Sfaturi pentru îngrijirea pielii în anotimpurile reci

30-10-2023

 

 

Odată cu venirea anotimpurilor reci, te poți confrunta cu o serie de provocări în ceea ce privește îngrijirea pielii. De ce? Pentru că vântul, diferențele mari de temperatură, aerul uscat și frigul de afară cresc sensibilitatea tenului și a mâinilor care se pot înroși, usca și crăpa.

 

Cum poți să-ți îngrijești pielea sensibilă a mâinilor și a tenului în anotimpurile reci?

 

Iată câteva sfaturi pentru a menține o piele strălucitoare și sănătoasă pe timpul sezonului rece!

 

Care sunt semnele pielii uscate?

 

Printre semnele comune ale pielii uscate se numără roșeața, textura aspră, mâncărimea și, în unele cazuri, crăpăturile cutanate. Aducând unele modificări ale obiceiurilor de îngrijire a pielii și utilizând produsele naturiste potrivite, poți preveni aceste simptome neplăcute.

 

De asemenea, evitarea băilor fierbinți, hidratarea și alegerea hainelor potrivite, contribuie semnificativ la menținerea unei pieli sănătoase și aspectuoase în anotimpurile reci.

 

Cele mai comune afecțiuni ale pielii în sezonul rece 

 

Iată câteva dintre cele mai comune probleme ale pielii și modalitățile de tratare:

 

  • pielea uscată
  • dermatită sau iritații
  • buze crăpate
  • mâini crăpate
  • xeroză (uscarea excesivă a pielii)

 

Cum să previi uscarea pielii iarna

 

Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratarea. Iată cum poți să previi uscarea pielii în timpul iernii:

 
  • Hidratare constantă: aplică o loțiune de corp pe piele după fiecare duș sau baie, pentru a bloca pătrunderea umidității în piele.
  • Băi scurte și calde: evită băile fierbinți. Optează pentru dușuri scurte și călduțe.
  • Protecție împotriva vântului și frigului: în zilele reci, acoperă-ți fața și mâinile, și nu uita să folosești o cremă cu protecție solară, deoarece razele UV pot afecta și mai mult pielea sensibilă în sezonul rece, dar și o cremă pentru elasticitate.
  • Hidratare internă: consumă multă apă și menține-te hidratat. Aportul adecvat de apă ajută la menținerea pielii hidratate.
  • Evită hainele care provoacă iritații: folosește haine din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, pentru a preveni iritațiile. Lâna nu e întotdeauna o idee bună.

 

Top remedii naturale pentru tratarea pielii uscate în anotimpurile reci

 

După cum știi, există deja câteva metode naturiste pentru îngrijirea și menținerea tenului, dar ce facem cu pielea?

 

Dacă îți dorești soluții naturale pentru a trata pielea uscată în sezonul rece, avem câteva recomandări:

 

Hidratează-ți pielea corespunzător cu produsele potrivite. Vezi ca produsul folosit să conțină și acid hyaluronic pentru hidratare optimă a pielii și pentru un plus de elasticitate. Crema "Roses of Bulgaria", spre exemplu, te ajută la menținerea fineții pielii pe timpul zilei lăsând o senzație plăcută de catifelare. Se recomandă utilizarea cremelor sau loțiunilor hidratante de 2-3 ori pe zi. În plus, poți folosi și crema de față, care e extrem de fină, regenerează și calmează pielea. 

 

Ai grijă de tenul tău. Printre produsele de îngrijire personală Eden Line, găsești și săpunul cu turmalină, care contribuie la revitalizarea pielii fețe și îmbunătățește circulația sanguină. 

 

Nu uita că, indiferent de tipul de ten sau problemele specifice pielii, îngrijirea regulată și protejarea acesteia în sezonul rece sunt esențiale.

 

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să ai o piele strălucitoare și sănătoasă în anotimpurile reci.

 

Fii mereu sănătos!