Metode utile pentru cresterea imunitatii la copii

18-05-2020

Cum creștem imunitatea copiilor?

 

Cu toții am trecut în copilărie prin momente în care nu înțelegeam de ce părinții insistau să mâncăm anumite fructe și legume sau ne îmbiau cu ceaiuri care nu se aflau pe lista noastră de preferințe.

 

Intenția era mai mult decât lăudabilă: întărirea sistemului imunitar pentru a face față diverșilor viruși și bacterii.

 

Dacă astăzi te regăsești în ipostaza de părinte, Echipa Eden Line îți vine în ajutor cu metode eficiente pentru întărirea imunității prichindeilor tăi.

 

Iată ce trebuie să faci pentru a-i ajuta să crească într-un an cât alții-n zece!

 

Cum funcționează sistemul imunitar la copii?

 

Înainte de toate e important să înțelegi prin ce diferă sistemul imunitar al unui copil față de cel al unui adult.

 

La fel ca în cazul adulților, sistemul imunitar al celor mici are rolul de a proteja organismul în fața agenților patogeni (viruși, bacterii, toxine, paraziți) și de a consolida rezistența corpului.

 

Un sistem imunitar care îți face datoria detectează agenții patogeni și îi anihilează. În plus, sistemul imunitar memorează structura antigenului pentru a putea acționa cu promptitudine în fața agresiunilor viitoare.

 

În cazul fiecărei ființe umane, imunitatea este înnăscută sau naturală, dar se consolidează pe parcursul vieții prin contactul cu diverse microorganisme. Imunizarea copiilor se poate face și artficial, prin vaccinuri.

 

De aceea, este necesar să menținem igiena spațiilor în care cei mici își desfășoară activitățile zilnice. Acest control al igienei trebuie să fie moderat pentru că doar prin explorarea mediului, copiii dobândesc rezistență în fața posibililor viruși.

 

Până la vârsta de 12 ani, sistemul imunitar al copiilor este în continuă formare și poate traversa câteva momente critice.

 

Intervalul 3 - 6 luni este cel mai vulnerabil pentru copii deoarece nivelul de anticorpi din organism este foarte redus. Până la 6 luni, bebelușii înregistrează în medie 8 epidoade de răceală pe an.

 

Episoadele gripale scad progresiv pe măsură ce micuții cresc. În adolescență, numărul maxim de episoade de răceală este de 4, iar la maturitate ne putem lăuda cu aproximativ 2 răceli pe an.

 

Datorită „memoriei” sistemului imunitar ne întâlnim cu bolile copilăriei (rubeolă, rujeolă, oreion, varicelă) o singură dată în cursul vieții.

 

Alte detalii despre sistemul imunitar, găsești și în articolul nostru despre imunitate și metodele de întărire ale sistemului imunitar.

 

Metode eficiente pentru creșterea imunității la copii

 

Așa cum ai observat, prichindeii noștri sunt destul de sensibili până la vârsta pubertății și au nevoie de ajutor pentru a-și forma un sistem imunitar imbatabil.

 

Din fericire, există 3 metode simple și naturale prin care îți poți ajuta copilul să dobândească imunitatea de care are nevoie, dar să o și mențină de-a lungul timpului.

 

Ceaiuri, miere și propolis

 

Un organism sănătos are nevoie de hidratare, iar cea mai sigură metodă sunt infuziile și ceaiurile naturale. Ideale pentru creșterea imunității copiilor sunt ceaiurile de tei, iasomie, mușețel, soc, cimbrișor, muguri de pini și arnică. Arnica reușește cu succes să calmeze căile respiratorii superioare și stimulează sistemul imunitar.

 

Pentru a-i ispiti pe cei mici, le poți pregăti și un fresh de portocale, bogat în vitamina C.

 

Nu uita să îndulcești ceaiurile cu miere de albine, această „aur” natural care aduce numeroase beneficii organismului. Mierea ajută la producția de anticorpi, esențiali în consolidarea sistemului imunitar la copii. Acest antioxidant natural puternic crește rezistența fizică și echilibrează flora intestinală. Dacă micuțul tău e pasionat de vreun sport, mierea de albine îl va ajuta să dea randament în timpul antrenamentelor.

 

Combinația de miere și propolis reprezintă un stimul perfect pentru un organism slăbit. E important să știi că propolisul funcționează ca un antiinflamator, antibacterian și antiviral. Și cătina face echipă bună cu mierea, aceasta dovedindu-se eficientă și în caz de anemii.

 

O alimentație echilibrată

 

Anduranța organismului se construiește și printr-o alimentație sănătoasă, lipsită de excese. De aceea, este foarte important să pregătești pentru prichindelul tău un meniu complet, bogat în nutrienți, fibre și minerale.

 

Dacă cel mic nu are intoleranță la lactoză, atunci poți profita de efectele benefice ale probioticelor care stimulează capacitatea organismului de a lupta cu potențialii agenți patogeni. Probioticele se găsesc în iaurt și în alte lactate. Poți opta oricând pentru un iaurt slab caloric.

 

Fructele și legumele proaspete nu trebuie să lipsească din meniurile care au drept scop creșterea imunității copiilor. Surprinde-l pe cel mic cu pepene roșu, grapefruit, spanac sau broccoli.

 

Poți include în meniu și fructele oleaginoase, așa cum sunt migdalele. Migdalele sunt bogate în vitaminele E și B și echilibrează sistemul nervos, reducând stresul și obosela. Uneori, sarcinile școlare îl pot solicita prea mult pe cel mic, așa că nu ezita să-i oferi o mână de ajutor.

 

Cel mai bine este să rărești consumul de zahăr, cât și consumul de dulciuri.

 

Suplimente nutritive pentru imunitatea copiilor

 

Întotdeauna, o alimentație echilibrată devine mai eficientă dacă este ajutată și de o serie de suplimente nutritive, cu o compoziție potrivită pentru creșterea imunității.

 

Un element esențial în creșterea imunității atât la adulți,cât și la copii este zincul. Carența de zinc poate avea efecte neplăcute asupra organismului printre care senzația de oboseală, lipsa poftei de mâncare, insomii, fragilitatea unghiilor și a părului și chiar anorexia.

 

Până la 6 luni, bebelușii au nevoie de  2 mg de zinc pe zi. Între 6 luni și 3 ani, cantitatea crește la 3 mg pe zi. Între 3 și 8 ani, necesarul de zinc ajunge la 5 mg pe zi, iar până la 13 ani, cantitatea necesară crește la 8 mg pe zi.

 

De aceea, suplimentul Zinc Tablet îl poate ajuta semnificativ pe micuțul tău pe parcursul procesului de creștere și dobândire a sistemului imunitar.

 

Zinc Tablet devine și mai eficient în combinație cu Biocalciu pentru copii și Omega Essential. Ambele suplimente contribuie la creșterea imunității prichidelului tău, dar îi oferă și alte beneficii.

 

De exemplu, Biocalciu pentru copii are un continut important de calciu care menține sănătatea oaselor și a dentiției, dar facilitează și procesele cognitive la copii.

 

Omega Essential conține toate tipurile de acizi grași polinesaturați necesari bunei funcționări a organismului, printre aceștia numărându-se omega 3, omega 6 și omega 9. Acest supliment combate tulburările de vedere și bolile repiratorii cum ar fi astmul. În plus, Omega Essential protejează ficatul, dar și sistemul digestiv și pe cel nervos.

 

Pe lângă toate aceste metode, nu uita că prichindelul tău are nevoie de aproape 7 – 8 h de somn pe zi, dar și de activități sportive care să-i permită socializarea cu ceilalți și să-i îmbunătățească tonusul.

 

Sperăm că sfaturile noastre despre creșterea imunității la copii îți sunt de folos și că vei face tot posibilul pentru a-l ajuta pe cel mic să-și formeze un sistem imunitar puternic.

 

Până data viitoare, multă sănătate ție și tuturor celor dragi!

 

 

SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE

 

 

 

 

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!