Uite care sunt cele mai bune suplimente pentru creier

18-09-2023

Creierul este centrul de control al întregului organism și, de aceea, e important să-l menții în cea mai bună formă posibilă. Alimentația, exercițiile fizice și somnul sunt elemente esențiale în menținerea sănătății creierului, dar uneori e posibil să ai nevoie de o mână de ajutor.

 

Din acest motiv, vom explora împreună trei dintre cele mai bune suplimente pentru creier - Cordyceps, Resveratrol și Omega - și așa vei afla cum pot contribui acestea la sănătatea cognitivă.

 

Cordyceps, ciuperca tibetană pentru îmbunătățirea memoriei

 

Cordyceps, cunoscută și sub numele de ciuperca tibetană, este folosită în medicina chinezească de secole întregi pentru a sprijini sănătatea creierului și a sistemului nervos.

 

Beneficiile pe care le are Cordyceps sunt subiectul unor discuții în domeniul medical. Studiile arată că, printre multe altele, ciuperca minune reduce oboseala, energizează corpul și-ți întărește imunitatea. 

 

Unul dintre beneficiile notabile ale Cordyceps este îmbunătățirea fluxului sanguin către creier. Acest lucru ajută la oxigenarea optimă a celulelor cerebrale, ceea ce îmbunătățește funcția cognitivă. Pe scurt, stimulează funcția creierului, îmbunătățește memoria și contribuie la o viață lungă și sănătoasă.

 

Datorită beneficiilor pe care cercetătorii le-au descoperit pentru sănătate, suplimentele precum Cordyceps sinesis sub forma de capsule au devenit din ce în ce mai populare. De asemenea, există câteva păreri despre efectele și beneficiile consumului de Cordyceps pe care le poți lua în considerare, mai ales dacă intenționezi să te bucuri de efectele suplimentelor pentru creier.

 

Resveratrol, unul dintre cei mai eficienți antioxidanți naturali

 

Resveratrolul este un antioxidant cu numeroase beneficii pentru sănătate, care poate fi găsit în diferite alimente precum strugurii sau vinul roșu, dar care poate fi administrat și sub formă de suplimente alimentare precum Resveratrol Duo.

 

 

Studiile au arătat că acest compus poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea creierului. Una dintre cele mai semnificative este capacitatea sa de a proteja creierul împotriva deteriorării oxidative și îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

 

Datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare, acesta poate încetini procesul de degenerare a celulelor cerebrale. În plus, grație efectului antioxidant, resveratrolul inhibă producția de beta-amiloide, substanțe ce contribuie la declanșarea bolii Alzheimer.

 

Omega 3, cheia pentru stimularea activității cognitive

 

Omega-3 este un grup de acizi grași esențiali, cunoscuți sub numele de EPA și DHA, care se găsesc în special în pește, ulei de pește și semințe de chia. Aceștia contribuie la reducerea inflamației în creier și la menținerea sănătății membranelor celulare. De aceea, impactul consumului de acizi grași Omega 3 asupra corpului este foarte mare.

 

EPA și DHA sunt esențiali pentru funcționarea optimă a creierului și pentru dezvoltarea sa, în toate etapele vieții noastre. Acestea au roluri importante începând de la dezvoltarea creierului bebelușului până la adulți.

 

Trebuie spus că nu doar neuronii, ci toate celulele din corp au nevoie de acești acizi grași esențiali. Omega - 3 joacă un rol important în susținerea reglării optime a inflamației celulare și a creierului. Cu alte cuvinte, acizii grași sunt foarte importanți pentru membrane celulare sănătoase.

 

Însă organismul nostru nu poate produce acest tip de acizi, ceea ce înseamnă că singura soluție prin care își poate procura necesarul de Omega 3 este o alimentație sănătoasă completată de suplimente nutritive. Noi îți recomandăm Omega Essential care este extras din uleiul de semințe de in, ceea ce-l face ideal pentru orice tip de dietă.

 

Suplimente pentru creier la îndemâna ta

 

Ca să asiguri necesarul de suplimente creierului, cea mai la îndemână soluție este să incluzi în meniul tău zilnic câteva produse cu rol adjuvant și să nu uiți să consumi alimente din care corpul tău să poată extrage vitaminele necesare.

 

Sperăm că informațiile noastre îți sunt de folos și nu vei ezita să-ți îmbunătățești calitatea vieții printr-un stil de viață sănătos, dublat de suplimente pentru creier pe bază de Cordyceps, Resveratrol și Omega.

 

Fii mereu sănătos!