Modalitati de folosire a suplimentelor alimentare si al altor mijloace de intretinere a sanatatii

24-09-2013
MODALITĂȚI DE FOLOSIRE A SUPLIMENTELOR ALIMENTARE ȘI AL ALTOR MIJLOACE DE ÎNTREȚINERE A SĂNĂTĂȚII
Dr. Dan Vlad Filimon

 

Recuperarea și întreținerea sănătății sunt procese complexe care asigură funcționarea normală și eficientă a organismului.

Medicina integrativă – un nou model medical - întrunește alopatia cu unele metode medicale alternative – avansează ideea că în procesul de vindecare, prevenire și menținere a sănătății nu contează doar înlăturarea cauzei îmbolnăvirilor, ci mai mult decât orice, este importantă stimularea mijloacelor proprii de apărare ale organismului.

Experiența medicală a demonstrat că eliminarea agenților patogeni nu rezolvă nici pe departe problematica bolilor, de cea mai mare importanță fiind, de fapt, capacitatea corpului de a rezista și de a se reface după fiecare agresiune suferită.

Până nu de mult medicina alopată își concentra întreaga atenție asupra mijloacelor de înlăturare a cauzelor bolilor, să luăm ca exemplu o suferinţă ca urmare a unei infecții bacteriene. Odată cu identificarea microorganismelor a căror prezență participă la instalarea diferitelor boli de către Paseur, s-a trecut la căutarea mijloacelor care să le anihileze. Astfel au fost descoperite și folosite pe scară din ce în ce mai largă o serie de substanțe chimice denumite antibiotice. Așa cum demonstrează însăși denumirea lor acestea sunt substanțe care se opun vieții (anti-împotriva și bios-viață) efectul acestora constă în a ucide microbii, organisme unicelulare.

Modul în care funcționează și trăiesc bacteriile nu este diferit de cel al celulelor care intră în structura țesuturilor care formează organismul uman, prin urmare, așa cum antibioticul distruge un microb poate distruge și propriile noastre celule. Mai mult, pe lângă această daună se mai adaugă încă două, prima: bacteria poate supraviețui antiobioterapiei adaptându-se antibioticului și ajungând astfel să se hrănească cu acest substrat, iar a doua: flora saprofită (necesară bunei funcționări a organismului deoarece produce substanțe strict necesare: vitamina K etc.) este decimată.

În urma acestui tip de „tratamente” organismul iese cu multiple pierderi care îl expun unor riscuri de îmbolnăvire suplimentare care necesită noi intervenții terapeutice, caruselul slăbiciunilor induse fiind adesea de nestăvilit.

În antiteză, medicina alternativă, sau medicina dulce, după cum mai este numită aceasta, deoarece modul său de acțiune este blând și conservativ, propune alt mod de înțelegere al bolilor și remedierii acestora și anume prin întărirea capacității de auto-apărare, capacitate cu care este înzestrat de la natură fiecare organism.

Această funcțiune cade în sarcina unui component special al corpului numit sistem imunitar. Acest sistem deține mijloacele de identificare și de înlăturare a agresorilor externi și/sau interni care perturbă buna funcționare a organismului.

Din păcate, cam toate intervențiile cu scop terapeutic ale alopatiei sunt extrem de agresive și distructive asemenea chimio și radioterapiei, ori a unor intervenții chirurgicale mutilante și care, în cazul folosirii metodelor de potențare a propriului sistem imunitar poate conduce la evitarea acestor intervenții excesive.
În aceste condiții, conduita cea mai corectă ar trebui să constea în menținerea sistemului imunitar în cele mai bune condiții de funcționare.

În consecință, el trebuie „revizuit” periodic, asemenea oricărei mașini sau aparat deoarece, funcționarea oricărei instalații sau mecanism conduce la uzură, dereglare, colmatare etc.

Astfel, orice organism viu trebuie întreținut, dezintoxicat, completat pentru a putea să se regenereze.
Pentru a înțelege modul de întreținere a sistemului imun sunt necesare cunoașterea câtorva elemente despre structura și funcțiile sale.       

Câteva noţiuni care privesc Sistemul imunitar

Sistemul imunitar al organismului este format din celule speciale, proteine, țesuturi și organe care lucrează împreună în același scop - de a proteja organismul de agenți patogeni (virusuri, bacterii, paraziți) care-i amenință integritatea. Anticorpii sunt proteine speciale, numite și imunoglobuline cu ajutorul cărora sistemul identifică și distruge microbii.

Sistemul imunitar este considerat o mașinărie complexă care are rolul de a apăra organismul de cele mai temute infecții și boli.

Există două tipuri de sistem imunitar:
*    unul este specific sau moștenit, pe care fiecare persoană îl moștenește la naștere,
*    iar al doilea este cel nespecific sau dobândit pe parcursul vieții.

Primul oferă o protecție limitată și puțin durabilă, în timp ce ultimul se consolidează și fortifică de-a lungul vieții. Sistemul imunitar nespecific se formează în urma contactului direct al organismului cu agenții patogeni.

Componentele sistemului imunitar

1.    anticorpii;
2.    sistemul complementar;
3.    măduva osoasă;
4.    interferonul;
5.    nodulii limfatici;
6.    splina;
7.    hormonii;
8.    timusul;
9.    celulele albe.

Anticorpii : Celulele albe sau leucocitele sunt cele mai importante celule implicate în imunitatea organismului. Ele se împart în fagocite și limfocite. Ambele categorii se combină și reușesc să neutralizeze agenții patogeni care vin în contact cu organismul.

Limfocitele se împart și ele la rândul lor în doua tipuri:

a)    limfocite B - "creierul" sau inteligența sistemului imunitar - ele sunt mereu în căutarea și recunoașterea microbilor sau germenilor;
b)    limfocite T - primesc semnal de la cele B și au rolul de a distruge efectiv antigenii identificați.
c)    Limfocitele B sunt cele care creează anticorpii. Acestea se mai numesc și imunoglobuline și sunt proteine speciale care au rolul de a bloca pătrunderea antigenilor în organism. După ce sunt activați în urma contactului cu agentul patogen, ei rămân în corp și se activează de fiecare dată când respectivul microb se apropie de organism, ținându-l la distanță.

Chiar dacă reușesc să identifice și să blocheze accesul agenților patogeni, anticorpii nu reușesc să îi distrugă de unii singuri. Aici intervin limfocitele T, care se activează și neutralizează substanțele nocive care pătrund în organism.

Sistemul imunitar are ca principal rol distrugerea oricărui corp străin ce ne-ar putea afecta sănătatea, şi anume, agenţi patogeni, precum virusuri, bacterii, ciuperci microscopice, protozoare, paraziţi, veninuri, toxine.
De asemenea, sistemul imunitar recunoaşte şi distruge şi unele celule tumorale, celule moarte sau celule cu defecte.

 
O persoană a cărei imunitate este scăzută va suferi infecţii frecvente: răceală, sinuzită, infecţii urinare, infecţii vaginale, infecţii ale ochilor, plăgi care se infectează uşor şi se refac greu, gingii care sângerează, candidoze, erupţii ale pielii mai frecvente ca de obicei (herpes sau afte).


Factori care conduc la reducerea imunităţii:

*    vârsta peste 65 de ani. Cu vârsta, această glandă se micșorează datorită acțiunii nefaste a radicalilor liberi, factorilor de aciditate, radioactivității, stresului, infecțiilor, bolilor cornice;
*    stresul cronic sau sever (psihoneuroimunologia a demonstrat corelaţia strânsă între starea psihică şi reactivitatea imunitară);
*    dereglări ale florei intestinale;
*    expunerea la substanţe toxice, fumatul, alcoolismul cronic;
*    consumul crescut de grăsimi animale;
*    obezitatea, sedentarismul, alergiile;
*    consumul exagerat de zahăr;
*    deficitul de vitamine D, A, C, B6, B9 şi E şi de fier, cupru, zinc, selenium;
*    subnutriţia;
*    lipsa consumului de vegetale.

 Sistemul imunitar este foarte complex, fiind format din componente ce se află într-o comunicare permanentă, un fel de inteligenţă celulară, alcătuită din sisteme care se extind până la nivelul tuturor organelor şi ţesuturilor.

Imunitatea mai scăzută decât normal, semne:

*    infecţii repetate şi care răspund greu la tratament;
*    parazitoze digestive greu de tratat (Giardia);
*    mărirea ganglionilor;
*    herpes bucal sau genital frecvent;
*    afte bucale sau genitale repetate.

Scăderea marcată a imunităţii poate conduce la complicaţii:
*    apariţia unor boli infecţioase sau parazitare persistente;
*    apariţia unor forme de cancer;
*    denutriţie.

Sistemul imunitar reprezintă forța polițienească a organismului.

Ce putem face pentru a ajuta la întărirea sistemului imunitar?

Obiectivele de bază ale Companiei Eden Line constau în promovarea unui mod de viață sănătos, profilaxia bolilor și, atunci când este cazul, aplicarea unui tratament care să țină cont de faptul că, înainte de orice altceva, se vor lua măsurile cele mai potrivite în vederea fortificării mijloacelor de protecții proprii organismului, în primul rând a sistemului imunitar.


În primă instanță este clar că este necesară înlăturarea tuturor factorilor care duc la degradarea organismului în general și a sistemului imunitar în particular.

Astfel, după vârsta de peste 65 de ani, stilul de viață cu care am fost obișnuiți va trebui modificat radical. Vor fi eliminate toate condițiile care favorizează producerea radicalilor liberi, a factorilor de creștere a acidității sângelui, stresului, riscului infecțiilor și aplicarea unui tratament adecvat bolilor cronice.

Aceste situații pot fi înlăturate prin evitarea administrării nejustificate a antibioticelor care, după cum se știe, duc la dereglări ale florei intestinale.

Se va urmări eliminarea riscului expunerilor la substanţe toxice, a fumatului, alcoolismului, consumului de preparate alimentare la prepararea cărora au fost folosite așa numitele E-uri, a consumului excesiv de grăsimi animale, consumul exagerat de zahăr și făinoase, a sedentarismului care conduce la instalarea obezității.
 
Va fi corectată nutriția prin introducerea suplimentelor alimentare, a vitaminelor, enzimelor și mineralelor. Vor fi consumate zilnic fructe și legume crude, ori preparate termic cât mai sumar.

În plus față de toate aceste indicații care sunt prezente în mai toate rețetele de întreținere a sănătății, Compania Eden Line  aduce o serie de noutăți extrem de valoroase prin faptul că, pe baza unor studii temeinice și a cercetărilor de dată foarte recentă, a elaborat și continuă să perfecționeze o serie de modalități de combinare a unor mijloace terapeutice, care, prin însumarea proprietăților curative potențează efectele terapeutice aplicabile unei largi categorii de afecțiuni medicale. 

Astfel, combinarea suplimentelor alimentare, a dispozitivelor medicale cu turmalină și a mijloacelor de detoxifiere internă și externă, prin însumarea și potențarea calităților pe care le posedă, adică prin sinergie, favorizează anihilarea factorilor patogeni și stimulează funcțiile cu rol reparator, regenerativ ale organismului.
 

Dispozitivele cu turmalină și magneți prezintă o proprietate excelentă și anume aceea de stimulare a circulației locale. Aceste  produse, pe lângă efectul de mărire a fluxului de sânge arterial, proaspăt și oxigenat, determină și stimularea metabolismului celular pe baza proprietăților piezoelectrice și piezotermice ale turmalinei, în sinergie cu câmpul magnetic al pieselor feritice încorporate. Câmpurile magnetice exercită o forță de atracție specifică asupra sângelui venos stagnant, încărcat cu substanțe toxice de dezasimilație și cu CO2, care are proprietăți feromagnetice pronunțate, fapt care conduce la drenarea acestuia din zonele cu stază (stagnarea circulației sângelui).

Efectele locale induse de dispozitivele cu turmalină activează metabolismul din zone reflexogene metamerice, cât și ale punctelor de acupunctură de pe meridianele organelor afectate.


Activarea și creșterea circulației în zonele bolnave este însoțită de creșterea semnificativă a eliberării substanțelor toxice care trebuie eliminate rapid și în totalitate. Acest proces este numit detoxifiere și el trebuie eficientizat că de mult posibil. Activarea detoxifierii se realizează prin suplimentarea cantității de apă din interstiții și prin facilitarea eliminării.

În acest scop Compania Eden Line a asigurat producerea unor sisteme de detoxifiere specifice, care se aplică cu ușurință la nivelul diferitelor zone ale corpului sub forma unor plasturi sau altor tipuri de dispozitive. Astfel există plasturi de detoxifiere pentru diferite zone cum ar fi zona rinichilor, tălpilor, urechilor, spatelui, sânilor, vaginului etc.

Creșterea cantității de apă este asigurată prin ingestia unor cantități adecvate de apă structurată, structurare obținută cu ajutorul unor dispozitive care conțin turmalină căreia îi sunt asociate și alte tipuri de substanțe activatoare.

Setul de dispozitive cu turmalină cuprinde o centură lombară, un dispozitiv pentru zona cervicală, o pereche de piese de tip brățară și o pereche de genunchiere. În principal, aceste piese se plasează la nivelul zonelor afectate de diferitele afecțiuni reumatice cronice, dar combinarea lor și cu alte substanțe sau metode medicale le potențează efectele benefice exponențial.

Dispozitivul pentru zona cervicală se va însoți de piesele brățară în vederea  tratamentului spondilozelor cervicale, dar prin asocierea indicată va avea și un efect benefic în cazul spondilozelor însoțite de parestezia și/sau dureri ale membrelor superioare, tulburărilor de circulație periferică care se manifestă în sindromul Raynaud, acrocianoză, sindromul palmelor umede, dar și a altor afecțiuni care sunt localizate la nivelul toracelui.

Astfel, utilizarea simultană a dispozitivului cervical cu cele două brățări împreună cu plasturii de detoxifiere pentru sâni este extrem de utilă în afecțiunile glandelor mamare cum sunt nodulii mamari, neoplasmul mamar, fibroze mamare, dureri ale sânilor în timpul ciclurilor menstruale, insuficienta secreție a laptelui matern, diferite alte afecțiuni localizate la nivelul intern al cuștii toracice cum este cazul bronhopneumopatiilor cronice, astmului bronșic, nevralgiilor intercostale ș.a.m.d.

Combinarea piesei cervicale cu centura lombară asigură, în principiu, a bună activare a fluxurilor energetice din meridianele de acupunctură, cât și a celor sanguine, limfatice și nervoase, dar combinate cu aplicarea plasturilor de detoxifiere la nivelul plantelor sau a altor zone dureroase au un efect de multiplicare semnificativă asupra acestui tip de suferință, cât și a altora cum este cazul tulburărilor de digestie fie acestea constipații sau diareilor, gastritelor și duodenitelor, colicilor abdominale etc.

Plasarea celor două dispozitive cervical și lombar iar a plasturilor de detoxifiere la nivelul hipcondrul drept (zona veziculei biliare) va avea ca efect ameliorarea sau eliminarea diskineziilor biliare și a tulburărilor de digestie. Digestia proastă, însoțită de meteorism și producția de scaune steatoreice caracteristice pancreatitelor cronice se ameliorează prin asocierea la dispozitivele cu turmalină plasate la nivel cervical, lombar și la glezene și a plasturilor de detoxifiere concomitent cu administrarea de cordyceps și chitosan.

Tulburările digestive sunt întotdeauna însoțite de mari carențe ale substanțelor nutritive. În consecință, la tratarea acestora, pe lângă elementele de mai sus este indicată creșterea nutrimentelor esențiale care se găsesc în spirulină, biocalciu și zinc.

Folosirea  centurii lombare la nivelul punctelor de acupunctură induce o activare metabolică ce determină o serie de efecte asupra tegumentelor, zonelor tendino-musculare, articulațiilor, iar la distanţă asupra organelor interne.

Punctele de acupunctură sunt active doar atunci când organele corespondente care se proiectează pe acestea se află în suferință. Prin urmare nu există nici un risc ca acționând în vreun mod oarecare asupra lor să fie indusă vreo reacție adversă sau să aibă loc vreun proces secundar nedorit. Deci, plasarea dispozitivelor cu turmalină pe largi suprafețe ale tegumentelor, care cuprind o serie întreagă de acupuncte, nu poate duce la instalarea nici unei forme de efecte secundare nedorite.

Dimpotrivă, dacă acupunctele la nivelul cărora se proiectează vreun organ aflat în suferință, atunci, stimularea acestor zone de acupunctură va provoca un transfer informațional specific ceea ce va avea ca urmare modificări în bioritmul și mecanismul metabolic al acestuia, ce se vor solda cu efecte benefice.


Aceste calități atât de speciale ale acupunctelor permit intervenții utile și lipsite de riscuri asupra stării de sănătate. În aceste condiții este evident că folosind mijloace adecvate de menținere a sănătății Compania Eden Line  a selecționat cele mai interesante produse propuse de tehnicile și mijloacele specifice Medicinii Tradiționale Chineze (MTC).

Dintre acestea, centura lombară poate acoperi o gamă largă de necesități care privesc starea de sănătate. Larga suprafață de acoperire a acestui tip de dispozitiv medical poate influența atât un număr semnificativ de acupuncte cât și a unuia sau mai multor dermatoame (zone cutanate care se află arondate aceluiași ram nervos senzitiv sau motor). Astfel, acționând asupra tegumentelor fie prin acupunctură, fie cu ajutorul oricărui alt tip de stimul (mecanic, termic, chimic, luminos etc.) vor putea fi influențate diferite organe interne.  

Dar, nu numai tulburările de natură fizico pot duce la îmbolnăvire, ci și cele de natură psihică pot provoca diferite suferințe. În acest sens sunt deja bine cunoscute afectările psihosomatice în cadrul cărora, în urma declanșării unor procese afective de lungă durată, se pot organiza boli somatice, cum este cazul bolii ulceroase, diabetului zaharat, HTA, cardiopatia ischemică cronică etc.

În astfel de cazuri, combinarea șepcii cu turmalină, a centurii lombare plasate de-a lungul coloanei vertebrale, a măștii pentru ochi și administrarea cordycepsului, chitosanului, biocalciului (în cazul femeilor a estro biocalciului), complexului Omega 3-6-9, și a plasturilor de detoxifiere, vor conduce la înlăturarea depresiilor, stărilor de panică, tulburărilor de ritm cardiac, oboselii excesive, a tulburărilor de somn, calmarea tensiunii arteriale oscilante ș.a.m.d..

Așa cum s-a arătat mai sus efectele biologice ale turmalinei decurg din proprietățile sale fizice. Dispozitivele cu trumalină, în contact cu pielea, preiau din căldura acesteia și declanșează activarea unor câmpuri electromagnetice, sau invers, încărcarea bioelectrică prin transfer de la organism la turmalină provoacă încălzirea acesteia. Atât piezoelectricitatea cât și piezocaloricitatea induse sunt direct proporționale cu factorul declanșator fie acesta agentul electric sau agentul termic. În oricare dintre aceste cazuri nu există nici un risc de supradozare întrucât activarea turmalinei, după cum s-a arătat este direct proporțională cu agentul inductor care provine de la organismul în cauză. Transferul de căldură sau de câmp către turmalină provoacă conversia energiilor termică și electrică dintr-una într-alta, situație care permite transportul acestora prin intermediul meridianelor de acupunctură.

Astfel, dacă într-o anumită zonă a unui țesut există un blocaj de natură circulatorie, cum este cazul stazelor venoase, se acumulează o cantitate de sânge neoxigenat, deci cu proprietăți feromagnetice mai ridicate comparativ cu sângele circulant oxigenat. Atunci, prin aplicarea dispozitivelor cu turmalină, aceasta prin transfer termic dezvoltă în baza principiului de piezocaloricitate un câmp electromagnetic care va polariza sângele stagnant obligându-l, sub acțiunea electromotoare a câmpului magnetic să se deplaseze de la locul blocajului. Invers, dacă la nivelul țesuturilor există o slabă conductibilitate electrică din cauza hiperstabilizării macromoleculare printr-un exces de polimerizare, temperatura țesuturilor va induce apariția piezoelectricității și amorsarea proceselor de depolimerizare care va provoca eliberarea unui supliment de hidroelectroliți și apă cea ce va permite reluarea funcției transportoare în vase și interstiții.

Funcția transportoare a sarcinilor electrice (hidroelectroliții), a apei, substanțelor nutritive, produșilor de dezasimilație etc. este vitală, de transportul eficient al acestor substanțe depinzând buna funcționare a întregului organism. Aceste transporturi mai sunt cunoscute și sub numele de fluxuri.
 
După cum se poate constata, turmalina preia o formă de energie de la organism, fie aceasta căldură, fie câmp electromagnetic și o convertește, după nevoi, din una în cealaltă. Se știe că aplicarea de căldură locală la nivelul unor zone dureroase este dăunătoare. Folosirea pernei electrice, de pildă în dureri lombare, de umăr etc., relaxează pentru scurte intervale de timp musculatura la nivelul zonei afectate prin creșterea temperaturii locale ceea ce conduce la calmarea pasageră a durerii.

Din păcate, aceste beneficii au efecte secundare dăunătoare întrucât stimulează producția de interleukine ș.a., fapt care duce la distrucția substanțelor celulare proteice și lipidice, dar, în același timp  mobilizează în exces ionii de calciu, ceea ce  provoacă rarefierea osului din zona respectivă cu instalarea osteoporozei în zonă. Osteoporoza provoacă dureri din ce în ce mai mari care obligă pacientul să evite mișcările. Absența mișcării agravează evoluția osteoporozei și se va recurge din nou la aplicarea căldurii locale cu ajutorul pernei electrice, situație care reia cercul vicios.

De asemenea căldura locală excesivă potențează activitatea mitocondrială producătoare de energie, eliberarea de radicali liberi și stimularea terminațiilor nervoase vegetative.

Studiile au arătat că turmalina este un vasodilatator care nu provoacă efecte dăunătoare deoarece creșterea nivelului termic este însoțit de creșterea conductibilității electrice și amplificarea fluxurilor în zona tratată, ceea ce produce eliminarea toxinelor și refacerea metabolismului local perturbat.

Pe de altă parte, temperatura reală dintre dispozitive și tegumente este inferioară (termometrie) față de senzația resimțită în mod subiectiv prin suplimentarea sensibilității datorită acțiunii piezoelectrice și piezotermice a turmalinei. Această hipersensibilitate va determina nevoia de a îndepărta dispozitivul cu mult înainte a putea produce vreo daună.    

Astfel, în zonele corpului unde există țesuturi degenerate, așa cum este cazul sistemului osteoarticular afectat de bolile reumatice cronice, este necesară stimularea circulației locale pentru a permite identificarea celulelor degradate, nefuncționale sau cu potențial oncogen și îndepărtarea acestora. În consecință se vor folosi acele  metode care duc la intensificarea circulației generale și locale, pentru ca, apoi, să poată interveni mijloacele de identificare, eliminare și înlocuire a acestora.

Prin urmare, în toate formele de reumatism cronic (nu și în reumatismul acut) se va recurge la folsirea dispozitivelor cu turmalină adecvate zonei în cauză la care se va completa cu aplicarea plasturilor de detoxifiere, plantari sau lombari și de folosirea unor cantități mai mari de chitosan (detoxifiant general intern) până 10 și chiar 20 de capsule/zi cum ar fi în cazul atacului de gută.
Cu ocazia întâlnirilor prilejuite de următoarele instructaje, gama de metode de întreținere și tratament va fi suplimentată.

Compania Eden Line nu are pretenția că este o instituție care pregătește cadre medicale, dar afirmă că promovarea ideilor conform cărora fiecare este pe deplin răspunzător de propria sa stare de sănătate, susține că oricine poate și trebuie să posede un minimum de cunoștințe care privesc înțelegerea mecanismelor de funcționare ale corpului uman și cum trebuie acționat pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor.

Strategia Companiei Eden Line este de asemenea orientată spre stimularea și cunoașterea mijloacelor de apărare ale organismului mai mult decât pe mijloacele de anihilare ale agenților patogeni. În acest sens Eden Line oferă cunoștințe temeinice provenite din cercetările cele mai noi și mai documentate despre modul de alimentație, exercițiile fizice, cunoașterea potențialului toxic al mediul ambiant de la locul de muncă, distracție și acasă.

De asemenea se pune un accent special pe cunoașterea suplimentelor alimentare, care, în condițiile vieții moderne au devenit și vor deveni și mai mult o categorie alimentară extrem de importantă și de nelipsit.
Fiecare dintre noi trebuie să cunoască, în raport cu vârsta sa și cu rolul pe care îl are în familie, cât se poate de multe noțiuni din aceste domenii, cel puțin în egală măsură cu celelate tipuri de cunoștințe cum sunt cele care ne permit să conducem automobile, să navigăm pe Internet, să folosim aparatele electrocasnice etc.

În ultimă instanță este vorba despre sistematizarea unor cunoștințe de cultură generală care privesc sănătatea și un mod de viață confortabil.

Genetica și fiziologia modernă au descoperit că limita maximă de viață a omului este de cca. 110-120 de ani. Din păcate scăderea duratei reale de viață este de până la 70 de ani. Această diferență de câteva decenii bune este rezultatul insuficienţei cunoașterii și aplicării a principiilor  de bază pentru o justă comportare a omului în mediul pe care tot el l-a creat. Mai mult, o bună parte din acești 70 de ani sunt grevați de acumularea unor boli cornice și/sau de uzură. O bună parte dintre boli se datorează acumulării de stres psihogen, a dezechilibrelor afective.

Conform  MTC fiecărui organ îi corespunde un anumit tip de afect și, din acest punct de vedere, unele organe se vor deteriora din pricina unui exces de tristețe, teamă, ruminație, îngrijorări, bucurie excesivă ș.a.m.d.
Toate aceste detalii se află în atenţia şi în preocupările permanente  ale companiei noastre, aşa încât, cu prilejul fiecărei noi întâlniri schimbul de informaţii dintre noi să fie tot mai consistent.

Cu acestea, urmează ca înţelegerea dumneavoastră, însoţită de răbdare să funcţioneze în scopul obţinerii unei minţi sănătoase într-un corp sănătos.
 
 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!