Ce este imunitatea si care sunt metodele de intarire ale sistemului imunitar?

13-04-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce este imunitatea și care sunt metodele de întărire ale sistemului imunitar?

 

 

Perioadele de tranziție dintre toamnă - iarnă și iarnă - primăvară ne fac organismul mai sensibil în fața virușilor și bacteriilor. Chiar dacă faci parte din rândul norocoșilor cu un sistem imunitar puternic, nu uita că orice măsură de prevenție e binevenită.

Pentru o condiție de sănătate excelentă și un organism fericit, echipa Eden Line s-a hotărât să răspundă la câteva întrebări esențiale despre întărirea sistemului imunitar, cauzele scăzute ale imunității, dar și metode prin care îți poți menține imunitatea în parametrii normali.

Iată ce e foarte important să cunoști despre imunitate!

 

Ce este imunitatea și cum funcționează sistemul imunitar?

 

Așa cum ai auzit destul de des, imunitatea se referă la protecția naturală pe care organismul uman o îndeplinește în fața virușilor, toxinelor și infecțiilor.

Sistemul imunitar protejează întreaga rețea de organe și țesuturi care asigură buna funcționare a organismului. Răspunsul imun este modalitatea organismului de a face față virușilor, acesta fiind un proces complex prin care un număr mare de limfocite și celule resping agenții patogeni.

Organismul uman este un ansamblu armonios în care e necesar ca fiecare rotiță să funcționeze perfect. O rotiță defectă poate cauza neplăceri.

De aceea, sistemul imunitar este foarte important pentru că acționează eficient la mai multe niveluri:

 

- epidermic;

- limfatic;

- respirator;

- circulator;

- celular;

- digestiv.

 

Altfel spus, un sistem imunitar care funcționează normal, neutralizează acțiunea virușilor care atacă organismul și îi elimină. În plus, sistemul imunitar identifică toate celulele care și-au schimbat structura și luptă împotriva acestora. Anumite celulele își schimbă structura din cauza unor afecțiuni, acestea fiind de fapt celulele canceroase.

 

Care sunt simptomele unei imunități scăzute?

 

Nivelul redus de leucocite duce la scăderea sistemului imunitar. Atunci când disconfortul fizic și psihic apar, ar trebui să te gândești la starea imunității tale și să faci un bilanț al obiceiurilor nesănătoase din viața ta.

Iată câteva simptome care te vor ajuta să te orientezi și să identifici problema!

- oboseală fizică și pshică;-

- reacții alergice;

- infecții care apar în mod frecvent;

- răni care se vindecă mai greu decât de mod normal;

- inflamarea ganglionilor limfatici.

 

Odată ce ai depistat toate aceste semne, trebuie să te pregătești pentru o schimbare necesară în ritmul tău cotidian.

 

Care sunt cauzele imunității scăzute?

 

Simptomele imunității scăzute sunt evidente, dar trebuie să înțelegi concret care sunt factorii de risc care îți pot afecta imunitatea. 

O cauză majoră a imunității scăzute, frecvent întâlnită la un procent semnificativ din populația globului, este stresul. Stresul accentuează senzația de oboseală și lipsa de motivație. În plus, stresul este responsabil pentru apariția tulburării de anxietate sau a depresiei. Manifestările acestor tulburări nu sunt deloc plăcute și îți pot afecta serios calitatea vieții.

Pentru a înțelege în detaliu care este impactul stresului asupra organismului uman, te invităm să citești articolul nostru despre oboseala cronică – simptome, cauze, tratament.

O altă cauză a imunității scăzute este lipsa de somn. Specialiștii recomandă intre 7 și 9 ore de somn pentru ca organismul să aibă timp să se refacă după solicitările zilnice.

O dietă dezechilibrată este un factor de risc major pentru sistemul tău imunitar. Dacă nu ai grijă ca hrana aleasă să fie bogată în nutrienți, organismul tău poate ajunge victima anumitor carențe, cum ar fi cea de zinc, calciu, fier, vitamine. 

Zincul este un element esențial pentru întărirea imunității. Pentru a te convinge, vezi articolul nostru despre impactul consumului de zinc asupra organismului.

În plus, consumul excesiv de zahăr slăbește imunitatea și favorizează apariția deficitului de vitamina B și C. De asemenea, alcoolul și nicotina contribuie la slăbirea imunității.

Sportul și igiena sunt alte coordonate importante ale unui stil de viață sănătos. De aceea, e important să știi că efortul fizic prelungit, cât și sedentarismul sunt la fel de nocive pentru organism.

Pentru a-ți ține organismul la distanță de germeni, ai grijă să te speli regulat pe mâini, mai ales înainte de fiecare masă, dar și după ce ai atins obiecte cu un grad scăzut de igienizare.

 

Care sunt cele mai eficiente metode pentru întărirea sistemului imunitar?

 

Odată ce devii conștient de obiceiurile nocive pentru sănătatea ta, nu-ți rămâne decât să renunți la ele și să încerci să adopți un stil de viață cu adevărat sănătos.

E clar că trebuie să fii atent să eviți stresul și surmenajul de la locul de muncă. Tot ce trebuie să faci este să-ți amintești că pauzele sunt momente de respiro esențiale pentru a ne încărca bateriile.

Încearcă să ai un program echilibrat de somn, astfel încât să te odihnești minim 7 ore pe noapte, dar nu mai mult de 9, pentru că și ce este prea mult poate deveni nociv.

„O minte sănătoasă într-un corp sănătos” spun anticii, așa că nu uita să practici regulat sport. Exercițiile ușoare și cele 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot face minuni.

După cum ai remarcat, un aspect foarte important pentru întărirea și menținerea imunității tale este o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Include în alimentația ta cereale integrale pentru că sunt o importantă sursă de minerale și vitamine și au și un indice glicemic redus. O altă recomandare sunt produsele lactate care conțin probiotice. Probioticele acționează benefic asupra sistemului digestiv și mențin echilibrul florei intestinale. 

De asemenea, ouăle sunt o alegere inspirată pentru gălbenușul este bogat în seleniu, un mineral care luptă împotriva stresului oxidativ. Nu uita de legume și fructe proaspete, acestea fiind antioxidanți naturali puternici, cu un conținut ridicat de minerale și vitamine.

Fructele oleaginoase, așa cum sunt nucile, migdalele, fisticul, caju, sunt bogate în fibre, zinc, seleniu și vitaminele A și E.

E important să știi că necesarul de nutrienți nu ți-l poți asigura doar prin alimentație. De aceea, este indicat să-ți completezi alimentația cu suplimente nutritive naturale care să suplinească posibilele carențe.

 

Suplimente nutritive ideale pentru întărirea imunității

 

Zinc Tablete conține acest oligoelement esențial în stimularea imunității organismului, care reduce necesarul de atibiotice și este eficient împotriva a 40 de virusuri. Tabletele de zinc fac acest lucru prin ajutorul adus structurarii albuminelor pentru miliardele de celule din sistemul imunitar.

Alte suplimente, la fel de eficiente pentru întărirea sistemului imunitar precum Zinc Tablete sunt suplimentele nutritive Cordyceps Sinensis și Spirulina Naturală. 

Cordyceps Sinensis funcționează ca un antiinflamator și antibiotic natural, fiind foarte eficient împotriva unor bacterii ca streptococul, pneumococul și stafilococul. În plus cordyceps sinensis nu se oprește doar la aceste forme de ajutor pentru organism, acesta avand un spectru larg de acțiune asupra sănătății omului.

Spirulina bio de la Eden Line acționează ca antioxidant și restabilește legăturile intercelulare degradate. În plus, spirulina este un supliment nutritiv bogat în fier, vitamine și amionoacizi, putând fi administrat cu încredere și copiilor.

Sperăm că răspunsurile noastre la întrebările tale despre imunitate îți sunt de un real ajutor și că vei adopta un stil de viață mult mai sănătos pentru tine și toți cei dragi.

Echipa Eden Line îți dorește multă sănătate și imunitate!

 

SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!