Simptomele atacurilor de panică și cum să le previi

02-05-2022

Simptomele atacurilor de panică și cum să le previi

 

Ai auzit vreodată un membru al familiei sau un prieten spunând: cred că am avut un atac de panică și nu ai știut cum să-i răspunzi? Sau l-ai întrebat: ce te-a speriat atât de tare de ai intrat în panică?

 

Din păcate, aceste stări și trăiri sunt mult mai complexe decât o simplă panică și sunt din ce în ce mai frecvente. Însă vestea bună este că pot fi prevenite. Află mai multe despre atacurile de panică, simptomele lor și ce te ajută să le previi.

 

Ce sunt atacurile de panică?

Atacul de panică reprezintă un episod de teamă greu de gestionat. De obicei, acesta apare brusc sau din cauza unui factor declanșator. Atacurile de panică pot apărea la orice vârstă, la orice oră din zi și din noapte, în orice anotimp, indiferent de contextul în care te afli.

 

Simptomele atacurilor de panică

Atacurile de panică sunt ușor de recunoscut. Cei care trăiesc astfel de episoade se confruntă cu:

-sentimentul copleșitor că se va întâmpla ceva grav în momentul respectiv (accident, moartea proprie sau a cuiva apropiat),

-senzația incontrolabilă de frică,

-senzație de sufocare,

-disconfort fizic intens,

-disconfort psihic,

-palpitații

-transpirație excesivă,

-dureri de stomac,

-tremurături,

-frisoane.

 

Pe lângă simptomele enumerate mai sus, mai poate surveni și teama de pierdere a controlului în ceea ce privește propriul corp sau al propriei minți.

 

Sunt persoane care se întreabă dacă se poate muri de la un atac de panică. Răspunsul este nu, nu se poate muri de la un atac de panică, chiar dacă sentimentele din acel moment sunt extrem de copleșitoare.

 

Tipuri de atacuri de panică

Așa cum îți spuneam mai sus, atacurile de panică pot fi de trei tipuri:

-imprevizibile (inopinate) – apar fără existența unui factor declanșator intern sau extern,

-previzibile (semnalizate) – apar rapid în urma unui factor declanșator,

-predispuse situațional – pot apărea după ceva timp de la expunerea la factorul declanșator.

 

Nu poți experimenta mai multe tipuri de atacuri de panică în același timp, însă, de-a lungul vieții, le poți trăi pe toate trei.

 

Legătura dintre atacurile de panică și anxietate

Despre simptomele și cauzele anxietății am mai vorbit. Însă ce nu știai este că tulburările anxioase includ, de obicei și atacuri de panică. Sau, mai bine zis, anxietatea se manifestă asemănător cu atacurile de panică.

 

Diferențele dintre ele sunt de intensitate și durată. Simptomele atacurilor de panică sunt mult mai intense și de scurtă durată. Un astfel de episod poate să dureze între 5-20 de minute. 

 

Însă, când discutăm despre anxietate, simptomele nu se simt atât de intens ca în cazul atacurilor de panică și pot avea o durată mult mai mare de timp.

 

Cum previi atacurile de panică

Poți preveni simptomele atacurilor de panică cu ajutorul unui stil de viață sănătos. Mai exact, având un meniu alimentar care să conțină toți nutrienții de care are nevoie corpul tău, mișcare în fiecare zi cu cât mai puține excepții și o igienă a somnului corespunzătoare. 

 

De asemenea, te mai pot ajuta tehnicile de relaxare pentru stres.

 

Dacă respecți toate recomandările de mai sus, sunt șanse mari să nu te confrunți cu atacuri de panică foarte des și să reușești să-ți gestionezi mai bine stările de anxietate.

 

Dar să vedem punctual ce te poate ajuta.

 

Ceaiuri pentru atacuri de panică

Atunci când vorbim despre ceaiuri pentru atacuri de panică, ne referim la ceaiul de tei, ceaiul de păducel și ceaiul Mursalski

 

Ceaiul de tei are efect calmant, ceaiul de păducel ameliorează starea de anxietate care poate acționa ca factor declanșator pentru simptomele atacurilor de panică, iar ceaiul de munte Mursalski:

-limitează efectele nocive ale stresului, 

-îmbunătățește funcționarea creierului,

-previne insomnia.

 

Descoperă și alte beneficii ale ceaiului Mursalski și consumă-l cât mai des.

 

Zincul, benefic pentru simptomele atacurilor de panică

Un aport slab de zinc poate avea un efect negativ asupra sănătății creierului tău. De aceea e bine să consumi cât mai multe alimente bogate în zinc:

-linte,

-ciuperci,

-pește,

-fasole neagră. 

 

Poți integra în meniul tău și suplimentul natural Zinc Tablet Eden Line pentru un aport sănătos de zinc care să te țină departe de atacuri de panică. În plus, vitaminele pentru oboseală și anxietate îți pot fi de mare ajutor.

 

Lipsa de calciu produce simptomele atacurilor de panică

Cu siguranță știi de la medicul tău că lipsa de calciu poate să destabilizeze funcționarea normală a corpului. De asemenea, aportul sărac poate să producă atât anxietate, cât și atacuri de panică.

 

Asigură-te că meniul tău nu duce lipsă de alimente care conțin mult calciu. Și nu uita de Locomotor Biocalcium și Biocalciu pentru femei, suplimentele naturale eficiente.

 

Ce să reții despre atacurile de panică

Recomandarea noastră este să mergi din nou la medic dacă te confrunți cu atacuri de panică frecvent. Mai ales în cazul în care analizele tale sunt normale, iar stilul tău de viață include mișcare și mâncare bogată în nutrienți. 

 

Ia în considerare faptul că dezechilibrele hormonale pot fi sursa atacurilor de panică.

 

Mai mult, nu ezita să mergi la psiholog deoarece atacurile de panică pot surveni și pe sistem nervos, din cauza unor traume neindentificate.

 

Alege să fii sănătos!

 

Obține 20% reducere!

 

Înscrie-te ca membru Eden Line și primești 20% reducere la toate produsele noastre, pe viață.