Afla mai multe despre durerea de genunchi: cauze, afectiuni, remedii

30-07-2020

Durere de genunchi: cauze, afecțiuni și remedii

 

 

 

 

 

Dacă ești o persoană foarte activă și practici sport regulat, probabil ai simțit adesea un disconfort în zona genunchilor. Uzura cotidiană și activitățile sportive solicitante îți afectează genunchii care funcționează ca adevărați piloni pentru susținerea greutății corporale.

 

E important să știi că acest disconfort nu trebuie interpretat ca un semn de rău augur. Întotdeauna există soluții și acestea variază în funcție de diagnostic.

 

Dacă durerea persistă și se intensifică, atunci fă repede loc în agenda ta unei vizite la medic. Pentru a ști exact când e cazul să iei atitudine, echipa Eden Line ți-a pregătit un mic ghid al durerilor de genunchi și al afecțiunilor care necesită consult medical.

 

Iată tot ce e nevoie să știi!

 

Durerea de genunchi: ce simptome impun vizita medicală?

În momentul în care te confrunți cu o durere de genunchi, trebuie să fii atent la caracteristicile acesteia. Pot exista simple dureri provocate de suprasolicitarea genunchilor, dar și dureri care ascund afecțiuni mai complexe, care necesită tratament.

 

Printre semnele care impun sfatul medicului se numără:

·        imposibilitatea de a întinde piciorul complet;

·        imposibilitatea de a flexa piciorul complet;

·        roșeață și senzație de arsură în jurul genunchiului;

·        dureri în timpul mersului și incapacitatea de a te sprijini pe genunchi;

·        dureri care persistă și atunci când ești în repaus;

·        durere, umflături, amorțeli, furnicături în zona de sub genunchi.

 

Dacă durerea care nu îți dă pace prezintă toate aceste particularități, vizitează un medic ortoped și solicită un RMN.

 

Care sunt cele mai comune afecțiuni ale genunchilor?

Afecțiunile genunchiului pot fi diagnosticate în funcție de caracteristicile durerii și de localizare. Printre cele mai comune afecțiuni ale genunchilor se regăsesc:

·        poliartrita reumatoidă;

·        guta;

·        pseudoguta;

·        leziunea de menisc;

·        osteoartrita;

·        artroza post-traumatică.

 

Poliartrita reumatoidă este cunoscută și ca reumatism și afectează țesuturile genunchiului, cât și articulațiile. Considerată boală autoimună, reumatismul nu se manifestă prin simptome clare, ci se instalează treptat în organism, provocând dureri neplăcute.

 

Pentru a identifica poliartrita reumatoidă este necesară examinarea lichidului articular și biposia nodulilor reumatoizi.

 

Destul de frecventă în rândul afecțiunilor genunchilor este și guta, provocată de acumularea acidului uric în zona genunchilor. Pseudoguta își face simțită prezența prin apariția cristalelor de pirofosfat de calciu la nivelul articulațiilor.

 

De asemenea, leziunile de menisc sunt foarte comune, cu o frecvență mare mai ales în cazul persoanelor care practică sport de performanță. În caz că te întrebi, meniscul este poziționat în interiorul genunchiului și funcționează ca un amortizor împotriva șocurilor și a mișcărilor bruște pe care le faci în timpul mersului.

 

Este normal ca meniscul să se deterioreze în timp. Ruperea meniscului, care presupune dureri acute și necesită intervenție chirurgicală, este un risc care îi pândește mai mult pe sportivi.

 

Osteoartrita afectează cartilajele genunchilor, dar și ale coloanei vertebrale, șoldurilor sau degetelor de la mâini și picioare. Pe lângă radiografii și teste de sânge, examinarea lichidului articular este obligatorie pentru depistarea acestei afecțiuni.

 

O altă afecțiune comună este artroza post-traumatică care poate apărea la o lungă perioadă de timp după un traumatism suferit la nivelul genunchilor: deteriorarea ligamentelor sau fracturarea unui os.

 

Ce remedii pentru durerile de genunchi pot încerca?

După cum te aștepți, posibilele tratamente și remedii pentru durerile de genunchi variază în funcție de diagnosticul primit de la medic. Anumite situații pot impune fizioterapia, injecțiile intraarticulare, gimnastica medicală sau chiar intervențiile chirurgicale.

 

Vestea bună este că menținerea atentă a zonei genunchilor poate preveni și întârzia apariția anumitor afecțiuni. O alternativă inspirată se referă la genuchierele cu turmalină, capabile să îmbunătățească circulanția sangvină la nivelul genunchilor și articulațiilor.

 

În plus, genunchierele cu turmalină ajută zona să se refacă în urma efortului susținut și a mișcărilor bruște executate în timpul locomoției.

 

De ce sunt genunchierele cu turmalină atât de eficiente în ameliorarea durerilor de genunchi? Datorită cristalelor de turmalină din componența țesături. Cristalele emit radiații infraroșii în urma încălzirii prin contactul cu pielea umană. Încălzirea duce la emiterea ionilor negativi care acționează în straturile de profunzime ale epidermei, calmând durerea și inflamațiile.

 

O altă variantă eficientă pentru menținerea sănătății zonei genunchilor și a articulațiilor este Locomotor Biocalcium, un ajutor de nădejde în asimilarea fierului alimentar și a vitaminei B12.

 

Consumul de biocalciu previne osteoporoza și contribuie la relaxarea mușchilor, având efect analgezic.

 

Vezi mai multe despre osteporoză: simptome, cauze și prevenire.

 

Sperăm că recomandările noastre îți sunt de folos și de acum știi cum să procedezi atunci când durerile de genunchi îți dau târcoale.

 

Până data viitoare, îți dorim multă sănătate și poftă de viață!


 

PRODUSE RECOMANDATE

 

 

 

 

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.

 

Click aici-> Mă înscriu!