Ce trebuie sa stii despre infectia cu Helicobacter Pylori

17-05-2021

Cum se manifestă infecția cu Helicobacter Pylori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durerile de stomac sunt neplăcute și, din nefericire, frecvente. Probabil și tu ai experimentat la un moment dat astfel de dureri a căror cauză a rămas, pe moment, neidentificată.

 

Cauzele acestora sunt multiple. Alimente alterate, intoleranța la lactoză sau chiar infecția cu bacterii sunt doar câteva dintre ele.

 

Însă infecția cu Helicobacter Pylori este una dintre cele mai frecvente cauze care determină dureri de stomac extrem de supărătoare, precum și alte simptome despre care vei afla în cele ce urmează.

 

Află care sunt cele mai importante remedii naturale pentru calmarea arsurilor gastrice.

 

Ce este Helicobacter Pylori?

Helicobacter Pylori este o bacterie descoperită în anul 1982 care face parte din familia Helicobacteraceae. Denumirea acesteia provine de la forma de helix, care ajută bacteria să se adapteze rapid în mediul acid de la nivelul stomacului.

 

Mai mult, dacă mediul este mult prea acid pentru ca aceasta să se dezvolte optim, H. Pylori poate reduce nivelul de aciditate.

 

În cele mai multe cazuri, bacteria Helicobacter Pylori este inofensivă și, dacă ești infectat, e posibil să nu prezinți simptome de niciun fel. Dar, netratată, poate cauza probleme grave precum gastrită și cancer la stomac.

 

Aceasta colonizează mucoasa stomacală și primul segment al intestinului, reducând aciditatea din jurul ei. Astfel, acidul gastric începe să afecteze stomacul.

 

Cum se transmite bacteria Helicobacter Pylori

Acest tip de bacterie se transmite extrem de ușor:

oral, prin contact direct cu o persoană infectată;

consumând apă netratată;

consumând alimente neprocesate suficient termic;

igienă necorespunzătoare.

 

 

Cum se manifestă infecția cu Helicobacter Pylori

Așa cum am menționat mai sus, infecția cu Helicobacter Pylori poate fi inofensivă în cele mai multe cazuri. Adică poți să te infectezi și să nu prezinți simptome deoarece bacteria poate supraviețui ani de zile în organism fără să fie depistată.

 

Însă există îndeajuns de multe cazuri în care infecția cu Helicobacter Pylori declanșează rapid simptome precum:

durere în partea superioară a stomacului;

senzație de greață;

vărsături;

senzație de plin după consumul cantităților mici de hrană;

balonare;

febră;

arsuri gastrice;

dificultăți la ingerarea alimentelor;

dificultăți la înghițire;

halitoză, adică mirosul neplăcut al gurii.

 

Și, în unele cazuri, dacă nu este tratată, infecția cu Helicobacter Pylori poate duce și la alte complicații și tulburări digestive grave cum ar fi:

ulcerul gastric – apare în momentul în care bacteria provoacă răni la nivelul duodenului și mucoasei stomacului;

gastrită cronică  – apare în momentul infectării cu Helicobacter Pylori deoarece aceasta începe să irite mucoasa stomacului, producând o senzație de disconfort continuu;

cancer de stomac – infecția cu Helicobacter Pylori poate produce cancer la stomac, primele simptome fiind arsuri la nivelul stomacului, lipsa apetitului și senzație continuă de greață;

sângerări interne.

 

Diagnostic și tratament

Dacă ți se întâmplă să ai simptome ca cele enumerate mai sus, trebuie să te prezinți la medicul gastroenteorolog cât mai repede cu putință. Cu ajutorul unor teste, acesta va depista dacă ești infectat cu Helicobacter Pylori și îți va administra tratamentul corespunzător.

 

Însă e mult mai indicat să previi decât să tratezi. Află cum să ții departe acest tip de infecție și informează-i și pe cei dragi ție.

 

Prevenirea infectării cu Helicobacter Pylori

Probabil ești de acord că prevenția este cel mai bun tratament. Indiferent că vorbim de o banală răceală sau de infectarea cu o bacterie precum Helicobacter Pylori.

 

O veste bună: este ușor să previi infecțiile de acest tip, ținând cont doar de câteva reguli.

 

În primul rând, ai grijă ca mâinile tale să fie igienizate corespunzător. Mâinile murdare transmit cel mai ușor bacteriile de orice fel.

 

Așa că, pentru a preveni infecția cu Helicobacter Pylori și pentru a-ți păstra sănătatea la cote maxime, spală-te pe mâini cât mai des.

 

Alimentația este foarte importantă. Ca să te asiguri că sistemul tău digestiv este protejat de o potențială infectare cu bacterii și funcționează la capacitate maximă, ai grijă să consumi alimente bogate în antioxidanți, vitamina B și calciu, precum:

conopida;

brocolli;

usturoiul;

spanacul;

ardeiul gras;

fructele de pădure.

 

În afară de consumul alimentelor  sănătoase, aliații de încredere pe termen lung sunt și suplimentele alimentare pe bază de usturoi. Acestea îți asigură protecția de care ai nevoie și te ajută să ai un sistem imunitar puternic.

 

Uite ce mai trebuie să afli despre beneficiile uleiului de usturoi.

 

Usturoiul este un antibiotic natural cu spectru larg și o sursă bogată de calciu, fier, potasiu, magneziu, zinc și vitamina C.

 

Capsulele cu ulei de usturoi conțin toate mineralele enumerate mai sus într-o formă concentrată, inclusiv alicina, compusul principal al usturoiului, puternic fungicid, antibacterian și anticancerigen.

 

Capsulele cu ulei de usturoi de la Eden Line sunt inodore, așa că problema mirosului neplăcut este eliminată în totalitate.

 

Așa că, dacă vrei să ai o imunitate de fier și un organism sănătos, pregătit de provocări precum infecțiile cu bacterii ca H. Pylori, nu ezita. Tot ce trebuie să faci este să fii atent la semnalele pe care ți le trimite corpul tău și să-l tratezi cu grija pe care o merită.

 

Adoptă un stil de viață sănătos și totul va veni de la sine.

 

Până data viitoare, îți dorim sănătate, că-i mai bună decât toate!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!