Detoxifierea organismului: metode eficiente de eliminare a toxinelor

20-03-2019

Detoxifierea organismului: metode eficiente de eliminare a toxinelor

 

Sănătatea organismului nostru și buna funcționare a acestuia depinde de numeroși factori. De la alimentele pe care le consumăm, la stilul de viață, la produsele de de igienă personală și de curățenie folosite, la factorii de mediu, fiecarea element influențează starea noastră de sănătate.

Detoxifierea organismului este o etapă care contribuie la eliminarea toxinelor din organism și la purificarea acestuia.

 

 

 

Detoxifierea organismului: între mit și realitate

 

Contrar vorbelor din popor, detoxifierea organismului nu este o cură de slăbire, un stil de viață sau un tratament pentru rezolvarea unor afecțiuni.Așa cum declară medicii nutriționiști, detoxul organismului este o perioadă care facilitează repausul metabolismului pentru a putea consuma energia organismului și în alte procese.

 

Detoxifierea organismului este recomandată doar de 2 ori pe an, primăvara și toamna. Acestea sunt momentele în care metabolismul se modifică datorită trecerii de la alimentația specifică anotimpului rece la cea caracteristică lunilor de vară.

 

Toamna, este indicat să detoxifiezi organismul, întrucât acesta se pregătește pentru o perioadă de hibernare.

 

 

 

Care sunt metodele naturale de detoxifiere a organismului?

 

După cum am menționat anterior, detoxifierea organismului nu este o cură de slăbire, astfel că procesul implică câteva aspecte legate de alimentație. Iată care sunt cele mai eficiente metode pentru eliminarea toxinelor din organism:

 

1. Consumul de alimente bogate în vitamine

 

Primul pas pentru detoxifierea organismului este să incluzi în dieta ta legume și fructe care un conținut mare sau foarte mare de fribre și antioxidanți. Printre legumele și fructele recomandate a fi consumate crude se numără următoarele:

 

-   Broccoli: previne apariția cancerului și este bogat în minerale și nutrienți.

-   Morcovii: conțin betacaroten, vitamina A, întăresc sistemul imunitar și Previn apariția bolilor cardiovasculare.

-   Usturoiul: este recunoscut pentru proprietățile sale terapeutice, iar uleiul de usturoi împreună cu capsulele pe bază de ulei de usturoi au efecte benefice asupra organismului.O singură capsulă de ulei de usturoi au efectul a 2-3 căpățâni de usturoi.

-   Merele:îmbunătățesc tranzitul intestinal și ajută la eliminarea metalelor și aditivilor din organism.

-   Lămâile: sunt bogate în vitamina C, contribuie la purificarea întregului organism.

-   Sfecla roșie: purifică sângele și detoxifiază ficatul.

 

Alimentația sănătoasă poate fi complementată și de consumul de suplimente nutritive care ajută la asimilarea vitaminelor din alimente.O altă alternativă, la fel de eficientă, este și utilizarea plasturilor pentru detoxifiere care stimulează circulația sângelui, susțin activitatea glandelor endocrine și curăță pielea.

 

Nu în ultimul rând, capsulele Chitosan contribuie și ele la detoxifierea organismului. Datorită elementului principal din compoziție, chitina, acestea reglează funcțiile fiziologice și ritmurile biologice ale organismului, întărind sistemul imunitar în același timp.

 

2. Consumul regulat de lichide

 

Consumul de apă zilnic ajută la detoxifierea naturală a organismului. Specialiștii recomandă de obicei consumul a 2 litri de apă/zi pentru a asigura hidratarea organismului.

De asemenea, consumul unei cantități optime de apă are și alte efecte benefice asupra organismului, precum:

 

      - Previne apariția constipației și pietrelor la rinichi.

      - Susține efortul fizic.

      - Stimulează funcțiile creierului și ale digestiei.

 

3. Activitate fizică constantă

 

Exercițiile fizice contribuie la arderea grăsimilor și a caloriilor. De asemenea, antrenamentele constante ajută la îmbunătățirea ritmului cardiac și la întărirea inimii și a plămânilor.

În perioadele de detoxifiere a organismului, recomandat este să faci mișcare în fiecare zi, timp de aproximativ 30-40 de minute. În funcție de preferințe, poți opta pentru aerobic, mersul pe bicicletă sau plimbări.

 

Alte aspecte importante în procesul de detoxifiere a organismului

 

1. Evitarea zahărului

 

Consumul excesiv de zahăr duce nu doar la creșterea în greutate, dar și la anumite afecțiuni precum: hipertensiunea, diabetul de tip II și probleme cardiace. De aceea, este important să eviți pe cât posibili alimentele bogate în zahăr sau să reduci cantitatea acestuia pe cât posibil.

În cazul în care nu poți renunța la zahăr, alege mierea, întrucât este o variantă sănătoasă.

Atenție că fructoza sau îndulcitorii sunt la fel de dăunători ca zahărul.

 

2. Renunțarea la anumite alimente și băuturi

 

Pe durata detoxifierii organismului, este de preferat să evitați:

·         Alcoolul.

·         Cafeauna.

·         Produsele lactate, întrucât provoacă balonarea.

·         Alimentele care conțin E-uri sau gluten.

·         Carnea roșie, deoarece proteinele animale îngreunează digestia.

 

3. Consumarea numărului de calorii optim

 

Detoxifierea organismului nu presupune reducerea numărului de calorii sub media normală. Indicat este să păstrați un echilibru, adică să nu consumați mai puțin de 500 de calorii, dar nici să exagerați și să atingeți 3000 de calorii.

Chiar dacă cele 3000 de calorii provin din fructe și legume, organismul va trebui să depună un efort suplimentar pentru a procesa un număr atât de mare.

Sperăm ca toate aceste informații despre detoxifierea organismului și metodele de eliminare a toxinelor să vă ajute să vă mențineți organismulul sănătos.

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!

 

Designed by valeria_aksakova / Freepik