Sanatatea rinichilor este importanta! Afla cum o mentii

22-06-2021

5 sfaturi practice pentru sănătatea rinichilor

 

 

 

 

 

Sănătatea rinichilor tăi depinde, în mare măsură, de stilul de viață pe care îl alegi.

 

Iar unul dintre sistemele fundamentale fără de care organismul tău nu ar putea să funcționeze corespunzător este sistemul excretor. Și rinichii reprezintă, fără îndoială, cele mai importante componente ale acestui sistem. 

 

Fără ei, excreția, adică procesul de eliminare a substanțelor nefolositoare, nu se poate realiza, acest lucru ducând la complicații severe. 

 

pereche de rinichi sănătoși trebuie să:

absoarbă și să metabolizeze mineralele esențiale din sânge, cum ar fi potasiul, sodiul și fosforul;

elibereze eritropoietina, hormonul responsabil de producția globulelor roșii din sânge;

regleze nivelul de lichide din organism;

filtreze toxinele din sânge.

 

Dacă rinichii nu îndeplinesc funcțiile de mai sus, pot apărea complicații la nivelul întregului corp.

 

Care sunt cele mai întâlnite afecțiuni ale rinichilor?

Una dintre cele mai cunoscute afecțiuni este insuficiența renală cronică, adică atunci când rinichii își pierd, parțial sau total, capacitatea de a funcționa corect. Dacă rinichii își pierd total abilitatea de a funcționa, este nevoie rapid de dializă.

 

Calculii renali sau pietrele la rinichi reprezintă o a doua afecțiune foarte întâlnită la nivelul rinichilor. Cauza principală a apariției calculilor renali este deshidratarea sau consumul excesiv de alcool.

 

În afară de insuficiența renală și pietrele la rinichi, mai există o afecțiune care trebuie adusă în discuție, aceasta fiind edemul renal. Edemul apare atunci când excesul de lichide din corp nu mai poate fi eliminat, determinând umflarea vizibilă a pielii.

 

Însă nu trebuie să-ți faci griji. Bolile renale pot fi evitate cu succes dacă respecți câteva reguli. Află care sunt cele 5 sfaturi pe care le poți pune în practică imediat.

 

Sfaturi pentru sănătatea rinichilor tăi

Consumă multe lichide

Este evident că, dacă discutăm despre sănătatea rinichilor, trebuie să discutăm și despre consumul de lichide. Și cum corpul nostru depinde, în mare măsură, de cantitatea de lichide pe care o consumăm, trebuie să acordăm o atenție sporită acestui fapt. 

 

Așa că, încearcă pe cât posibil să consumi cel puțin 2 litri de lichide pe zi, preferabil apă. Și, dacă vrei ca apa pe care o bei să aibă un efect benefic asupra corpului tău, consumă apă alcalină ionizată. Poți obține acest rezultat cu ajutorul unei baghete pentru restructurarea apei. Astfel, apa consumată va neutraliza toate reziduurile acide care rămân după arderile interne.

 

Poți începe cu un pahar de apă dimineața, imediat după trezire. Dacă vei face acest lucru, vei declanșa rapid procesul de detoxifiere din întreg organismul. Încheie ziua în același ritm, cu un pahar de apă, pentru a rămâne hidratat pe tot parcursul nopții.

 

Dacă vei consuma între 2 și 3 litri de apă pe zi, vei preveni apariția calculilor biliari. De asemenea, vei reuși să menții echilibrul fluidelor din corpul tău. 

 

Nu îți place gustul apei? Pune în recipientul în care bei puțin suc de lămâie sau fructe de sezon, precum căpșuni, zmeură, mure. 

 

Consumă multe fructe și legume 

Îți e greu să consumi lichide? Atunci consumă mai multe fructe și legume crude. Acestea au un conținut relativ ridicat de apă (cum ar ar fi castraveții sau pepenele roșu) și astfel reușești să obții aportul zilnic de apă. 

 

Evită băuturile carbogazoase

Chiar dacă am precizat mai sus că un consum regulat de lichide este mai mult decât necesar pentru menținerea sănătatea rinichilor, acest lucru nu înseamnă că orice lichid e bun. Vrei ca rinichii tăi să funcționeze corespunzător? Atunci evită pe cât posibil consumul de băuturi carbogazoase. 

Aciditatea din aceste băuturi scade densitatea osoasă, favorizează obezitatea din cauza conținutului ridicat de zahăr și produce o senzație neplăcute de balonare. Dacă balonarea te face să te simți inconfortabil, uite care sunt cele 5 suplimente alimentare care te scapă de balonare.

 

Evită consumul excesiv de sare

Ai grijă ca alimentele pe care le consumi să nu conțină prea multă clorură de sodiu, adică sare. Sodiul în exces este contraindicat deoarece este greu de eliminat de rinichi. De asemenea, crește tensiunea arterială. Așa că evită alimentele mult prea sărate și pe cele procesate deoarece acestea conțin o doză mult prea mare de sodiu și fosfor.

 

Fă detoxifieri regulate

Pe lângă o alimentație sănătoasă, săracă în clorură de sodiu, îți poți ajuta rinichii să funcționeze bine folosind plasturi pentru detoxifiere. De multe ori, capacitatea de detoxifiere naturală a rinichilor este depășită așa că acești plasturi:

ajută rinichii la eliminarea rapidă a toxinelor;

îmbunătățesc circulația sângelui și mențin sănătatea sistemului limfatic.

 

Ce trebuie să reții?

Că sănătatea rinichilor tăi trebuie întreținută în fiecare zi. Pe lângă efectuarea regulată a analizelor, o dietă bogată în fructe și legume și consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi, te ajută să-ți menții rinichii sănătoși.

Iar dacă rinichii tăi sunt sănătoși, întreg organismul va funcționa optim.

Rămâi sănătos!

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!