Află ce să mănânci dacă ai aciditate la stomac

31-05-2022

Află ce să mănânci dacă ai aciditate la stomac

 

Ce faci când te arde în stomac? Dacă te gândești: oare ce am mâncat astăzi de am arsurile acestea? înseamnă că ești pe drumul cel bun în tratarea lor. Aciditatea la stomac este provocată, în cele mai multe cazuri, de o alimentație nepotrivită sau bogată în grăsimi nesănătoase. De asemenea, poate fi declanșată și de o igienă a somnului necorespunzătoare sau de stres.

 

Dar, întrebarea care rămâne este ce să mănânci când ai aciditate la stomac? Sau cum să previi arsurile? Află, în articolul pe care l-am pregătit special pentru tine, care este dieta pentru aciditate gastrică și:

-ce este aciditatea gastrică,

-care sunt cauzele acidității la stomac, 

-simptomele asociate,

-alte remedii naturiste pentru calmarea arsurilor gastrice.

 

Pregătește-te să te bucuri de mese sănătoase fără arsuri gastrice!

 

Ce este aciditatea gastrică?

Înainte de a afla ce e indicat să mănânci dacă ai aciditate la stomac, hai să învățăm mai multe despre aciditatea gastrică. 

 

Aciditatea la stomac poate să indice, în cele mai multe cazuri, surplusul sucurilor gastrice care iau parte la procesul digestiv, cum ar fi acidul clorhidric. E simplu: când cantitatea lor crește, vorbim despre aciditate la stomac. 

 

Care sunt cauzele acidității gastrice

Aciditatea gastrică sau alte afecțiuni care implică dureri de stomac și balonare sunt strâns legate de obiceiurile alimentare și stilul de viață. Atunci când discutăm despre aciditatea gastrică și cauzele acesteia, avem în vedere:

-alimentația nepotrivită (carne de porc prăjită în ulei vegetal rafinat, alimente condimentate în exces, picante, excesul de sare, excesul de ceapă, alimente bogate în grăsimi, cafea și alcool în exces, citrice),

-deshidratarea (dacă organismul nu primește lichide, în special apă care are pH neutru, crește riscul acidității la stomac),

boala de reflux gastroesofagian (conținutul din stomac se întoarce către esofag),

-stresul (conform studiilor de specialitate, stresul poate crește producția de sucuri gastrice),

somnul insuficient (fără odihnă, organismul intră în stare de stres, iar stresul provoacă aciditate la stomac).

 

Din câte poți observa, nu doar alimentația nepotrivită poate fi o cauză a acidității gastrice. Somnul odihnitor și hidratarea corespunzătoare te ajută să fii mai aproape cu un pas de prevenirea sau ameliorarea acidității la stomac.

 

Însă, așa cum am menționat mai sus, alimentația nepotrivită este cea mai importantă cauză a acidității la stomac. Așa că ne vom focaliza pe dieta pentru aciditate gastrică.

 

Ce să mănânci când ai aciditate la stomac

Gustul amar în gură și arsurile la stomac sunt unele dintre cele mai neplăcute simptome atunci când vorbim despre aciditatea gastrică. Remediile naturale pentru durerile de stomac pot fi completate cu un regim alimentar sănătos.

 

Așa că, pentru a scăpa de senzațiile neplăcute provocate de aciditatea în exces, fii atent ce alimente poți consuma. 

 

Alimente care te ajută să previi aciditatea gastrică

Uite care sunt alimentele pe care le poți consuma pentru aciditate la stomac: 

-cartofi dulci,

-cartofi albi,

-legume crude,

-broccoli,

-fasole verde, 

-conopidă,

-castraveți,

-banane,

-pepene galben,

-ciuperci, 

-carne slabă (pui, pește, curcan),

-avocado, 

-nuci.

 

Nu uita că și modul de preparare al alimentelor pe care alegi să le consumi contează în procesul de digestie. De exemplu, alimentele prăjite se digeră mult mai greu ca cele pregătite la cuptor sau grill. 

 

Așa că optează pentru ultimele variante atunci când îți pregătești mâncarea. În plus, consumă legumele în stare crudă. Ai grijă să ai la îndemână și lista alimentelor naturale cu rol antiinflamator pentru un stomac sănătos.

 

Remedii naturale pentru calmarea arsurilor gastrice

Nu te confrunți frecvent cu aciditate la stomac, dar ți-ar plăcea să ai la îndemână ceva care să amelioreze simptomele? Încearcă remedii naturale pentru calmarea arsurilor gastrice. Ceaiurile din plante sau sucul natural de aloe vera te ajută să-ți protejezi stomacul și să te simți mai bine.

 

Ceaiul Mursalski, remediu natural pentru aciditatea la stomac

Ceaiul Mursalski este un bun detoxifiant, fiind recomandat pentru afecțiuni ale stomacului, cum ar aciditatea gastrică și anumite dereglări ale tranzitului intestinal. În plus, limitează efectele nocive ale stresului. Consumă cel puțin o cană pe zi și bucură-te de efectele sale benefice.

 

Digest Eden Line pentru aciditate gastrică

Un tratament naturist care conține extracte naturale de:

-păducel – reduce balonarea

-malț – reduce stresul,

-piper de baltă – stimulează digestia,

-fasole roșie – menține sănătatea sistemului digestiv,

-migdale  – efect detoxifiant.

 

Digest Eden Line este recomandat pentru ameliorarea acidității gastrice. În plus, este unul dintre cele mai bune remedii pentru balonare.

 

Redu aciditatea la stomac cu ajutorul alimentelor din lista pe care ți-am pregătit-o și fii sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!