Ceaiuri pentru reducerea atacurilor de panică

09-01-2023

 

A apărut ca din senin o teamă intensă, copleșitoare, cu palpitații și o stare de agitație greu de gestionat? Sunt șanse mari să te fi confruntat cu un atac de panică. Din păcate, atacurile de panică, în cele mai multe cazuri, sunt imprevizibile, adică nu există niciun factor declanșator.

 

Desigur, te poți confrunta și cu un atac de panică cu o sursă anume (de exemplu: un accident, cuiva drag îi e rău).

 

Însă astăzi ne vom concentra asupra celor imprevizibile și ce ceaiuri calmante pentru atacuri de panică poți bea pentru ca senzațiile de îngrijorare și hipervigilență să nu mai fie atât de accentuate.

 

 

 

 

Simptomele și cauzele anxietății

 

Știai că simptomele anxietății sunt destul de asemănătoare cu atacurile de panică? Totuși, le diferențiază ceva, și anume intensitatea, cu toate că acest lucru depinde de la persoană la persoană. Teoretic, anxietatea poate fi mult mai ușor de gestionat deoarece nu este atât de intensă precum un atac de panică.

 

Simptomele atacurilor de panică

 

Așa cum îți ziceam, atacurile de panică pot fi destul de asemănătoare cu simptomele anxietății, doar că mult mai intense, având o durată mai mică. Dar, ca să diferențiezi anxietatea de simptomele atacurilor de panică, ți-am pregătit o listă mai jos:

  • hiperventilație,
  • dureri în piept,
  • senzație de sufocare,
  • amețeli,
  • palpitații.

Mai poți să simți o teamă intensă de pierdere a controlului sau că în următoarele momente se poate întâmpla ceva rău. De obicei, atacurile de panică durează între 10-20 de minute, iar sentimentele de teamă se intensifică cu fiecare minut care trece.

 

Atacuri de panică frecvente scad calitatea vieții și au un impact negativ asupra tuturor activităților pe care le întreprinzi, de aceea sunt recomandate atât tratamente de lungă durată, cum ar fi mersul la psihoterapeut, cât și anumite remedii naturiste.

 

Tratamente naturiste pentru atacurile de panică

 

Există anumite tratamente naturiste care te pot ajuta cu atacurile de panică. Mai exact, suplimente nutritive naturale și ceaiuri. Pe lângă acestea, mișcarea constantă și o rutină bună de somn sunt mereu binevenite și necesare.

 

Ceaiuri pentru atacurile de panică

 

Atacurile de panică pot fi rezultatul unui stres prelungit. Ceaiurile te pot ajuta să te relaxezi și să le previi sau să scazi intensitatea simptomelor.

 

Însă știi care sunt ceaiurile recomandate pentru atacurile de panică? Dacă nu, ți le spunem noi.

 

Primul pe listă este cel de levănțică, folosit cu succes în cazuri de anxietate, atacuri de panică și depresie. Această plantă ajută la relaxarea mușchilor și la calmarea stărilor de agitație. Bea o cană de ceai de levănțică o dată la două zile. Însă trebuie să știi că levănțica are un gust foarte aromat. Dacă nu e pe placul tău, poți să încerci...

 

Mursalski Chai sau Sideritis Scardica. Planta medicinală face parte din familia Lamiaceae și este ușor de recunoscut după florile de culoare galbenă, care cresc pe tulpini de 40-50 cm. Folosită încă din Antichitate pentru proprietățile sale terapeutice, planta Sideritis conține fier, saponine și flavonoide, antioxidanți care întârzie procesul de îmbătrânire celulară.

 

Mai mult, datorită proprietăților sale de vindecare, este recomandat și persoanelor care suferă de anxietate și care au atacuri dese de panică, având un efect calmant și liniștitor. Beneficiile ceaiului Mursalski sunt nenumărate, însă e necesară o cură de cel puțin 3 luni cu ceai de munte Mursalski.

 

La categoria ceaiuri pentru atacuri de panică intră și ceaiul de valeriană. Acesta are proprietăți anxiolitice, adică reduce anxietatea și ajută la reducerea intensității simptomelor atacurilor de panică. Poate fi consumat sub formă de ceai sau tinctură.

 

Un alt ceai care te poate ajuta să gestionezi mai ușor senzațiile de atac de panică este ceaiul de mușețel. Acesta conține o substanță numită apigenină, un antioxidant cu efect calmant care reduce stările de anxietate și agitație.

 

Mai poți încerca ceaiul de tei și păducel.

 

Suplimente și vitamine pentru atacuri de panică

 

Am stabilit că atacul de panică poate fi consecința unui stres prelungit sau a anumitor traume. Cele imprevizibile nu pot fi prevenite, însă recurența lor poate fi redusă dacă ai un stil de viață sănătos și mergi la terapie.

 

În acest caz, te pot ajuta suplimentele și vitaminele pentru atacuri de panică.

 

Conform specialiștilor, deficitul de calciu nu numai că este răspunzător pentru tulburări hormonale și boli ale oaselor, dar și pentru anxietate și atacuri de panică. Asigură-te că ai la îndemână suplimente cu calciu precum Biocalciu pentru femei și află ce alimente conțin calciupentru un aport corespunzător.

 

De asemenea, deficitul de zinc poate provoca atacuri de panică, așa că nu uita să-l introduci în meniul tău alimentar sub formă de suplimente și alimente bogate în zinc.

 

Fii mereu sănătos!