Tratamente naturiste pentru bufeuri și transpirație excesivă în timpul menopauzei

30-06-2023

 

Bufeurile și transpirațiile excesive sunt două dintre cele mai comune simptome ale menopauzei. Din păcate acestea îți pot afecta calitatea vieții, crescând frustrarea și iritabilitatea. Însă tratamentele naturiste pentru bufeuri și transpirație excesivă te pot ajuta să gestionezi mai ușor simptomele.

 

 

În continuare, vom explora împreună diferite remedii naturiste pentru bufeurile și transpirațiile excesive în timpul menopauzei, care pot fi integrate în rutina ta. Dacă le pui în practică, te vei simți mai confortabil, acestea contribuind la bunăstarea ta generală.

 

 

Tratamente naturiste și sfaturi pentru bufeuri și transpirație excesivă la menopauză

 

Un aspect esențial pe care e necesar să-l reții este adoptarea unui stil de viață sănătos. Această decizie asumată va avea un impact semnificativ asupra frecvenței și intensității bufeurilor și transpirației excesive.

 

În acest sens, uite care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste și sfaturi pe care le poți urma.

 

Vitamine și minerale la menopauză

 

Vrei să ai o tranziție mai ușoară în ceea ce privește menopauza? În afară de adoptarea unui stil de viață sănătos, care include mișcare constantă și decizii alimentare asumate, integrează în regimul tău vitamine și minerale pentru femei la menopauză.

 

Complexul de vitamina B este de departe o alegere potrivită, la fel magneziul și calciul. 

 

Stil de viață sănătos, confortși echilibru la menopauză

 

Sfaturile noastre pentru tine în ceea ce privește menopauza sunt să-ți reglezi regimul alimentar și să faci mișcare constantă.

 

 

Alege o alimentație sănătoasă și echilibrată

 

O dietă bogată în legume, fructe proaspete și alimente integrale poate ajuta la menținerea unui echilibru hormonal ceea ce înseamnă reducerea bufeurilor și transpirației excesive. Evită cât poți de mult alimentele picante, cofeina și alcoolul, deoarece pot agrava simptomele.

 

Hidratează-te corespunzător

 

Tu câtă apă bei pe zi?

 

Consumul unei cantități adecvate de apă potabilă purificată cu o baghetă de turmalinăajută la reglarea temperaturii corpului și la reducerea transpirației excesive. Ca să nu mai vorbim de faptul că 2,5 litri de apă pe zi ajută la funcționarea optimă a organelor, cât și a sistemului limfatic. Așa că, probabil nu trebuie să-ți mai spunem că suntem 70% apă.

 

Asigură-te că bei suficiente lichide pe parcursul zilei care te ajută să te hidratezi, adică apă, ceaiuri neîndulcite. Evită băuturile zaharate sau cu cofeină deoarece acestea te deshidratează mai tare.

 

Evită factorii declanșatori 

 

Ce înseamnă factori declanșatori în acest context? Acei factori care pot declanșa bufeurile și transpirațiile în cazul tău. Aceștia pot include:

 

  • temperaturi ridicate;
  • mediul închis;  
  • stresul;
  • hainele strânse.

 

Evită expunerea prelungită la astfel de factori și încearcă să-ți petreci timpul într-o încăpere cu temperatură nu foarte ridicată.

 

Plante medicinale și suplimente pentru bufeuri și transpirații la menopauză

 

Natura vine tot timpul în ajutorul tău. Secretul este să cunoști plantele medicinale care te pot ajuta și să iei suplimentele potrivite.

 

Una dintre cele mai bune plante când discutăm de gestionarea bufeurilor și transpirațiilor este salvia. Aceasta ajută la diminuarea funcției sudorifice, adică te ajută să nu mai transpiri foarte tare. De asemenea, reduce balonarea și ameliorează stările de nervozitate.

 

Poți consuma salvia sub formă de ceai sau tinctură.

 

Altă plantă medicinală care te poate ajuta este rădăcina de lemn dulce. Ea are proprietăți antiinflamatorii și ajută la echilibrarea hormonală. O poți consuma sub formă de ceai sau suplimente, însă trebuie utilizată cu prudență dacă suferi de hipertensiune arterială.

 

Usturoiulintră și el în categoria plantelor medicinale care te ajută în cazul simptomelor de menopauză.

 

Condimentul conține compuși bioactivi, cum ar fi alicina, cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Prin reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sanguine, usturoiul poate ajuta la reglarea temperaturii corpului și la diminuarea bufeurilor și transpirațiilor excesive.

 

De asemenea, îl mai poți consuma și sub formă de ulei de usturoi ca supliment alimentar.

 

 

Remedii naturale la îndemână care te ajută să te răcorești

 

Pe lângă recomandările de mai sus, poți să încerci și:

 

  • comprese cu apă rece;
  • folosirea unui ventilator;
  • îmbrăcăminte lejeră;
  • ceaiuri din plante, cum ar fi mursalski chai, mentă, salvie și roiniță.

 

Încearcă toate aceste tratamente naturiste pentru bufeuri și transpirație excesivă în timpul menopauzei și bucură-te de ameliorarea simptomelor!