Sfaturi utile pentru igiena intimă feminină

06-06-2018

Igiena intimă feminină. Sfaturi utile pentru tine

 

Starea de spirit din fiecare zi este influențată în mare măsură de modul în care se simte organismul nostru. Acesta ne transmite informații prețioase atât în momentele în care suntem în formă maximă cât și în clipele în care nivelul de energie este unul scăzut.

Corpul nostru trebuie protejat în fiecare zi de factorii ce îi pot perturba buna funcționare. Pentru majoritatea femeilor, o mare parte din senzațiile neplăcute de disconfort apar datorită efectelor apărute în urma unei igiene intime nepotrivite.

Zona intimă a femeii este una sensibilă, iar fiecare obicei de îngrijire, oricât de firesc ar fi, contribuie la sănătatea întregului organism. Igiena intimă feminină necorespunzătoare are impact direct în crearea spațiului propice pentru dezvoltarea infecțiilor sau a altor afecțiuni.

Astfel, pentru a evita acest lucru, tot ce trebuie să faci este să afli cum să te protejezi de eventualele efecte și să te bucuri de fiecare zi așa cum trebuie: fără dureri, îngrijorări sau senzații neplăcute. În continuare vei afla câteva recomandări care să te țină departe de aceste stări.

 

Sfaturi utile pentru igiena ta intimă

Se întâmplă să rămâi blocată ceva timp în fața raftului cu produse de igienă intimă? Sau în fața monitorului când citești o mie de păreri împărțite pe forumuri cu privire la noile produse sau metode de îmbunătățire a igieniei intime? Iată de ce să ții cont pentru a împiedica apariția afecțiunilor în zona intimă.

 

Nevoile fiziologice

Imposibilitatea de a merge la toaletă atunci când simți nevoia este o situație izolată, așadar dacă se întâmplă rar nu sunt motive de îngrijorare.

În schimb, ți se întâmplă deseori să „uiți” și să amâni momentul în care este necesar să mergi la toaletă pentru că ești prea absorbită de ceea ce faci? Sau faci parte din categoria celor care spun că merg imediat iar acel imediat se transformă în ore?

Indiferent de modul în care amâni mersul la baie, dacă ai obiceiul de a face acest lucru este bine să știi că este unul nesănătos și duce la favorizarea dezvoltării bacteriilor în zona intimă, în timp.

În primul rând, vezica urinară se dilată, apoi pot apărea infecții urinare, cistite sau chiar pietre la rinichi. Toate acestea apar din cauza faptului că toxinele pe care le elimini odată cu urina rămân în interior. Așadar, acordă-ți timpul necesar și nu lăsa „altceva” să fie mai important decât nevoile tale, mai ales că vorbim de cele fiziologice.

 

Materialul lenjeriei intime pe care o porți

Unul dintre materialele preferate de pielea noastră este bumbacul. Dacă porți un tricou din material sintetic nu-i așa că nu te simți prea bine? Poate apărea senzația de jenă pentru că pielea ta nu respiră. De aceea, este recomandat să porți lenjerie de calitate, în care pielea ta se simte de minune. Totodată, bumbacul este o alegerea potrivită deoarece se poate spăla la o temperatură ridicată, bacteriile fiind astfel eliminate.

Datorită evoluției medicinei alternative au apărut accesorii care înglobează mai multe proprietăți la un loc, cum ar fi chiloții cu turmalină și magneți. Aceștia au rolul de a îmbunătăți circulația în zona genitală, de a regla secrețiile hormonale și de a preveni o serie de probleme ginecologice sau chiar boli ale rinichilor și ficatului.

 

Săpunuri folosite

Știai că ph-ul din zona intimă este diferit de cel al organismului? Acest lucru înseamnă că gelul de duș sau săpunul pe care le folosești pot să nu fie cele mai bune variante pentru a fi utilizate și în zona intimă.

Din acest motiv, noi îți recomandăm ca săpunul special pentru igiena ta intimă să își găsească loc printre celelate produse din baia ta, pentru ca ph-ul florei intestinale să nu fie modificat. Acest produs nu trebuie să conțină alcool, parabeni, parfum, conservanți sau produse chimice.

Spălarea zonei intime se face doar la exterior, iar cea vaginală se face doar la sfatul medicului ginecolog, cu produsele recomandate de acesta. În același timp este de preferat evitarea utilizării buretelui de corp pentru zona intimă. Totodată ferește aplicarea în zona intimă a cremelor parfumate pe care le folosești după duș.

 

Îngrijirea din perioada menstruației

În perioada menstruației igiena intimă necesită mai multă atenție. Spălarea zonei intime trebuie efectuată de mai multe ori pe zi. Totodată, schimbarea produselor utilizate în această perioadă este indicat să se facă la interval de 3-4 ore, în funcție de caz.

În ceea ce privește tampoanele și absorbantele, știai că sunt astfel de produse care îndeplinesc mai multe scopuri decât cel pentru care au fost create? Poți încerca tampoane pentru igiena intimă a femeii care ajută la creșterea fertilității sau eliminării problemelor de natură ginecologică. Sau dacă ești adepta absorbantelor, ia în calcul absorbantele igienice shuya pentru uz zilnic.

Toate produsele utilizate pentru igiena intimă femei necesită atenție la achiziție. Acordă-ți timp pentru tine, informează-te și citește etichetele produselor pe care le cumperi. În felul acesta ești protejată de eventualele efecte negative ce pot apărea și mai ales te simți bine în pielea ta, în fiecare zi!

 

 

 

Credits for photo: Flower image created by Pressfoto - Freepik.com

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!