De ce ajungi să ai tensiune mare și cum o scazi rapid

25-01-2022

De ce ajungi să ai tensiune mare și cum o scazi rapid

 

Suferi de hipertensiune și nu știi de ce ajungi să ai tensiune mare? La cea mai mică schimbare pe care o simți în organismul tău, e bine să identifici toți factorii de risc care pot conduce la complicații.

 

Ține minte că prevenția este mai ușoară decât tratarea, așa că ai grijă de sistemul tău cardiovascular. 

 

Ți-am pregătit, mai jos, detalii importante despre cum recunoști tensiunea mare și ce o cauzează. Află care sunt valorile care îți pot da un motiv de îngrijorare și cum să o scazi rapid tensiunea mare cu ajutorul metodelor naturale și sănătoase.

 

Ce înseamnă, de fapt, tensiune mare: valori care ar trebui să te îngrijoreze

Tensiunea mare, sau hipertensiunea, după cum mai este numită, semnifică presiunea crescută a sângelui. Cu alte cuvinte, circulația sangvină exercită o presiune prea mare pe vasele de sânge. 

 

În timp, dacă afecțiunea rămâne netratată, ea poate duce la complicații precum:

-tulburări de vedere;

-amorțirea membrelor inferioare din cauza proastei circulații a sângelui în zona periferică;

-aritmie;

-atac de cord;

-atac cerebral;

-insuficiență renală.

 

Cum știi că ai tensiune mare?

Într-un articol anterior am vorbit despre ce faci când ai tensiune mică. Acolo menționam de faptul că tensiunea arterială se măsoară cu ajutorul unor aparate speciale, numite tensiometre.

 

Dacă aparatul arată o valoare de peste 140/90 mm HG, atunci înseamnă că ai tensiune mare.

 

Atenție! Diagnosticul de hipertensiune este pus doar de un medic specialist. Tot ce poți să faci dacă presupui că ești o persoană hipertensivă este să-ți măsori tensiunea constant. 

 

Dimineața și seara sunt cele mai bune momente pentru acest pas.

 

Înainte de a-ți măsura tensiunea, asigură-te că ai o stare psihică și fizică stabilă, fără agitație și emoții intense. Ai grijă să stai nemișcat, să respiri normal și să nu vorbești în timp ce tensiometrul își face treaba.

 

Dacă observi că valorile sunt ridicate timp de o săptămână, ar fi bine să-ți faci o programare la medicul cardiolog cât mai curând.

 

De ce ajungi să ai tensiune mare: cauzele hipertensiunii

Atunci când ai tensiune mare neregulat, trebuie să observi care sunt factorii care te-au adus în acel punct. Încearcă să faci legături între momentele în care tensiunea arterială a fost crescută și vezi care este firul comun.

 

Pentru acuratețe cât mai mare, e bine să păstrezi un jurnal medical în care să notezi episoadele cu tensiune mare și tot ce ți s-a întâmplat înainte. Astfel, poți vedea dacă sunt situații care se repetă.

 

Știi mesajele de interes public pe care le auzi la televizor, din când în când, care spun să eviți excesul de sare, zahăr și grăsimi? Ei bine, nu sunt repetate degeaba. Ele pot duce la o mulțime de dereglări în organismul tău, inclusiv la hipertensiune arterială.

 

Pe lângă acești factori, mai există și alte cauze care conduc la tensiune mare, precum:

-obezitatea;

-trecut familial de boli genetice cardiace;

-consumul excesiv de alcool;

-stările anxioase sau depresive;

-stresul.

 

Cauzele de mai sus pot determina creșterea tensiunii la persoanele de orice vârstă, indiferent de sex. Dar, sunt și situații în care anumite persoane sunt predispuse hipertensiunii.

 

Cele trei categorii mai sensibile sunt:

-vârstnicii;

-femeile însărcinate;

-femeile care se află la menopauză.

 

Atunci când recunoști simptomele hipertensiunii în organismul tău, e timpul să iei măsuri.

 

Ai tensiune mare? Folosește aceste metode ca să o scazi rapid

Suferi de tensiune mare? Știm că simptomele pot fi deranjante. În plus, să nu uităm că expunerea prelungită la hipertensiune poate cauza alte complicații în întreg organismul.

 

Așa că, ce e de făcut pentru a regla tensiunea arterială? Uite cum o scazi rapid, în 3 pași!

 

Fă exerciții de respirație.

Dacă știi că suferi de tensiune mare, respiră adânc, lent. Astfel, ții sub control hormonii stresului care contribuie la creșterea presiunii sangvine. 

 

În fiecare dimineață și seară, stai liniștit pe marginea patului și inspiră adânc, până simți abdomenul plin cu aer. Apoi, dă aerul afară încet și încearcă să elimini și gândurile care te apasă. 

 

Fiecare sesiune de exerciții de respirație ar trebui să dureze aproximativ 5 minute.

 

În plus, ele sunt un bun remediu pentru combaterea stării de oboseală și refacerea echilibrului mental.

 

Fă cât mai multă mișcare.

Mersul pe jos într-un ritm alert scade tensiunea arterială. Poți ieși la plimbare în aer liber și să crești, treptat viteza și distanța parcursă. 

 

Dacă vremea nu e prielnică pentru plimbări, atunci încearcă exerciții cardio timp de 30 de minute, mai multe zile pe săptămână.

 

Consumă suplimente care scad tensiunea arterială.

Pe lângă toate recomandările de mai sus, poți lua în considerare să incluzi în dieta ta și suplimente alimentare atente cu sistemul cardiovascular. În prevenirea tensiunii mari și reglarea tensiunii arteriale îți pot fi de folos:

-capsulele de Cordyceps Sinensis;

-uleiul de usturoi;

-tablete cu Zinc.

 

La Edenline găsești toate suplimentele de care ai nevoie pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Folosește remedii naturale pentru reglarea tensiunii arteriale și fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!