Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Oboseala Cronică - Simptome, Cauze, Tratamente

10-03-2020

Ce este oboseala cronică și cum o tratezi?

 

 

 

 

 

 

              Te simți mereu epuizat și nu găsești nicio motivație pentru activități care altădată te umpleau de bucurie? Ești mai puțin creativ și simți că nu dai randament la locul de muncă? Ți se pare că nici somnul nu îți mai e odihnitor?

 

Dacă ai răspuns afirmativ la toate aceste întrebări, nu e caz de îngrijorare, dar trebuie să știi că e posibil să te confrunți cu oboseala cronică. Cunoscută și ca fatigabilitate, aceasta este un fenomen mai răspândit decât ți-ai imaginat. 

 

Una dintre cauzele celebre ale oboselii cronice este stresul, de aici derivând și neglijarea propriilor dorințe și hobby-uri.

 

Pentru că oboseala cronică are o largă răspândire în lume, echipa Eden Line ți-a pregătit un ghid al acestei afecțiuni, punând accent pe tratamentele naturiste care îți readuc zâmbetul pe buze.

 

Să înțelegem împreună care sunt simptomele și cauzele oboselii cronice, dar mai ales care sunt tratamentele recomandate.

 

Simptomele oboselii cronice

 

E important să știi că pentru a fi diagnosticat cu oboseală cronică, simptomele bolii trebuie să fie prezente în viața ta de aproximativ 6 luni. Din păcate, oboseala cronică îți afectează calitatea vieții atât la nivel profesional, cât și personal.

 

Pe lângă senzația permanentă de epuizare, fatigabilitatea poate fi recunoscută și prin următoarele simptome: 

 • tulburările de somn (insomia, sindromul picioarelor neliniștite, apneea, etc.);
 • tulburări alimentare (bulimie, anorexie, etc.);
 • senzații de greață;
 • pierderi de memorie;
 • pierderea concentrării;
 • migrene;
 • stare de apatie;
 • dureri musculare și articulare;
 • inflamarea ganglionilor limfatici;
 • gât uscat și dificultăți la înghițire.

 

Dacă te confrunți cu aceste simptome simultan, e clar că trebuie să iei măsuri pentru ați ameliora starea și pentru a reuși să funcționezi normal.

 

Cauzele oboselii cronice

 

Vizitele regulate la medic sunt binevenite, mai ales că îți dau ocazia să-ți gestionezi competent starea de sănătate. Există o listă de afecțiuni care îți pot slăbi ogranismul și îți pot cauza o stare permanentă de oboseală.

 

Iată-le:

 • diabetul;
 • anemia;
 • hipertiroidism;
 • hipotriroidism;
 • afecțiuni hepatice;
 • afecțiuni renale;
 • insuficiență cardiacă congestivă;
 • emifizemul pulmonar;
 • tulburarea de anxietate;
 • depresia;
 • stresul.

 

Aparent nesemnificativ, stresul reprezintă un factor de risc major în declanșarea acestei afecțiuni. Mai mult, stresul poate fi cauza principală a sindromului burnout

 

Când ești perfecționist din fire și îți e aproape imposibil să te detașezi de viața profesională, atunci trebuie să găsești în tine puterea de a lua o pauză. Insuficiența timpului liber și a activităților care îți fac plăcere, duc la oboseală constantă și la lipsă de motivație.

 

Brusc, nu te mai poți concentra pe sarcinile zilnice, somnul devine o corvoadă, iar anxietatea și depresia îți dau târcoale. Atacurile de panică sunt alte simptome cu care te poți confrunta și care îți accentuează starea de oboseală.

 

Tratamente naturiste pentru combaterea oboselii cronice

 

Vestea bună este că fără panică și cu răbdare, oboseala cronică poate fi tratată sau prevenită. Un program de somn echilibrat, o alimentație sănătoasă și atenția acordată propriilor dorințe și pasiuni te pot salva de această afecțiune neplăcută.

 

De asemenea, și aceste suplimente nutritive sunt de un real ajutor, acestea având rolul de a te energiza și ați îmbunătăți funcțiile organismului.

 

Iată suplimentele recomandate în caz de oboseală cronică!

 

Suplimente nutritive care luptă împotriva oboselii cronice

 

Dacă te regăsești în această situație, atunci e cazul să-ți fortifici organismul prin suplimente alimentare care conțin magneziu, acizi grași esențiali, acid folic, vitamina B12.

 

Magneziul este un aliat de încredere în caz de oboseală sau stări depresive. Acizii grași acționează punctual asupra simptomelor oboselii cronice și întăresc sistemul imunitar.

 

Acidul folic și vitamina B12 sunt ideale pentru un organism slăbit pentru că știu cum să țină anemia la distanță. 

 

Cordyceps Sinesis: maestrul stării de bine

 

O alegere inspirată este suplimentul Cordyceps Sinensis care valorifică proprietățile miraculoase ale ciupercii tibetane. Această ciupercă are în compoziția sa magneziu, vitamine și alte 72 de microelemente. Cordyceps funcționează ca un antiinflamator, ținând sub control afecțiuni ale tractului digestiv, ale organelor respiratorii și ale sistemului cardiovascular. Astfel cordyceps va ajuta la recăpătarea energiei și a stării pozitive, eliminând oboseala.

 

Pentru o radiografie cât mai complexă a suplimentului, te invităm să descoperi cele 7 curiozități despre ciuperca tibetană Cordyceps Sinensis.

 

Spirulina bio: campionul longevității

 

Farmacia naturii îți mai vine în ajutor cu un element care țintește anemia și oboseala cronică. Este vorba despre spirulina bio, o algă verde cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și pentru capacitatea de a le dărui oamenilor longevitate.

 

Suplimentul nutritiv pe bază de spirulina naturala capsule întărește sistemul imunitar și reglează tulburările digestive, simptome des întâlnite în cazul oboselii cronice.

 

Pe lângă suplimentele nutritive, precum spirulina naturala si cordyceps sinensis, mai poți include în viața ta de zi cu zi și plante medicinale, cum ar fi ginsengul sau valeriana. Ambele și-au demonstrat eficiența împotriva oboselii, iar valeriana îți garantează și un somn liniștit și odihnitor.

 

Nu uita de vizita la medic sau la psihoterapeut. Dacă medicul se concentrează pe componenta fizică, psihoterapeutul va acorda atenție și componentei emoționale, decisivă pentru starea ta de bine.

 

Sperăm că sfaturile noastre referitoare la oboseala cronică îți sunt de ajutor și avem încredere că la următoarele întâlniri te vom găsi din ce în ce mai odihnit.

 

Până data viitoare, ai grijă să-ți faci timp pentru tine! Pe curând!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!