Tratamente naturiste pentru astenia de toamnă

02-11-2021

Tratamente naturiste pentru astenia de toamnă

 

Niciun anotimp nu reușește să concureze cu toamna, din punct de vedere cromatic. Într-adevăr e un spectacol de care merită să te bucuri din plin. Dar cum să fii atent la natura din jurul tău când te simți slăbit?

Astenia de toamnă este un fenomen des întâlnit la multe persoane. Sigur ai avut și tu măcar o dată un simptom specific ei.

Hai să vedem împreună care sunt cauzele asteniei de toamnă, cum se manifestă și cum o poți trata cu soluții naturiste.

 

Astenia de toamnă: un mit sau chiar există?

Te-ai trezit din nou obosit. Îți simți oasele amorțite, ai stări de amețeală. Chiar și pofta de mâncare a dispărut. „Ce se întâmplă cu mine?” te întrebi. Nu ai niciun motiv să te îngrijorezi. Sunt doar câteva semne că astenia de toamnă a venit în vizită și pe la tine.

- Atenție! Nu vorbim despre o boală sau afecțiune propriu-zisă. Ci despre o serie de simptome care îți fac zilele de toamnă mai puțin plăcute.

Practic, astenia de toamnă este o dereglare a ritmului biologic cu care organismul tău este obișnuit. Totul pleacă de la secreția de melatonină și serotonină. Adică, serotonina, care este responsabilă de starea de fericire, are un nivel mai scăzut, iar melatonina, supranumită și „hormonul somnului” este la cote ridicate.

Hai să înțelegem mai bine de ce se petrec astfel de schimbări în organism odată cu venirea toamnei.

Redu stresul cu papuci de reflexoterapie și suplimente alimentare potrivite și treci rapid peste efectele schimbării anotimpului asupra corpului tău.

 

Din ce cauze se declanșează astenia de toamnă

Ai auzit vreodată în jurul tău expresia meteodependent? Sau poate chiar tu ai fost numit așa de colegii de la lucru și nu știai exact la ce se referă. Ei bine, este vorba despre schimbările pe care le simți în corp odată cu schimbarea anotimpurilor.

De unde apar diversele simptome? Iată care sunt principalele cauze ale asteniei de toamnă:

1. Mai puține ore de lumină naturală

Odată cu venirea toamnei, ziua se micșorează, după cu spunem noi. Adică se întunecă mai devreme și ai parte de lumină naturală pentru un interval mai mic de timp. Din această cauză, melatonina despre care vorbeam mai sus are un nivel ridicat.

Mai multe ore de întuneric duc, la unele persoane la disconfort psihic. Descoperă mai multe despre simptomele și cauzele anxietății și treci cu bine peste orice încercare.

Despre ce aduce cu sine această schimbare, am vorbit puțin mai jos.

2. Variații de temperaturi

De la căldura care te moleșește din timpul verii până la nopți cu temperaturi sub 0 grade Celsius este o diferență semnificativă. Pe care organismul tău o resimte și o transpune în diverse dureri sau disconfort psihic.

3. Ceața

Când se coboară ceața în zona în care locuiești, până și natura pare debusolată. Așa se întâmplă și cu organismul tău. Vremea capricioasă poate induce stări de depresie și poate favoriza anumite probleme respiratorii, din cauza aerului încărcat.

 

Simptome ale asteniei de toamnă

La început, este posibil să nu înțelegi ce se întâmplă cu tine. Simți doar că nu ești „în apele tale” și că nu mai ai chef de niciuna dintre activitățile tale preferate. Dacă ai una sau mai multe dintre simptomele de mai jos, e posibil să suferi de astenie de toamnă:

- stări depresive și de anxietate;disconfort psihic și fizic;

- stări de oboseală sau tristețe;

- lipsă de motivație;apatie;

- dureri articulare și musculare;

- mobilitate scăzută;

- dureri de cap;

- dureri reumatice;

- amețeli;

- modificarea tensiunii arteriale;

- agravarea problemelor de sănătate existente la nivelul sistemului respirator sau al celui cardiovascular.

Nu este necesar ca simptomele să fie resimțite în totalitate sau la intensități mari. E suficient să ai o durere de cap zilnică pentru ca toată starea ta de spirit să fie ruinată.

De aceea, e bine să incluzi în regimul tău zilnic suplimente alimentare, precum spirulina, care să prevină apariția asteniei de toamnă sau care să o trateze atunci când se face simțită.

 

Tratamente naturiste care te scapă de astenia de toamnă

Partea cea mai bună la astenia de toamnă este că poate fi tratată cu soluții naturiste. Deci, nu e nevoie de o medicamentație pe care să o administrezi în mod regulat.

Poți începe încă din primele zile din septembrie cu o cură cu vitamine și minerale care să-ți întărească organismul. Cordycepsul, spre exemplu, este un aliat de nădejde al imunității tale. În plus, el acționează ca un antibiotic natural și te ajută să faci față oboselii.

Un alt tratament naturist pe care îl poți încerca este ceaiul Mursalski. Relaxează-te în confortul casei tale cu o cană fierbinte din ceaiul din plante care te ajută să-ți recapeți echilibrul în organism.

Ce poți să mai faci pentru a trece peste astenia de toamnă

În loc de încheiere, ți-am pregătit sfaturi utile care să te ajute să treci mai ușor peste astenia de toamnă.

1. Menține echilibrul organismului cu o alimentație sănătoasă – pe lângă suplimentele alimentare pe care le incluzi în regimul tău, ai nevoie de o alimentație diversificată, care să asigure corpului tău necesarul de nutrienți.

2. Încearcă turmalina pentru un somn odihnitor.

3. Fă mișcare în fiecare zi.

4. Hidratează-te din plin.

5. Relaxează-te cu activitățile care îți aduc bucurie.

Sperăm ca sfaturile noastre să te ajute să treci mai ușor peste simptomele asteniei de toamnă și să-ți recapeți cât mai repede starea de bine.

Fii mereu sănătos!