Tratamente naturiste pentru durerile de oase

28-04-2023

 

Odată cu vremea capricioasă, ai început să simți disconfort la nivelul oaselor chiar și atunci când nu te miști?

 

Ai ajuns la locul potrivit dacă te confrunți cu dureri de oase și vrei să afli cum poți să le ameliorezi în mod natural. Astăzi vei descoperi informații interesante despre cauzele și simptomele durerilor de oase precum și tratamente naturiste eficiente pe care le poți încerca acasă.

 

 

Cauze și simptome ale durerilor de oase

 

Durerile de oase pot fi declanșate de mai multe factori, iar diagnosticul corect presupune investigații medicale detaliate. Așa că, în cazul durerilor severe, care nu trec în câteva zile, îți recomandăm să te prezinți la un medic specialist ortoped pentru un diagnostic corect.

 

Printre cauzele cele mai frecvente ale durerilor de oase se numără:

 • osteoporoza;
 • artrita;
 • leziuni;
 • accidente;
 • infecții osoase;
 • boli sistemice, precum lupusul sau fibromialgia;
 • deficit de minerale și vitamine.

 

Simptomele asociate durerilor de oase pot varia în funcție de cauză. În general, se pot manifesta prin durere localizată într-o anumită zonă a corpului, rigiditate articulară, inflamație și sensibilitate la atingere.

 

Tratamente naturiste pentru durerile de oase

 

Îți reamintim că, înainte de a începe orice tratament naturist, este important să consulți medicul pentru a găsi cauza durerilor de oase și pentru a exclude orice afecțiune gravă. În plus, trebuie să respecți sfaturile acestuia și să iei în considerare orice tratament recomandat.

 

În paralel cu tratamentul prescris, poți încerca și câteva tratamente naturiste pentru durerile de oase.

 

Comprese cu apă caldă și sare amară pentru dureri de oase

 

Sarea amară este bogată în magneziu și sulf, substanțe care pot ajuta la ameliorarea durerilor de oase și la reducerea inflamației. În plus, apa caldă relaxează mușchii și îmbunătățește circulația sanguină.

 

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o ceașcă de sare amară într-un lighean cu apă caldă și să amesteci bine pentru a se dizolva. Apoi înmoaie o compresă în soluție aplic-o pe zona dureroasă timp de 15-20 de minute. Repetă procedura de două-trei ori pe săptămână.

 

 

Plasturi pentru ameliorarea durerilor articulare și de oase

 

Plasturii cu extracte naturale sunt o variantă de tratament naturist cu rezultate bune pe care o poți încerca oricând.

 

Plasturii Flexi+ testați clinic, fără aditivi chimici, sunt recomandați pentru ameliorarea durerilor de oase și a articulațiilor. Aceștia au în compoziție:

 

 • brânca ursului;
 • rădăcină de angelică;
 • menthol;
 • șofrănel.

 

Citește și alte remedii naturale pentru întărirea oaselor și a articulațiilor.

 

Infuzie de ghimbir, tratament naturist pentru durerile de oase

 

Ghimbirul este un antiinflamator natural puternic, care poate ajuta la ameliorarea durerilor de oase și la reducerea inflamației. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reducerea rigidității articulare.

 

Ca să prepari o infuzie de ghimbir, adaugă o bucată de rădăcină de ghimbir tăiată în bucăți într-o cană cu apă clocotită și las-o să se infuzeze timp de 10-15 minute. Strecoară infuzia și adaugă miere sau lămâie după gust. Poți consuma această infuzie de două-trei ori pe zi.

 

Ulei de măsline și usturoi pentru dureri osoase

 

Usturoiul este bogat în compuși sulfuroși, care ajută la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor de oase. Ca să nu mai vorbim de faptul că uleiul de măsline este bogat în acizi grași omega 3, ajutând la îmbunătățirea sănătății oaselor și a articulațiilor.

 

Pentru a prepara un tratament naturist pentru ameliorarea durerilor de oase cu ulei de măsline și usturoi, toacă 4-5 căței de usturoi și amestecă-i cu o jumătate de cană de ulei de măsline. Lasă amestecul să se infuzeze timp de câteva zile, agitându-l periodic.

 

 

După aceea, strecoară amestecul și aplică-l pe zona dureroasă, masând ușor timp de câteva minute. Repetă procedura de două-trei ori pe săptămână.

 

Pentru a preveni durerile de oase și a-ți menține tonusul muscular, ia capsule cu ulei de usturoi. Uleiul de usturoi este:

 

 • antiseptic;
 • diuretic;
 • fortifiant;
 • hipotensor;
 • antireumatismal.

 

Tu câte beneficii ale uleiului de usturoi cunoști?

 

Infuzie de frunze de dafin

 

Știai că frunzele de dafin conțin compuși antiinflamatori și analgezici care reduc intensitatea durerii de oase?

 

Ei bine, ca să ameliorezi durerile, poți prepara o infuzie de frunze de dafin adăugând 2-3 frunze într-o cană cu apă clocotită. Lasă amestecul să se infuzeze timp de 15-20 de minute, apoi strecoară infuzia și consum-o de două ori pe zi.

 

Sport și exerciții pentru durerile de oase

 

Exercițiile efectuate constant, întinderile sau antrenamentele cu forță ușor ajută la îmbunătățirea flexibilității și la reducerea tensiunii musculare, ceea ce poate ameliora durerile de oase și de articulații. E important să faci mișcare în fiecare zi pentru a preveni durerile.

 

Așa că, încearcă să faci câteva exerciții de întindere în fiecare zi, precum îndoirea și întinderea genunchilor, întinderea mușchilor fesieri sau întinderea brațelor. De asemenea, poți încerca yoga, care este benefică pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor.

 

Fii sănătos!