Descoperă sfaturi practice pentru îngrijirea tenului acasă

22-09-2020

Sfaturi practice pentru îngrijirea tenului acasă

 

 

 

 

 

 

 

Îngrijirea tenului este un proces complex, căreia trebuie să-i dedici timp în fiecare zi. Vestea bună? Există o mulțime de metode care îți garantează o îngrijire corectă chiar la tine acasă, fără costuri suplimentare și drumuri la saloanele de cosmetică.

 

Ține cont că orice tip de ten este supus unui proces de îmbătrânire intrinsecă, cunoscut și ca îmbătrânire endocrină. Mai exact, transformările sunt influențate de codul nostru genetic și nu avem puterea de a le împiedica. De exemplu, în cazul doamnelor, menopauza este unul dintre factorii interni care influențează aspectul tenului.

 

Totodată, există o mulțime de factori externi care ne afectează tenul și cărora le putem limita acțiunea agresivă. E nevoie doar de atenție și răbdare.

 

Cât despre îngrijirea corectă a tenului, nu-ți face griji pentru că rezultatele se văd clar, iar ritualurile de îngrijire de acasă pot fi foarte eficiente.

 

Iată ce trebuie să faci pentru îngrijirea tenului acasă, o alternativă sănătoasă și mereu inspirată!

 

Un stil de viață sănătos dă tenului strălucire

 

Posibil să fie greu de crezut, dar ritualurile de îngrijire sunt mai eficiente dacă acorzi atenție mai multor factori, pe lângă produsele folosite. Unul dintre ei este alimentația echilibrată.

 

Pentru un ten fără impurități, este bine să consumi multe fructe și legume și să ai o alimentație săracă în zaharuri. Nu uita nici de hidratare. De asemenea, consumul de alcool și nicotina nu aduc niciun beneficiu tenului tău.

 

Printre alimentele pe care merită să le consumi cât mai des se numără:

ü cartofii dulci: bogați în beta-caroten și vitamina A, protejează tenul de acțiunea razelor de soare.

ü brocoli: conține vitamina A, C și zinc, toate fiind de ajutor pentru protejarea pielii.

ü avocado: protejează derma de arsuri solare și radiații ultraviolete.

ü cacaoa: un antioxidant natural care revitalizează textura pielii și ajută la hidratare.

ü ceai verde: un puternic antioxidant natural, capabil să îmbunătățească aspectul tenului.

 

Nu uita de sport și de administrarea unor creme pentru fotoprotecție. Expunerea îndelungată la razele soarelui îți afectează tenul și distruge colagenul din piele, necesar pentru fermitate.

 

Din fericire, poți reda elasticitatea tenului prin aplicarea unei măști iluminatoare cu esență de melc.

 

Vezi și cele 5 metode naturiste pentru îngrijirea tenului, testate de către specialiști.

 

Pași de urmat pentru curățarea tenului în profunzime

 

Alimentația și exercițiile fizice regulate contează enorm, dar nu uita de ritualul de îngrijire pentru ten pe care e bine să-l practici în fiecare seară.

 

Cum trebuie să procedezi seară de seară, după ce tenul tău a cumulat impuritățile de peste zi?

 

Demachierea corectă a tenului

 

Primul pas este demachierea corespunzătoare. Dacă încă nu ai reușit să găsești pe piață o apă micelară care să te mulțumească, poți prepara un demachiant natural chiar în propria bucătărie.

 

Iată sugestia noastră!

·        1 lingură ulei de măsline;

·        1 lingură ulei de ricin;

·        2 linguri ulei de cocos.

 

Pune uleiul de cocos pe baie de abur, apoi adaugă uleiul de măsline și pe cel de ricin. Amestecă bine ingredientele și lasă compoziția la răcit timp de 1 h. Pentru aplicare, folosește o dischetă demachiantă.

 

Curățarea propriu-zisă în funcție de tipul de ten

 

După demachiere, e rândul curățării minuțioase a tenului. Este necesar să folosești un gel de curățare sau un scrub. Pentru a alege un gel de curățare eficient, verifică atent ingredientele produsului. În plus, ai grijă ca ingredientele să fie compatibile cu tipul tău de ten.

 

Iată o scurtă schemă a ingredientelor necesare în funcție de tipul de ten:

·        ten normal: papaya, apă de trandafir, jojoba;

·        ten gras: aloe vera, ulei de arbore de ceai, acid salicilic;

·        ten uscat: uleiuri minerale;

·        ten mixt: glicerină, unt de shea.

 

Pe lângă gelul de curățare, poți folosi și un scrub exfoliant. După curățarea în profunzime a feței, ai nevoie de aplicarea unei măști.

 

#3 Aplicarea măștilor hidratante pentru ten

 

După cum probabil știi, orice ritual de îngrijire a feței este bine să se încheie cu aplicarea unei măști potrivite pentru tenul tău.

 

Când vine vorba de îngrijirea personală, la Eden Line ți-am pregătit o gamă variată de măști hidratante pentru orice tip de ten. Pe lângă acidul hialuronic, măștile noastre valorifică din plin ingredientele puse la dispoziție de „farmacia naturii”.

 

Iată variantele de care tenul tău se poate bucura:

·        afine;

·        esență de melc;

·        rodie;

·        aloe vera;

·        castraveți;

·        ulei de măsline;

·        miere de albine.

 

Scopul măștilor hidratante de la Eden Line este netezirea și revitalizarea tenului. Ideale pentru un ten uscat și iritat, măștile noastre asigură curățarea tenului și previn formarea liniilor fine și a ridurilor.

 

De exemplu, masca pentru ten deshidratat cu miere de albine redă luminozitatea feței și calmează pielea datorită acțiunii sale antiinflamatorii.

 

Sperăm că sfaturile și produsele noastre îți sunt de ajutor pentru a forma din îngrijirea tenului un obicei. Amintește-ți că răbdarea și atenția zilnică pe care ți-o oferi, fac diferența.

 

Îți dorim un ten radios și multă sănătate!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!