Cauzele respirației urât mirositoare și cum să o previi

10-05-2022

Cauzele respirației urât mirositoare și cum să o previi

 

Respirația urât mirositoare este, de multe ori, motiv de rușine. Facem tot ce ne stă în putință să ne acoperim gura, să vorbim într-o parte sau, efectiv, să nu o deschidem. Însă avem și vești bune: respirația urât mirositoare poate fi eliminată.

Cu o condiție: să identificăm cauzele. Uneori, o gumă de mestecat sau o bomboană mentolată nu sunt suficiente.

 

Hai să aflăm mai multe despre respirația urât mirositoare, halitofobie și care sunt cele mai la îndemână metode de a scăpa de acest disconfort.

 

Cauzele halitozei sau ale respirației urât mirositoare

În termeni medicali, respirația urât mirositoare mai este cunoscută și sub denumirile de halenă sau halitoză. Din păcate, cei care suferă de halitoză pot fi afectați la nivel psihologic, izolându-se sau simțind un disconfort puternic atunci când trebuie să vorbească de aproape unui grup restrâns de persoane.

 

Pentru a putea preveni halitoza, este indicat să-i cunoaștem cauzele. Hai să aflăm împreună de ce apare respirația grea.

 

Halitoza și igiena orală necorespunzătoare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale respirației grele este igiena orală necorespunzătoare și pasta de dinți nepotrivită. Ca să nu mai vorbim de periajul necorespunzător, insuficient și nefolosirea aței dentare și a apei de gură. Sau vizitele inexistente la medicul stomatolog.

 

Dietele alimentare, cauze ale halitozei

Dacă ții o dietă compusă din prea puțini carbohidrați, atunci s-ar putea să te confrunți cu halitoza. Cum? 

 

Substanțe precum: 

-betahidroxibutiranul,

-acetoacetatul,

-acetona

 

sunt cetone. Acestea au un miros specific și sunt produse în organism atunci când glucoza, care e un carbohidrat necesar pentru furnizarea energiei în corp, este indisponibilă.

 

Meniul alimentar, cauză a respirației urât mirositoare

Sunt anumite alimente care pot provoca halitoză. Cum?  Din cauza particulelor care rămân în cavitatea bucală sau printre dinți. Unul dintre aceste alimente este carnea, mai ales cea de vită. Alte alimente care pot provoca halitoză sunt ceapa și usturoiul.

 

Vrei să consumi usturoi pentru beneficiile lui, dar halitoza îți provoacă un disconfort mare? Încearcă și tu capsulele cu ulei natural de usturoi, cu același efect, fără halenă. Beneficiile consumului uleiului de usturoi sunt nenumărate. Asigură-te că le ai mereu la îndemână.

 

Descoperă și de ce e bun uleiul de usturoi pentru imunitate

 

Fumatul și respirația urât mirositoare

Fumatul nu doar că produce o respirație grea, dar provoacă și gingivită, adică inflamează gingiile. Iar gingivita reprezintă altă cauză a halitozei.

 

Bolile și afecțiunile care provoacă halitoză

Există anumite afecțiuni care pot provoca halenă, cum ar fi:

-afecțiunile orale (bolile parodontale – gingivita și parodontita),

xerostomia sau sindromul gurii uscate, provocată de medicamente, -chimioterapie, de probleme ale glandelor salivare, fumat și alcool în exces,

-insuficiență hepatică,

-boala de reflux gastroesofagian,

-afecțiuni ale sinusurilor sau ale gâtului,

-carii.

 

Remedii naturale pentru halitoză

Vrei să scapi de halenă și să-ți fie ușor să vorbești în public fără să fii nevoit să-ți ții mâna la gură? Atunci aplică următoare sfaturi și recomandări pe care le-am pregătit special pentru tine.

 

Folosește o pastă de dinți cu ingrediente naturale pentru halitoză

Așa cum îți spuneam mai sus, una dintre cauzele halitozei este folosirea unui paste de dinți care nu se potrivește nevoilor tale.

 

Pentru ca aceasta să funcționeze corespunzător și să țină departe cariile și halitoza, trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

-să aibă extracte din ingrediente naturale,

-să calmeze gingiile iritate,

-să amelioreze sensibilitatea dentară,

-să conțină mentă pentru împrospătarea respirației.

 

Pasta de dinți naturală Eden Line îți oferă prospețime și, datorită extractelor naturale de cătină, aloe vera, salvie, mușețel și mentă, ține departe cariile și, evident, halitoza.

 

Periajul des previne halitoza

O pastă de dinți potrivită potrivită pentru sănătatea ta nu e suficientă. De aceea, trebuie să fii atent la igiena ta orală și să te speli pe dinți măcar de două ori pe zi. Ideal ar fi ca după fiecare masă sau gustare, însă știm că acest lucru nu este posibil de fiecare dată.

 

Mai mult, e important de menționat că nu doar dinții au nevoie de periaj atent, ci și limba. Există periuțe de dinți care au o suprafață specială pentru curățarea ei.

 

Evită uscarea gurii și consumă apă alcalină ionizată

Uscarea gurii duce la halitoză. Așa că menține-ți gura umedă evitând fumatul pe cât posibil și consumul excesiv de alcool. 

 

De asemenea, încearcă să bei cât mai multă apă purificată cu bagheta cu turmalină.

 

Pe lângă menținerea unui pH optim, apa alcalină ionizată cu ajutorul baghetei pentru restructurare te ajută la prevenirea uscării gurii și menține un mediu intern alcalin, oxigenând corespunzător celulele.

 

Alimentația sănătoasă previne respirația urât mirositoare

Consumă alimente care conțin calciu pentru a-ți păstra dinții sănătoși. Dinții cariați pot provoca și ei halitoză. În plus, meniul tău ar trebui să conțină cât mai multe alimente care se digeră ușor pentru prevenirea indigestiei deoarece mirosul urât în gură poate veni și de la stomac.

 

Dacă ai aplicat mai multe dintre recomandările oferite, iar rezultatele întârzie să apară, mergi la medicul stomatolog pentru un consult amănunțit.

 

Fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.