Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Metode de prevenire a cistitei si tratamente eficiente

07-12-2020

Cum se manifestă cistita și cum o previi

 

 

 

 

 

Cistita, această infecție a vezicii urinare, este un subiect care merită discutat datorită frecvenței cu care ne poate afecta calitatea vieții și buna dispoziție.

 

Din fericire, măsurile potrivite de prevenire a cistiei ne cresc rezistența în fața disconfortului provocat de simptomele infecției. Înainte de a descoperi tratamentul eficient în caz de cistită, e important să înțelegi de ce apare cistita și care sunt manifesările specifice.

 

Iată tot ce trebuie să știi despre cistită și prevenirea ei!

 

Ce este cistita

 

Cu toții experimentăm un episod de cistită măcar o dată în viață. De aceea, e foarte probabil să știi deja că este o infecție urinară comună, care se manifestă mai ales prin senzația de arsură la urinare și presiunea de a urina foarte des.

 

Din cauza conformației vezicii urinare feminine, doamnele și domnișoarele sunt mai predispuse acestei infecții. Conform statisticilor, în jur de 20 - 40% dintre femei se confruntă cu acest disconfort de-a lungul vieții.

 

Cum apare cistita în organism

 

Principala cauză care favorizează instalarea cistitei în organism este infectarea cu germeni proveniți din flora colonului. Femeile sunt mai vulnerabile în fața acestei infecții din cauza uretrei mai scurte decât în cazul bărbaților.

 

Apariția cistitei este favorizată de bacteriile care se acumulează în vezica urinară. Acestea apar din cauza golirii incomplete a vezicii în timpul urinării. O singură picătură de urină neeliminată creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor.

 

Această situație poate fi influențată de factori diverși: tratamentele medicamentoase cu antidepresive, imobilizarea îndelungată la pat, slăbirea musculaturii vezicii urinare sau constipația.

 

Care sunt cauzele cistitei

 

Iată unele dintre cele mai cunoscute cauze care favorizează circulația bacteriilor prin uretră până la nivelul vezicii urinare:

·   igiena intimă realizată incorect sau utilizarea de produse și substanțe cu potențial iritant, cum ar fi anumite deodorante, geluri de duș sau săpunuri;

·        malformațiile congenitale care împiedică eliminarea completă a urinei din vezică;

·        postmenopauza, caracterizată prin sensibilitatea sistemului urinar din cauza scăderii nivelului de hormoni sexuali feminini;

·        intensificarea activității sexuale.

 

Este important să știi că femeile gravide sunt predispuse riscului de acumulare a bacteriilor în vezica urinară. În această situație, se impune testarea urinei de minim două ori și administrarea unui tratament corespunzător.

 

În caz contrar, există riscul infecțiilor renale și a nașterii premature.

 

Ce simptome are cistita

 

Simptomatologia cistitei este destul de ușor de stabilit. Vezi cele mai evidente semne care indică instalarea acestei infecții în organism!

·        senzația de arsură sau durere în timpul micțiunii/ urinării;

·        presiunea de a urina frecvent;

·        dureri localizate deasupra osului pubian;

·        urină tulbure sau cu miros puternic;

·        urme de sânge în urină.

 

Există posibilitatea ca femeile mai în vârstă să nu se confrunte cu toată această simptomatologie, dar să experimenteze stări de astenie, irascibilitate, lipsa apetitului și senzația de greață.

 

Aceleași stări pot apărea și în cazul copiilor sub 5 ani.

 

Descoperă cele mai sigure metode de prevenire a cistitei

 

Pentru a te proteja timp îndelungat de disconfortul provocat de cistită, este necesar să acorzi corpului tău o îngrijire atentă.

 

Alege produse de calitate pentru propria igienă intimă și orientează-te spre suplimente nutritive care au rolul să neutralizeze acțiunea bacteriilor care amenință să se adune în vezica urinară, prin uretră.

 

Iată cele mai sigure metode de prevenire a cistitei!

ØUleiul de usturoi

Știi deja că usturoiul este un antibiotic natural puternic, motiv pentru care capsulele cu ulei de usturoi sunt foarte eficiente în prevenirea cistitei. În plus, uleiul de usturoi jonglează cu mai multe roluri importante pentru organism – de antispetic, bactericid, laxativ și diuretic.

După cum ai văzut, cistita este cauzată de infectarea cu germeni din flora colonului. În acest caz, capsulele cu ulei de usturoi sunt o alegere inspirată pentru că acționează benefic asupra infecțiilor intestinului subțire și a colonului, anihilând majoritatea paraziților intestinali.

Ø Cordyceps Sinensis

Suplimentul pe bază de Cordyceps Sinensis nu poate fi considerat doar o metodă de prevenire, ci chiar un tratament eficient al cistitei. Pe lângă rolul antiinflamator și funcția de antibiotic natural, Cordyceps acționează punctual asupra afecțiunilor căilor urinare.

De aceea, este considerat o bună alternativă în caz de cistită, colici renali, pielonefrită sau glomerulonefrită.

Ø Absorbante igienice cu bandă anionică

Absorbantele noastre igienice cu bandă anionică sunt confecționate din 8 straturi care favorizează absorbția și împiedică formarea umezelii locale.

Compoziția celui de-al doilea strat merită o atenție specială, fiind format dintr-o bandă anionică care produce oxigen activ și cristale de turmalină, a căror acțiune are un puternic efect antibacterian.

Un absorbant standard, din nylon, este o suprafață propice dezvoltării a peste 107 tipuri de bacterii într-un interval de doar două ore. De aceea, oxigenul activ produs de absorbantele cu bandă anionică este elementul-cheie al sănătății intime, menținând un pH echilibrat al zonei.

Ø Tampoane și ovule terapeutice

La fel de benefice igienei intime feminine sunt tampoanele și ovulele noastre terapeutice. Tampoanele terapeutice au rol purificator și detoxifiant, prevenind cumularea de bacterii patogene și virusuri la nivel vaginal. În plus, utilizarea tampoanelor ameliorează incontinența urinară.

 

Ovulele terapeutice valorifică uleiurile volatile extrase din 18 plante medicinale, printre care se regăsesc șofranul, rădăcina de angelică, uleiul de salvie, gelul de aloe, extractul de măceșe și extractul de crizantemă sălbatică.

 

Acestea tonifică pereții vaginali și calmează iritațiile locale. Mai mult, îmbunătățesc funcția renală, previn retenția de urină și au efect antibiotic.

 

Sperăm că alternativele noastre de prevenire a cistitei îți sunt de folos și le vei testa în curând eficiența. Scapă de disconfort prin alegeri sănătoase!

 

Ai grijă de tine și de toți cei dragi! Pe curând!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!