Spirulina: proprietati si beneficii asupra sanatatii noastre

26-05-2020

Spirulina: proprietăți și beneficii asupra sănătății noastre

 

 

 

 

Spirulina bio este o minune a naturii care ți-a stârnit cu siguranță curiozitatea. De aceea, merită să afli cât mai multe detalii despre această algă de culoare verde-albăstruie, capabilă să amelioreze o mulțime de afecțiuni care atacă organismul uman.

 

La momentul actual, spirulina se mai găsește în stare naturală în doar trei locuri de pe suprafața globului: lacul Tescoco din America de Sud, lacul Ciad din Africa și lacul Chinhai din Asia, mai exact China. Spirulina bio pe care echipa Eden Line ți-o pune la dispoziție este extrasă din îndepărtatul și exoticul lac Chinhai.

 

Odată cunoscut locul de proveniență al spirulinei, e important să înțelegi ce beneficii poate aduce această algă sănătății tale și de ce este atât de versatilă.

 

Iată beneficiile și proprietățile spirulinei, esențiale pentru buna funcționare a organismului tău!

 

Spirulina că-i mai bună decât toate

 

Spirulina bio este sinonimă cu sănătatea datorită compoziției sale atât de generoasă în nutrienți, minerale și vitamine. Mai exact, spirulina naturală conține antioxidanți, aminoacizi, beta-caroten, complexul de vitamine B, vitamina E, seleniu, cupru, magneziu, fier, potasiu și clorofilă.

 

Datorită compoziției bogate, spirulina naturală anihilează și ameliorează cu succes multiple afecțiuni, printre care rinita alergică și alte boli ale sistemului respirator.

 

În plus, spirulina naturală contribuie la dezvoltarea proceselor cognitive, îmbunătățind memoria și reglând deficitul de atenție în cazul persoanelor care se confruntă cu ADHD. Ideală în caz de oboseală, dar și capabilă să combată iritațiile și inflamațiile, spirulina merită să fie prezentă în casa ta.

 

Această algă verde-albastră ameliorează tulburările digestive și poate fi consumată atât sub formă de pulbere, cât și sub formă de capsule. Pulberea de spirulină are o largă utilizare, acest supliment nutritiv putând fi inclusă în smoothie-uri, iaurturi, salate, supe creme, prăjituri și alte preparate culinare.

 

Dacă îți dorești o variantă mai simplă prin care să profiți de beneficiile spirulinei, atunci administrarea acesteia sub formă de capsule ți se potrivește mai bine. Proprietățile curative ale spirulinei rămân intacte indiferent de modul de administrare.

 

Spirulina scade colesterolul și ține diabetul sub control

 

Studiile arată că o doză de 1 gram de spirulină pe zi reglează nivelul trigriceridelor, dar și valorile colesterolului „rău”, atât de nociv pentru sănătatea inimii. Colesterolul „rău” reprezintă și unul dintre factorii de risc în cazul bolilor cardiovasculare.

 

Reglând numărul de lipoproteine cu densitate scăzută, responsabile de transportul colesterolului „rău”, spirulina este de ajutor și în cazul diabetului zaharat.

 

În plus, spirulina conține ficocianină, substanța responsabilă pentru nuanța verde-albăstruie, renumită pentru proprietățile sale antihipertensive.

 

Datorită ficocianului, această algă unicelulară îndeplinește un rol important în reglarea tensiunii arteriale. Altfel spus, spirulina bio reprezintă o metodă eficientă de control a hipertensiunii.

 

Pentru un stil de viață echilibrat, citește și articolul nostru despre rolul alimentației sănătoase în scăderea colesterolului.

 

Spirulina echilibrează sistemul nervos

 

Există studii care atestă că spirulina bio are un efect pozitiv în cazul tulburărilor de dispoziție provocate de anxietate sau depresie. Această algă conține un aminoacid numit triptofan, esențial în producerea serotoninei.

 

După cum știi, serotonina este supranumită „hormonul fericirii” și este un neurotransmițător care facilitează conexiunile dintre creier și celelalte organe prin perceperarea corectă a semnalelor.

 

O cantitate insuficientă de serotonină poate duce la declanșarea tulburării generalizate de anxietate sau la alte tulburări mentale.

 

Altfel spus, avem nevoie de serotonină pentru a funcționa la capacitate maximă și pentru a ne bucura de viață din plin. Se pare că în această situație, spirulina bio poate fi un partener de încredere.

 

Spirulina reglează greutatea corporală

 

De cele mai multe ori, kilogramele în plus ne afectează buna dispoziție. Pentru a stopa un apetit prea copios există mai multe metode printre care hidratarea intensă sau consumarea unor cantități reduse de alimente de trei – cinci ori pe parcursul unei zile.

 

Somnul și o alimentație bogată în proteine sunt ajutoare de nădejde, însă merită să-i oferi o șansă și spirulinei. Spirulina naturală reglează toate funcțiile organismului, are proprietăți detoxifiante și reușește să pondereze pofta de mâncare greu de controlat. În plus, spirulina este eficientă în reglarea tulburărilor digestive.

 

Pentru mai multe detalii despre menținerea greutății în parametrii normali cu ajutorul spirulinei, citește și articolul nostru referitor la remedii pentru reducerea poftei de mâncare.

 

Spirulina fortifică sistemul imunitar

 

Polizaharidele sunt nutrienții prezenți în spirulină care joacă un rol important în stimularea sistemului imunitar și buna funcționare a organismului.

 

Pe lângă polizaharide, spirulina mai are un as în mânecă: ficocianina, pigmentul albastru cu un puternic rol antioxidant. Această substanță amplifică numărul de celule albe din organism, responsabile pentru producerea anticorpilor și protecția agenților patogeni.

 

Vezi și alte metode de întărire ale sistemului imunitar!

 

Spirulina combate oboseala și ajută performanțele sportive și academice

 

Studiile arată că spirulina bio are un intens rol neuroprotector, contribuind la siguranța creierului în fața bolilor degenerative ca Parkinsonul sau Alzheimerul. Așa cum ai observat, spirulina îmbunătățește procesele cognitive și stimulează memoria.

 

De aceea, spirulina este un ajutor de nădejde pentru elevii și studenții care se solicită prea mult în procesul de învățare. În plus, spirulina bio contribuie la ameliorarea afecțiunilor oculare și îmbunătățește acuitatea vizuală, necesară în orice etapă de instruire.

 

Spirulina este de ajutor și în cazul antrenamentelor sportive, îmbunătățind rezistența fizică a sportivilor.

 

Indiferent că efortul depus este unul intelectual sau fizic, spirulina naturală anihilează stările de oboseală și ne vitalizează organismul.

 

Când se recomandă consumul de spirulină naturală?

 

După cum ai văzut, spirulina este un ajutor semnificativ în multe probleme de sănătate. Cu toate acestea, există categorii de persoane care ar trebui să evite administrarea de spirulină.

 

Prima categorie de pe listă sunt persoanele cu alergii la fructe de mare. Lista continuă cu mămicile însărcinate sau care alăptează. Ultima categorie sunt persoanele cu boli autoimune cum ar fi scleroza multilpă, lupusul sau artrita reumatoidă.

 

Efectele adverse pentru persoanele din aceste categorii de risc pot fi insomnia, durerile de cap, crampele musculare și transpirația abundentă.

 

Înainte de a include spirulina în alimentația ta, cel mai bine este să apelezi la sfatului unui medic.

 

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să înțelegi cât de benefică este spirulina pentru organismul uman și ți-a oferit soluții la posibile probleme de sănătate.

 

Până data viitoare, multă sănătate ție și tuturor celor dragi!


 

SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE

 

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!