă: rinichi, oase, sistemul urinar și organele sexuale;

●      Pământ: sistem digestiv, splină;

●      Lemn: membre, coloană vertebrală, gât, ficat;

●      Metal: aparat respirator, plămâni, intestine, piele;

●      Foc: inimă, sânge, creier, sistem nervos.

 

În linii mari, gruparea organelor și a sistemelor în elementele aparținătoare este realizată în acest mod, conform medicinei chinezești.

 

Fiecare afecțiune are o explicație în cadrul medicinei orientale, astfel acordarea tulburării sau a durerii cu unul dintre cele 5 elemente contribuie la stabilirea echilibrului în cadrul organismului.

 

Modalitățile de tratament ale afecțiunilor prin intermediul metodelor orientale chinezești reprezintă o alternativă pentru culturi din ce în ce mai numeroase. Iată cum reușesc chinezii să răspândească ideea de vindecare prin stabilirea echilibrului energetic al corpului și prin relaxare.

 

 

Tehnici chineze de vindecare și tratament

 

Considerată un tip de medicină alternativă, în medicina tradițională chineză baza de diagnostic o constituie QI, adică energia vitală a corpului nostru. Prin acest tip de medicină se urmărește tratarea afecțiunilor prin stimularea propriilor mecanisme de vindecare a organismului.

 

Tehnicile utilizate sunt diferite, printre cele mai cunoscute regăsindu-se acupunctura. Domeniile în care se apelează la această metodă includ combaterea stresului, a durerilor fizice și a îmbunătățirii echilibrului hormonal. Acupunctura funcționează pe principiul meridianelor, adică a tratării unor „locuri cheie” din corp. Pe același principiu se utilizează și metoda de vindecare denumită acupresură.

 

În ceea ce privește sistemul imunitar, acesta este susținut de balanța dintre energiile de tip yin și yang. Iată la ce se referă de fapt conceptul de yin yang. Suntem crescuți cu mentalitatea occidentală care susține că „Binele învinge răul”, pe când în cultura chineză, binele și răul coexistă în aceeași măsură, adică: nu există bine fără rău și invers. Mai exact, din rău se poate face bine și din bine se poate face rău. Găsirea echilibrului între cele două energii se crede că stă la baza unui corp sănătos.

 

Pe lângă aceste metode, în medicina tradițională chineză sunt utilizate și tratamente naturiste, pe bază de plante. Scopul licorilor preparate dintr-o selecție testată și transmisă din generație în generație de secole este de a nu afecta în mod negativ alte organe, ci de a acționa direct la cauza problemei de sănătate apărute.

 

Produsele Eden Line sunt concepute pe baza Medicinei Tradiționale Chineze. Activitatea noastră are ca scop să ofere oamenilor posibilitatea de a-și asigura o viață sănătoasă prin intermediul suplimentelor dar și ale produselor pentru îngrijire și sănătate corporală, pe bază de turmalină.

 

Indiferent de metoda de tratament practicată, medicina tradițională chineză poate fi o nouă variantă de calcul în vindecarea afecțiunilor cu care te confrunți. Domeniul în care aceste practici au dat rezultate sunt numeroase iar având în vedere că vorbim de cea mai populată țară de pe planetă, suntem îndreptățiți să credem că metodele lor funcționează.