Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Sanatatea nu este totul, dar totul fara sanatate este nimic.

17-07-2019

Sănătatea nu este totul, dar totul fără sănătate este nimic.

 

Nouă zecimi din fericirea noastră au la bază sănătatea. Sănătatea este una dintre cele mai mari bogății ale omului, iar mulți autori, referindu-se la corpul uman, îl numesc templu sau vehiculul care transportă Sinele adevărat pe durata șederii noastre pe această planetă.

 

Cu toate acestea, ne purtăm cu mașina noastră mai cu grijă decât cu propriul corp. La mașină știm când să schimbăm uleiul, filtrele de ulei și de aer, când să facem revizia tehnică, de altfel, poliția ne va amenda și nu ne va da voie să circulăm. Știm că dacă alimentăm vehiculul cu combustibil necorespunzator vom avea probleme cu funcționarea motorului sau se va opri în totalitate. Mai schimbăm și cauciucurile uzate sau le schimbăm și ne pregătim pentru  sezonul de iarnă. O mulțime de proceduri facem cu obiectele din jur pentru a le menține cel puțin  într-o stare  de funcționare: întreținem casa, grădina, florile, facem curățenie în frigidere, bucătărie. Am terminat școli, facultăți pentru a întreține sisteme energetice, calculatoarele și sistemele lor, facem revizii tehnice la diverse aparate electrice și de gaz, etc.

 

De-a lungul a douăzeci de ani de studii am constatat că omul este foarte puțin învățat sau deloc, în legătură cu ce ar trebui să facă ca să-și mențină o stare de sănătate lipsită de boli, ce fel de ”combustibil” ar trebui să folosească pentru a avea o energie ca atare, pentru a-și desfășura activitățile de zi cu zi.

 

Noi cei din occident nu ne putem compara cu popoarele din Japonia, China, India și alte țări din Orient care au o educație de mii de ani în domeniul sănătății, unde stilul și modul lor de viață de zi cu zi ne dovedește acest lucru, iar noi, cel puțin prin modul de alimentație ne intoxicăm organismul perrmanent și favorizăm apariția diverselor boli.

 

Când ești sănătos, totul în jurul tău este izvor de bucurie, plăcere, iar fără sănătate, adică fiind bolnav, nici un bine, indiferent de natură, nu te va ajuta și îți va creea un discomfort atât ție personal cât și celor din jur.

 

Se pare că oamenii din societatea noastră nu prea cunosc ce ar trebui să facă ca să fii sănătos permanent și lipsit de boli, adică să fii într-o stare fizică, psiho-emoțională și spirituală bună de mic copil și până la adânci bătrâneți. Foarte mulți dintre noi se adresează instituțiilor de sănătate pentru a-și rezolva o problemă de sănătate și foarte puțini își dau seama că se poate de făcut în așa fel încât să eviți aceste probleme, să nu-ți irosești timpul și banii acumulați pentru rezolvarea problemelor de sănătate, să nu-ți creezi discomfort personal, cât și celor din jur, să nu creezi o greutate, o povară pentru cei apropiați, ci pur și simplu să te bucuri de frumusețea vieții prin asumarea responsabilității personale de a fi sănătos și de a face tot posibilul să îndepărtezi cât mai mult apariția bolilor și numai în cazuri extreme să ajungi la instituțiile de urgență.

 

Scopul nostru este de a contribui la găsirea căii de a ajuta pe fiecare să excludă cauzele unor îmbolnăviri, înainte de a ajunge o victimă a bolilor și a-și crea pentru el și familia sa condiții optime pentru o sănătate cât mai bună, făcând din acestea un factor de siguranță pentru planurile lui.

 

Ca și exemplu:Poporul hunza, ascuns în inima munților Himalaya este o mărturie vie a ideii că sănătatea reprezintă starea normală din timpul vieții. În acea zonă nu există doctori, mortalitatea infantilă este ,,practic inexistentă”, nu există boli ale copilăriei sau ulcer, iar bărbații în vârstă de 90 de ani pot deveni tați. Ca mijloc de recreere jocul de volei aduce față în față echipe de jucători formate din ,,tineri” cu vârste cuprinse între 16-50 de ani și ,,bătrâni” cu vârsta de peste 70 de ani, ajungând chiar și la 145 de ani. Oamenii duc o viață lungă, fericită și plină de armonie cu ei înșiși, cu ceilalți și cu mediul înconjurător, se bucură din plin de viață și sănătate.

 

Ce are de-a face această societate aparent idilică cu modul nostru de viață rapid, ultramodern, înalt-tehnicizat?  Ne demonstreză că organismul uman ar trăi și ar funcționa mai bine cu zeci de ani mai mult decât credem noi că poate supraviețui, dacă i-am asigura exercițiul fizic, liniștea, alimentația și mediul înconjurător corespunzător.

 

Prima responsabilitate a fiecăruia dintre noi este promovarea propriei sănătăți și nu doar lupta cu boala. Nu putem face tot ceea ce ne stă în putință pentu noi, pentru familie, comunitate sau societate, atât timp cât suntem continuu angajați într-un război fără șanse de izbândă cu boala. Dacă ați ajuns în punctul în care aveți nevoie de pilule pentru a vă ușura durerea, atunci ceva nu este în regulă cu modul în care funcționează organismul dvs. sau dacă aveți nevoie de chirurg, radio sau chimioterapie sunteți într-adevăr într-o situație critică. Organismul dvs. nu funcționează în modul în care a fost proiectat să o facă. Deja nu mai sunteți sănătos.

 

Medicina are un rol vital. Principalul ei obiectiv este de a ușura durerea și suferința pentru ca oamenii să se simtă mai bine. Medicina asigură ,,reparația” organismului uman. Prin intermediul medicamentelor și a chirurgiei, modul de funcționare al acestuia va fi modificat și el va face tot ce se poate pentru a continua să funcționeze. El recunoaște ceea ce nu este în regulă; părțile care nu dau dovadă de perfecțiunea cu care au fost proiectate de natură. Dacă îi dăm posibilitatea, va începe imediat să repare ceea ce a fost deteriorat. Condiția absolut necesară este de a ne dori să-i acordăm o șansă. Evident că, dacă veți continua activitățile, obiceiurile și stilul de viață care v-au condus la situația respectivă, nu-i veți oferi organismului șansa de a schimba ceva.

 

Dacă organismul dvs. nu funcționează bine, trebuie să schimbați circumnstanțele care v-au adus în acea stare. Dacă purtați pantofi cu două numere mai mici veți sesiza, în cele din urmă, că se întâmplă ceva neplăcut cu picioarele dvs. Puteți lua ceva ca sa vă calmați durerile, dar cu greu poate fi considerată o soluție a problemei. Durerea este modul în care protestează corpul uman atunci când este supus unui abuz. Problema care provoacă durerea derivă din condițiile în care este nevoit să funcționeze corpul dvs. Schimbați pantoful și durerea va dispărea.

 

De obicei ne îmbolnăvim fără să știm unde am greșit. Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți în ce fel alimentația și modul de viață vă pot afecta funcțiile fiziologice și în cele din urmă starea de sănătate. Dacă veți descoperi că nu sunteți chiar atât de sănătos vă vom ajuta să înțelegeți de ce se întâmplă așa și vă vom îndruma ce anume să corectați. Pe de altă parte, dacă aveți o stare optimă de sănătate vă vom ajuta să înțelegeți cum funcționează organismul dvs., la ce vă puteți aștepta în viitor și cum să vă îmbunătățiți sănătatea de-a lungul vieții.

 

Înțelegând modul în care sistemele din organism lucrează și se susțin împreună (Medicina Tradițională Chineză), veți avea o bază solidă pentru a vă construi o sănătate mai bună. Existența de zi cu zi nu trebuie sa fie un exercițiu de deteriorare progresivă. Indiferent de starea de sănătate, în acest moment puteți face acei pași care îi vor da organismului dvs. ocazia crucială de a începe să se vindece singur.

 

Obiectivele dumneavoastră sunt cele de a fi sănătos și de a nu suferi atât timp cât trăiți. Vârsta avansată nu este o scuză pentru boală. Toți vom pleca la un moment dat, dar nu există nici o regulă care să spună că trebuie să fiți din ce în ce mai bolnavi cu trecerea timpului. Puteți la fel de bine să fiți sănătos pe toata durata vieții.

 

       Prin scăderea consumului de proteine din carne și lactate, apa carbogazoasă și sucurile acidulate producatoare de reziduuri acide, precum și consumul cu preponderență a alimentelor care produc reziduuri alcaline, mediul dumneavoastră va deveni prielnic pentru o sănătate înfloritoare.

 

Este simplu și totul este posibil.

 

Albert Szent-Gyorgyi, laureat al Premiului Nobel a spus: ”O descoperire constă din a vedea ceea ce au văzut toți și a te gândi la ceea ce nu s-a gândit nimeni.”

 

Bine ați venit în echipa EDEN LINE!