Încearcă tehnici de relaxare pentru reducerea stresului la tine acasă

18-03-2022

Încearcă tehnici de relaxare pentru reducerea stresului la tine acasă

 

Atunci când cineva te întreabă dacă ești stresat, iar tu îi răspunzi că da, sunt stresat, ce simți? Probabil o stare de tensiune interioară greu de gestionat care te lasă fără energie.Vestea bună este că poți diminua această tensiune cu ajutorul tehnicilor de relaxare pentru reducerea stresului. Și nu, nu trebuie să mergi la un salon specializat, le poți aplica direct acasă.

 

Știm că ești curios și-ți pasă de sănătatea ta, așa că astăzi o să afli:

-de câte tipuri este stresul,

-simptomele pe care trebuie să le iei în considerare,

-efectele nocive ale acestuia,

metode de relaxare.

 

Învață să fii sănătos alături de Eden Line!

 

Simptomele stresului și anxietatea

Cu toții ne simțim stresați la un moment dat în viață. Însă pentru fiecare om, factorii care provoacă această stare de tensiune interioară pot fi diferiți. Spre exemplu, sunt persoane care se stresează  din cauza unui consult la medic sau din cauza unei facturi neplătite la timp.  

 

Din păcate, ne afectează aproape în aceeași măsură pe toți, el fiind răspunsul organismului la factorii de mediu percepuți ca fiind amenințători. Iar corpul are cel mai mult de suferit din cauza declanșării exploziei de hormoni în urma factorilor stresori.

 

Simptome fizice resimțite în urma  stării de tensiune:

-dureri de cap,

-amețeli,

-stări de greață,

-mușchi încordați,

-palpitații.

 

Ca să nu mai vorbim că, pe termen lung, poți începe să suferi de insomnii, depresie sau de senzația de a fi copleșit. De aceea, e important să aplici tehnici de relaxare pentru reducerea stresului.

 

Din câte poți observa, stresul seamănă destul de mult cu stările de anxietate. Poți afla mai multe despre simptomele și cauzele anxietății din articolul publicat anterior în blogul Eden Line .

 

Câte tipuri de stres există?

Această stare inconfortabilă nu se reduce doar la palpitații și dureri de cap. Din păcate, este de mai multe feluri și, cu cât ești expus mai mult factorilor declanșatori, cu atât manifestările și simptomele pot varia. Să vedem care sunt.

 

Stresul acut se mai numește stres cotidian și poate apărea din cauza unor presiuni imediate. În doze mici, îți oferă motivația necesară de a duce la bun sfârșit activitățile. 

 

Stresul acut episodic. Atunci când stresul acut se transformă într-un mod de viață, adică ești stresat mai mereu, iar tensiunea interioară este din ce în ce mai copleșitoare, discutăm despre stres acut episodic. Și, dacă nu reușești să-ți creezi o rutină care să conțină câteva momente de relaxare, sunt șanse mari ca sănătatea ta pe termen lung să fie afectată.

 

Stresul cronic. Discutăm despre stres cronic atunci când starea de tensiune devine una cu tine. Nu mai e vorba doar de stări episodice. Ești într-un stres continuu, cum s-ar zice. Aproape că toate gândurile pe care le ai se duc în direcții negative, ești mereu irascibil, nervos, supărat. Practic, starea de presiune devine starea ta de fapt.

 

Cum combați stresul

Probabil nu vrei să ajungi în ultimul stadiu, adică cel al stresului cronic, nu? Atunci e necesar ca, în fiecare zi, să ai momente de relaxare. În acest mod, îl poți reduce fără ca acesta să-ți afecteze corpul. 

 

Însă cum scapi de stres, până la urmă? Meditație, sport, dietă echilibrată? 

 

Până să ajungem la metode de relaxare, nu trebuie să uiți de...

 

Vitaminele pentru oboseală și stres

alimentație echilibrată, care include suplimente nutritive te ajută să preîntâmpini stresul și să-i reduci efectele. Uite ce vitamine pentru oboseală și stres poți integra în meniul tău pentru o sănătate psihică de fier.

 

Tehnici de relaxare pentru reducerea stresului

Așa cum îți spuneam mai sus, o alimentație echilibrată merge mână în mână cu tehnicile de relaxare.

 

În plus, nu uita că există mai multe metode de relaxare. Multe persoane înclină spre un hobby creativ sau spre sport. Însă acestea sunt tehnici active de relaxare. Dacă le-ai încercat și nu funcționează, poate nu sunt pentru tine. 

 

Avem, totuși și recomandări ușor diferite.

 

Papucii reflexoterapie anti-stres

Poate ți se va părea ciudat, însă chiar există papuci care să te relaxeze. Însă nu orice fel de încălțăminte, ci papuci pentru reflexoterapie.

 

Aceștia reduc stresul cât ai clipi. Cum? Stimulând punctele de pe suprafața tălpii. Pentru a avea efect, este necesar să porți papucii de 2-3 ori pe zi prin casă, în reprize de 15-20 de minute. 

 

Învață mai multe despre beneficiile reflexoterapiei și papucii antistres pentru momentele de relaxare de care ai nevoie.

 

Para de duș cu turmalină și beneficiile presopuncturii

Știai că japonezii nu pot să-și încheie ziua dacă nu fac o baie caldă? Ei bine, același lucru îl poți face și tu, ca tehnică de relaxare pentru diminuarea stresului. În plus, poți folosi para de duș cu turmalină.

 

Cu ajutorul sistemului său performant cu 8 jeturi, te bucuri de un masaj echivalent cu presopunctura, o tehnică alternativă de vindecare prin masarea anumitor zone ale corpului. 

 

Unul dintre beneficiile presopuncturii este reducerea stresului. Află-le și pe celelalte din articolul pregătit de noi.

 

Masca cu turmalină pentru ochi

Știi că rondelele de castravete fac minuni pentru ochii obosiți. Ei bine, există o mască pe care, dacă o folosești înainte de somn, te va ajuta să te relaxezi. 

 

Masca cu turmalină pentru ochi elimină unele dintre simptomele stresului în faza acută, adică migrenele și amețelile. În plus, turmalina și somnul odihnitor fac echipă bună. 

 

Află și alte proprietăți benefice ale turmalinei.  

 

Îți dorim să-ți găsești tehnica de relaxare pentru reducerea stresului care ți se potrivește și să-ți trăiești viața la maxim.

 

Fii mereu sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!