Turmalina

Turmalina este un cristal semipreţios ce se prezintă într-o mare varietate de culori, de la albastru, verde, roşu, roz, brun, până la negru. Uneori un cristal poate avea mai multe culori. Cei neexperimentati pot confunda cu uşurinţă turmalinele cu alte pietre preţioase cum ar fi: ametistul, rubinul, zirconiu sau crisolitul. Turmalina are în compoziţie: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, siliciu, iod, fluor şi alte elemente. În total găsim, în turmalină, 26 de elemente din tabelul periodic. Denumirea sa vine de la cuvântul în limba sinhaleză "turamali" sau "toramalli", care se aplică la diferite geme găsite în Sri Lanka.

Dintre toate mineralele pământului, turmalina este singura piatră permanent încărcată electric şi din acest motiv este denumită "magnetul cristalin". Fiind un element natural, turmalina nu are efecte secundare. În corpul fiecărei persoane există curent electric, fie încărcat pozitiv fie negativ cu încarcatură de 0.06 mA. Cristalele de turmalină produc curent exact cu aceeaşi încărcătură electrică şi acest lucru face posibilă echilibrarea energetică a persoanei. Turmalina este singurul mineral care funcţionează ca o sursă durabilă de energie. Aceasta produce ioni negativi şi energie termică joasă astfel creând energie naturală.

Turmalina este un mineral dur. Abia in anii '80, în Japonia s-a reuşit măcinarea pietrei până la aducerea ei la stadiul de nisip şi ulterior a fost creată o fibră care include cristale de turmalină şi fir natural – numit fiber dreams. Koreenii au inventat turmalina lichidă, combinată cu fibre naturale. Astfel au putut fi realizate textile şi alte ţesături îmbogăţite cu turmalină.

Proprietăţile vindecătoare ale turmalinei se observă la nivelul sistemului nervos central, asupra somnului, imunităţii şi sistemului endocrin. Este folosită, cu succes, în tratarea afecţiunilor circulatorii şi ale sistemului reproducător. Această piatră neutralizează energiile negative. Dintre toate tipurile de turmalină, cele verzi au cel mai puternic efect anti-îmbătrânire. Turmalina este remediul perfect pentru tulburările sexuale şi impotenţă acţionând ca un puternic afrodisiac. Surprinzător, această piatră este folosită ca remediu şi împotriva cancerului. Conform unor cercetări în domeniu, turmalina poate fi un indicator al radioactivităţii. În tratamentele cu turmalină, aceasta poate fi plasată între chakre pentru a regla fluxul energetic dintre ele.

La încălzire, TURMALINA creează un câmp magnetic slab, emană raze infrarosii de undă lungă (FRAI) şi anioni (ionii încărcaţi negativ), care au următoarele efecte:

- Stimulează metabolismul;
- Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui;
- Reface sistemul limfatic şi pe cel endocrin;
- Îmbunătăţeşte absorbţia nutrienţilor la nivelul organelor şi ţesuturilor;
- Întăreşte imunitatea;
- Echilibrează sistemul nervos central;
- Revitalizează organismul;
- Îmbunătăţeşte calitatea sângelui şi curăţă vasele de sânge;
- Regenerează ficatul;
- Îmbunătăţeşte somnul;
- Reface ţesuturile nervoase;
- Întinereşte aspectul tenului;
- Măreşte potenţa şi funcţionalitatea sexuală;
- Măreşte acuitatea vizuală şi memoria;
- Reduce durerile de cap şi ameţelile;
- Elimină mirosurile neplăcute ale organismului şi are efect antibacterian;
- Protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice 100%;
- Elimină semnele de îmbătrânire prematură.

Turmalina este considerată ca fiind piatra prosperităţii şi totodată un bun păstrător al bunăstării. Aduce noroc în viaţa personală şi protejează iubirea şi prietenia pentru mulţi ani. În general, piatra este un bun stimulator al intensităţii energetice, astfel poate fi amplasat în altar, sau în camera copiilor, sau oriunde este nevoie de un nivel energetic benefic crescut.

Turmalina creaza în jurul său un câmp protector. Purtătorul acestei pietre simte siguranţa de sine, încredere, pace interioară şi, prin urmare, îi creşte dorinţa şi forţa de a crea şi construi lucruri benefice în viaţa sa.