Eden Line

Coş:


Total: 0,00 RON COMANDÃ

0

Vindecarea rănilor cu ingrediente pe care le ai deja în casă

23-10-2018

Vindecarea rănilor cu ingrediente pe care le ai deja în casă

 

De multe ori ne aflăm în situația în care ne accidentăm ușor de obiecte care ne înconjoară. Fie că ne zgâriem, agățăm, înțepăm sau ne tăiem, de cele mai multe ori pielea noastră suferă răni pe care le putem trata acasă.

 

Indiferent că un moment de neatenție îți provoacă ție, unui coleg sau unui membru al familiei, o rană superficială la nivelul țesutului pielii, aceasta trebuie tratată imediat. În acest fel se oprește dezvoltarea unei posibile infecții sau răspândirea acesteia, în funcție de caz.

 

Știm că primul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când avem ghinionul de a ne accidenta și avem rana deschisă este de a opri sângerarea. Ulterior ne preocupă ce acțiuni putem desfășura în scopul vindecării rapide a rănii, fără dureri și mai ales, fără infecție.

 

Farmaciile îți pot oferi un remediu pentru tratarea rănilor însă și acasă poți găsi produse sau alimente de care te poți folosi. În plus, salvezi și un drum și o cheltuială suplimentară. În acest sens află în continuare ce ingrediente poți utiliza pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor și pentru a preveni posibilele infecții ce pot apărea.

 

Vindecarea rănilor cu produse naturale din casă

 

Nimănui nu îi place durerea, nu-i așa? Totodată este de preferat ca rana căpătată să se vindece frumos, fără a lăsa în urmă cicatrici inestetice. Iată ce produse, pe care este posibil să le ai deja în casă, îți sunt alături în cazul în care te accidentezi ușor.

 

Gelul de Aloe Vera

 

Știai că gelul revigorant din Aloe Vera este recomandat atât pentru răni cât și pentru arsuri ușoare? Are efect de calmare, grăbește considerabil procesul de vindecare și înlătură posibilitatea de apariție a cicatricilor.

 

În cazul în care ai planta de Aloe Vera în casă (vârsta plantei să fie de cel puțin 2-3 ani) poți extrage cu ușurință gelul care face minuni direct din frunză. Este necesar doar să cureți frunza ușor cu un cuțit, iar gelul din interior să-l extragi cu atenție întrucât este foarte alunecos.

 

Aloe Vera este bogată în proprietăți cu rol de vindecare răni. Este considerată un bun antiinflamator și antiseptic natural. Substanțele din plantă pătrund în țesutul pielii și protejează astfel zona respectivă de posibile infecții sau infiltrarea bacteriilor în rană. Este recomandat să utilizezi gelul pentru ungerea rănii de 3 ori pe zi.

 

Mierea și zahărul

 

Proprietățile principale pe care mierea le are asupra pielii sunt de hidratare și dezinfectare. Mierea are puterea de a contribui semnificativ la „repararea” țesutul afectat al pielii în timp record. Este recomandat ca această minune a naturii să fie aplicată pe rană înainte de culcare și lăsată să acționeze toată noaptea.

 

Zahărul este un antibacterian natural care înlătură considerabil dezvoltarea microorganismelor. În același timp, asigură hidratarea zonei afectate și permite o curățare ușoară a rănii. Țesutul distrus de rana apărută se regenerează mai repede dacă este aplicat zahăr în locul respectiv. Este indicat ca zahărul să fie aplicat după ce a trecut o zi de la producerea rănii și sângerarea a fost oprită.

 

Multitudine de alte produse

 

Având același scop: de vindecare a rănilor și eliminare a infecțiilor, iată ce alte produse din casă sunt recomandate în tratarea eficientă și naturală a rănilor: pastă de castravete, vitamina E, lavandă, usturoi,  pulbere de turmeric, ghimbir, gheara mâței, gheara diavolului, semințe de in, ulei de pește sau ulei de arbore de ceai.

 

Chitosan capsule - produsul surpriză

Un alt produs indicat pentru vindecarea rănilor este Chitosanul. Recunoscut pentru calitățile lui în tratarea unor afecțiuni grave precum diabet, ciroză, hepatită, ulcer și multe altele, pulberea de chitosan capsule acționează favorabil și în cazul rănilor de la nivelul țesutului pielii.

 

În concluzie, este aproape imposibil să nu găsești cel puțin un ingredient potrivit în tratarea rănilor acasă. La aplicarea oricărui remediu natural, ține cont de răbdarea pe care trebuie să o acorzi ingredientului respectiv până când acesta își face efectul. Vindecarea rănilor este un proces care are nevoie de timp.

 

 

 

Designed by Shayne_ch13