Alimente și surse naturale care conțin antioxidantul resveratrol

10-12-2022

Alimente și surse naturale care conțin antioxidantul resveratrol  

 

Conform ultimelor studii în domeniul nutriției, antioxidantul resveratrol este unul dintre cei mai puternici antioxidanți, având beneficii importante pentru funcționarea corespunzătoare a organismului:

 • îmbunătățește funcționarea creierului,
 • scade nivelul colesterolului rău,
 • reglează tensiunea arterială,
 • încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor.

 


Dar care sunt sursele naturale de resveratrol? Ce alimente poți integra în meniul tău zilnic pentru a beneficia de proprietățile antiinflamatoare și antiîmbătrânire?


Află mai multe despre antioxidantul minune și ce alimente conțin resveratrol din articolul pe care l-am pregătit pentru tine.


Resveratrolul și tabelul antioxidanților naturali

Tabelul antioxidanților include și resveratrolul, pe lângă beneficiile acidului alfa lipoic sau proprietățile și beneficiile quercitinei


Este recomandat să știi cât mai multe informații despre substanțele cu rol antioxidant deoarece acestea îți protejează sănătatea și te ajută să fii longeviv.


Beneficiile antioxidantului resveratrol

Într-un articol anterior am discutat despre beneficiile resveratrolului. Îți reamintim unele dintre cele mai importante:

 • ajută la menținerea sănătății sistemului osos,
 • ajută la scăderea nivelului colesterolului rău,
 • ajută la inhibarea celulelor canceroase,
 • ajută la reglarea tensiunii arteriale,
 • ajută la reglarea insulinei în sânge,
 • ajută la vindecarea inflamațiilor din corp,
 • diminuează stresul oxidativ,
 • protejează împotriva inflamațiilor,
 • încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

 


Te întrebi dacă există o doză zilnică recomandată? Răspunsul este nu, deoarece sunt foarte puține șanse să faci supradoză de resveratrol, din cauza faptului că se asimilează destul de greu.


Alimente și surse naturale de resveratrol 

Ia-ți doza de resveratrol din alimente și alte surse naturale! Nu ai idee care? Atunci citește în continuare și află care sunt acestea.


În principal, resveratrolul se găsește în fructe și legume cu coaja închisă la culoare.


Resveratrolul și vinul roșu

Iubești vinul roșu? Acum putem spune că ai un motiv în plus să consumi ocazional cel puțin un pahar (aproximatix 100-200 ml). De ce? Pentru că vinul roșu conține resveratrol, mai exact semințele și coaja strugurilor din care este făcut. 


Soiurile de struguri cu bob negru și roșu conțin cele mai mari cantități de resveratrol, așa că nu-i ocoli niciodată și consumă cât mai mult în stare crudă.


Totuși, ai grijă la consumul de vin, mai ales dacă suferi de hipertensiune arterială.


Prunele conțin resveratrol?

Îți plac prunele? Acestea sunt bune atât pentru digestie (prunele uscate), cât și pentru a-ți asigura necesarul de resveratrol. De asemenea, sunt surse de vitamine naturale bogate și îți reglează aciditatea la nivelul stomacului. Așa că nu ezita dacă vrei o sursă naturală de resveratrol.


Fructe de pădure

Cu o valoare nutritivă bogată și sărace în calorii, fructele de pădure nu trebuie să-ți lipsească din alimentație, mai ales în perioada coacerii. Discutăm despre zmeură, afine, coacăze, mure, dude. Sunt surse naturale bogate de antioxidanți, sunt sănătoase și au gust minunat, pe care poți să-l savurezi la nesfârșit. Secretul este să le consumi în stare cât mai crudă. 


Cireșe negre

Dacă am vorbit despre struguri, trebuie să aducem în discuție și cireșele negre. Acestea, pe lângă alte substanțe cu rol antioxidant, conțin și resveratrol. 


Fructele oleaginoase conțin antioxidantul resveratrol

Dacă nu știai, îți spunem noi: fructele oleaginoase, adică fisticul, alunele de pădure, arahidele, caju conțin resveratrol. Ia-ți doza zilnică de arahide și organismul tău va funcționa corespunzător.


Pe lângă sursele naturale de resveratrol, mai trebuie menționată și ciocolata neagră.


Ciocolata neagră și resveratrolul

Îți place ciocolata și o consumi regulat? Află că un sortiment, și anume ciocolata neagră conține resveratrol, așa că e indicat să o introduci în meniul tău. Mai mult, acest tip de ciocolată, cu cât are mai multă masă de cacao, cu atât este mai sănătoasă, mai ales dacă îți dorești să nu mai mănânci multe dulciuri.


Este recomandat să consumi cât mai multe alimente care conțin resveratrol, însă trebuie menționat faptul că asimilarea acestui antioxidant este oarecum complicată. Adică ar fi necesare multe surse naturale de resveratrol, respectiv kilograme de fructe și legume. 


Resveratrolul sub formă de suplimente nutritive

Pe lângă alimentația sănătoasă și echilibrată, pentru a suplimenta această substanță antioxidantă, este indicat să consumi și suplimente alimentare cu resveratrol. 


Resveratrol Duo, combinație forte de resveratrol și quercitină, se asimilează ușor și conține resveratrol natural 98%, 153.06 mg (din Polygonum Cuspidatum), Sophora japonica (salcâm japonez) extract concentrat 15:1 (95% Quercitin) 100 mg.


Acestea sunt principalele surse naturale de Resveratrol. Integrează-l în meniul tău alimentar și bucură-te de sănătate!

 

Fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.