Practica yoga acasa si ia-ti doza zilnica de sanatate

29-06-2018

Ia-ți doza zilnică de sănătate și practică yoga acasă
 

Care este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la yoga?
Suntem tentați să asociem yoga cu meditația însă vei afla încă de la început că yoga este mai mult de atât.
Cu ajutorul acestui mod de relaxare a corpului și minții, se poate ajunge la înlăturarea anumitor dureri fizice, a stresului sau a tensiunii încărcării emoționale. În același timp, prin practicarea exercițiilor de yoga ai posibilitatea să creezi o armonie echilibrată între interiorul și exteriorul tău sau între spirit și trup.
În continuare vei afla mai multe despre această metodă de relaxare, răspândită și practicată în întreaga lume.

 

Yoga – beneficii pentru sănătate 

Vedem din ce în ce mai multe reclame care promovează yoga iar numeroase săli de fitness nu se mai limitează doar la programe de sport ci implementează și sesiuni de yoga.

Întorcându-ne la originea acestei practici, realizăm că trecerea timpului a reușit să păstreze scopul pe care exercițiile de yoga îl au: de a te simți bine în corpul tău! Așadar vei afla în continuare câteva dintre beneficiile pe care yoga le are asupra stării generale din fiecare zi și pentru sănătate. Acestea pot fi:

 

 

 

- Reducerea stresului;
- Somn odihnitor;
- Îndepărtarea durerilor musculare, în special a celor de la nivelul spatelui sau a zonei lombare;
- Dezvoltă echilibrul fizic și întărește mușchii organismului;
- Ajută în controlul respirației;
- Crește nivelul de energie;
- Scăderea în greutate;
- Crește încrederea în sine.

 

Practică yoga acasă și poți adapta exercițiile în funcție de efectele pe care dorești să le obții. Totodată poți utiliza accesorii potrivite care să contribuie la realizarea acestora. Iată de ce îți recomandăm acest lucru.

 

Accesoriul potrivit pentru a practica yoga acasă: centuri cu turmalină

EdenLine îți pune la dispoziție un set de centuri cu turmalină confecționate dintr-o țesătură care conține cristale de turmalină.

Turmalina își lasă amprenta asupra organismului indiferent de modul în care este utilizată. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că, în contact cu pielea umană, turmalina se încălzește și emite radiații infraroșii cu lungime de undă lungă. Prin procesul ce are loc între turmalină și piele se creează mediul favorabil prin care aceasta acționează asupra organismului.

De asemenea, centurile cu turmalină ajută la detoxifiere, combat durerea articulațiilor și redau mobilitatea, combat dureri musculare, relaxează mușchii și îmbunătățesc circulația sângelui. Este nevoie să fie purtate o anumită perioadă de timp, în fiecare zi. Acest lucru este posibil  datorită modului practic și comod în care sunt concepute.

Setul de centuri cu turmalină este format din șase piese: un brâu, o cervicală, două genunchiere şi două piese pentru încheieturile mâinilor. Astfel ai posibilitatea de a combina practica yoga cu elementele pline de proprietăți ale accesoriilor potrivite pentru zonele în care durerea își face simțită prezența.

Acum, haide să inspirăm o gură mare de aer și să vedem ce exerciții de yoga poți practica acasă, pe cont propriu, dacă ești începător în această artă.

 

Practică yoga acasă: 3 posturi pe care le poți încerca

Știai că posturile de yoga se numesc asane? Dacă nu obișnuiești să mergi la orele de yoga colective și ești adeptul intimității, vei afla unele dintre cele mai simple exemple de asane pe care le poți practica acasă.

Ține minte că respirația este cheia fiecărui exercițiu. Prin respirație îți poți ajuta corpul să se relaxeze și mintea să se elibereze de confruntarea fără sfârșit a gândurilor și grijilor.

 

#1 Încrucișarea picioarelor

Este poziția pe care o vedem cel mai des în emisiuni și videoclipuri specifice sau filme. Așază-te confortabil în poziția de șezut și încrucișează picioarele atât cât poți. Nu-ți face griji dacă la început ți se va părea că nu ești suficient de elastic, te vei perfecționa în timp.

În același timp utilizarea de centuri elastice cu turmalină pentru glezne și centuri elastice cu turmalină pentru genunchi în practicarea acestei asane poate fi o variantă bună de luat în calcul. Gleznele sau genunchii tăi vor căpăta forță iar mușchii vor fi relaxați.

Pentru această asană este necesar ca spatele să fie drept și mâinile să fie așezate cu palmele deschise pe genunchi. Închide ochii și lasă liniștea din jur să contribuie la starea ta de bine. Scopul acestei posturi este de eliberare a stresului și de relaxare. De asemenea este o poziție practicată des în sesiunile de meditație.

 

#2 Poziția pisicii

Exercițiul specific acestei posturi începe de la poziția în care greutatea ta este susținută de mâini și de genununchi, cu fața spre sol. Palmele trebuie să fie în dreptul umerilor și genunchii perpendiculari cu șoldurile.

Prin respirație profundă, se arcuiește spatele în poziție concavă, cu bărbia cât mai aproape de piept iar aerul se eliberează pe măsură ce spatele tău se îndreaptă. După câteva repetări vei simți cum coloana ta vertebrală se detensionează.

 

#3 Poziția câinelui cu aplecare în jos

Datorită acestei asane vei forma un ”v” cu fața spre sol. Pentru a ajunge acolo este necesar să începi din poziția de stat cu fața la sol, cu mâinile întinse puțin în fața umerilor și genunchii pe aceeași axă cu șoldurile.

Pe măsură ce expiri ridică genunchii de pe podea până ajungi în poziția de ”v” cu capul în jos. Poate te ajută imaginea unui cățel care își întinde lăbuțele din față. Păstrează această poziție cel puțin un minut.

Vei observa că datorită acestui exercițiu, mușchii umerilor, ai picioarelor și ai mâinilor se vor întinde bine. Totodată este un exercițiu benefic pentru sistemul digestiv.

Cum ți se par aceste asane? Practică yoga acasă pentru a te bucura de efectele ei pozitive pentru organism, cât mai curând.

Ține cont de condiția fizică în care ești în momentul asanelor și ascultă-ți organismul așa cum și el te ascultă pe tine. Suprasolicitarea nu ajută în scopul practicării yoga, acesta fiind de relaxare, liniște și bucurie simțită din interior.

Noi îți dorim o călătorie de vis în descoperirea corpului tău, a liniștii interioare și mai ales a fericirii pe care practica de yoga o încurajează! Namaste!


Designed by Chevanon / Freepik

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!