Sfaturi utile pentru alimentatia in timpul sarcinii

15-01-2020

Sfaturi utile pentru o alimentație corectă în timpul sarcinii

 

 

 

 

 

 

                   Dacă ești o viitoare mămică, atunci trebuie să știi că există o mulțime de mituri și credințe greșite despre maternitate și dezvoltarea corectă a copilului. Tocmai de aceea, e recomandat să faci o selecție riguroasă a informațiilor care te bombardează din toate părțile.

 

Faptul că în perioada de sarcină trebuie să mănânci mult și absolut tot ce îți dorești e tot un mit de care trebuie să uiți rapid. Lucrurile sunt mai complicate, iar organismul tău trebuie să fie suficient de puternic pentru a întâmpina fără obstacole noua schimbare. 

 

Îți dorești ca organismul tău să funcționeze în condiții optime, iar cel mic să se dezvolte fără probleme? Atunci trebuie să știi că există alimente care te vor ajuta și alimente care îți vor dăuna. Tu ești cea care face alegerile, iar noi te vom ajuta să faci cele mai inspirate alegeri.

 

Pentru a-ți ușura munca, noi ți-am pregătit o selecție de alimente sănătoase, dar și de alimente pe care e bine să le eviți în timpul sarcinii.

 

Elemente esențiale pentru alimentația în sarcină

 

Secretul este ca în timpul sarcinii să mănânci echilibrat și variat. Pentru a te bucura de beneficiile variației tot ce trebuie să faci este să îți pregătești un meniu compus din alimente care fac parte dintre cele patru clase de bază.

 

Prima clasă de alimente se referă la carbohidrați și îți furnizează fibre, proteine și vitamine. În această clasă sunt incluse ovăzul, orezul, secara, pâinea, legumele bogate în amidon, așa cum este cartoful. Și cerealele integrale sunt o alegere bună, mai ales că acestea frunizează organismului acid folic și fier.

 

A doua clasă de alimente se referă la produsele lactate din care organismul își poate extrage necesarul de calciu. După cum știi, calciul este o prezență obligatorie la nivelul sistemului osos și al dentiției. Acesta va contribui la formarea sistemului osos al micuțului.

 

Ai grijă la brânzeturile nepasteurizate pentru că pot produce toxiinfecții alimentare. Alte surse de calciu sunt ouăle, fasolea verde, migdalele și semințele de susan.

 

Cea de-a treia clasă de alimente necesare se axează pe carne. La acest capitol există câteva rezerve pe care e bine să le iei în serios. Carnea roșie este de evitat din cauza cantității mari de grăsimi pe care o conține. Alegerea echilibrată se rezumă la carnea de pui care nu este atât de grasă.

 

Te poți orienta și către carnea albă pentru că peștele e o sursă sigură de Omega 3, atât de necesară dezvoltării cognitive a celui mic. Include în meniul tău păstrăvul sau somonul.

 

Ultima clasă de alimente se referă la fructe și legume. Acestea îți furnizează vitamina A și C, fier, potasiu, acid folic. Pentru cele mai inspirate alegeri încearcă afine, caise, ananas, zmeură, mure, pepene, struguri, pere. În materie de legume, alege sparanghel, spanac, sfeclă, fasole verde, mazăre, roșii.

 

Este indicat să eviți sau să reduci cantitatea de zahăr. Băuturile alcoolice, fie și la ocazii, trebuie tăiate de pe listă. Iar dacă ești fan cafea, trebuie să renunți la ea în timpul celor 40 de săptămâni de sarcină. Excesul de cafeină provoacă dureri de cap sau chiar avort spontan.

 

Alegerile alimentare echilibrate îți garantează câștigul progresiv în greutate, iar la final de sarcină vei avea între 10 și 14 kg în plus. Aceasta este o greutate normală care indică faptul că micuțul se dezvoltă corect.

 

Carențele nutriționale din timpul sarcinii și suplimentele nutritive potrivite 

 

După cum ai văzut deja, o alimentație echilibrată îți poate asigura proteinele, vitaminele și mineralele de care ai nevoie în timpul sarcinii. Din păcate, alimentația corespunzătoare nu anulează toate carențele nutriționale care te pândesc.

 

Pentru a te salva de acest deficit, soluția este să apelezi și la suplimente nutritive. În perioada sarcinii ai nevoie de calciu și zinc. 

 

Calciul este absolut necesar pentru că ajută la formarea și consolidarea structurii osoase a copilului. Este la fel de benefic și pentru buna dezvoltare a dentiției. 

 

Și zincul este de o importanță majoră pentru cel mic, contribuind la dezvoltarea sistemului nervos. Pe langă suplimentele nutritive, zincul se găsește și în cașcaval, ouă, pește, nuci. 

 

Suplimentele nutritive ideale pentru viitoarele mămici sunt Locomotor Biocalcium și Zinc Tablet.

 

Locomotor Biocalcium - soluția perfectă pentru sistemul osos

 

Locomotor Biocalcium conferă rezistență sistemului osos și se distinge prin compoziție față de alte suplimente de același gen. Locomotor Biocalcium conține turmeric, aloe vera și L-aspartat de calciu. L-aspartatul de calciu garantează o absorbție de 90% și este extras din rădăcina de yam, plantă foarte apreciată în medicina tradițională chineză.

 

Tabletele de zinc pentru un sistem imunitar rezistent

 

Zinc Tablet este de un real ajutor pentru sistemul imunitar, împiedică afecțiunile epidermei și căderea părului. În plus, acest supliment sub forma de tablete zinc combate oboseala și depresia. Trebuie să ținem cont de faptul că depresia postnatală este una dintre fețele mai puțin plăcute ale maternității. Așa că un ajutor de nădejde nu strică niciodată.

 

Sperăm că sfaturile noastre te vor transforma într-o viitoare mămică sănătoasă, capabilă să gestioneze toate provocările care apar pe durata sarcinii și nu numai.

 

Mult succes și sănătate!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!